Haberler

Jet Fadıl'ın 28 bin kişiyi mağdur ettiği Caprice Gold satışa çıkarıldı

Güncelleme:
Abone Ol

İstanbul Bayrampaşa'da Fadıl Akgündüz tarafından 2010 yılında devre mülk ve otel projesi olarak yapımına başlanan ancak bir türlü tamamlanamayan Caprice Gold İflas masası tarafından satışa çıkarıldı. 30 dönüm arazi üzerindeki, 150 bin metrekare kapalı alana sahip, 27 katlı bina için 350 milyon dolar isteniyor.

2010'da yapımına başlanan, inşaat devam ettiği sırada 14 kral dairesi 4 lobisi bulunduğu, bir katının 10 bin 500 metrekare olduğu söylenen Caprice Gold projesi iflas masası tarafından satışa çıkarıldı. Proje 2014 yılında kaderine terk edildi. Fadıl Akgündüz dolandırıcılık suçlamasıyla Aralık 2015'te tutuklandı. Akgündüz ve akrabalarının da aralarında bulunduğu 10 sanık hakkında başlatılan dolandırıcılık soruşturması davasında ise 28 Nisan 2023'te karar çıktı.

Devremülk satışı yapılan 614 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla Fadıl Akgündüz 2 bin 504 yıl hapis cezası ve 12 milyon 20 bin lira para cezasına çarptırıldı. Proje, arkasında 28 bin 130 mağdur bıraktı. Mağdurlar ise haklarını aramak için Caprice Gold Mağdurları Derneği'ni kurarak 2013 yılından itibaren hukuk mücadelesi başlattı.

27 KATLI, 150 BİN METREKARE KAPALI ALANA SAHİP

Bayrampaşa'da bulunan ve 2010 yılında yapımına başlanan Caprice Gold Oteli inşaatı, 2014 yılında kaderine terk edildi. 7 yıldızlı otel ve devremülke sahip olma hayaliyle para ödeyen 28 bin 130 kişi mağdur oldu. Kamuoyunda 'Jet Fadıl' olarak bilinen Fadıl Akgündüz aleyhinde açılan davalarda 2 bin 504 yıl hapis ve 12 milyon 20 bin lira adli para cezasına çarptırıldı. Devremülklerine kavuşamayan mağdurlar ise, yıllar içinde biraraya gelerek Caprice Gold Mağdurları Derneği'ni kurdu. Dernek çatısı altında haklarını arayan mağdurların kimi vefat etti kimileri ise hukuk mücadelesine devam etti. Son olarak projenin tüm yetkileri mağdurların yer aldığı İflas Masası'na geçti. 30 dönüm arazi üzerinde inşaa edilen 27 katlı, 150 bin metrekare kapalı alana sahip Caprice Gold Otel ve Devremülk projesi 350 milyon dolardan satışa çıkarıldı.

Jet Fadıl'ın 28 bin kişiyi mağdur ettiği Caprice Gold satışa çıkarıldı

"28 BİN 130 MAĞDUR VAR"

Caprice Gold Mağdurları Derneği Başkanı Talip Metehanoğlu, "Binamızın konumundan bahsedeyim, 27 katlı, 30 dönüm, 150 bin metrekare kapalı alan, satmaya hiçbir engel yok. Bütün sorumluluk, yetki bizde iflas masasında. Acil olarak satılmasını bekliyoruz, müracaat edilmesini bekliyoruz. 28 bin 130 mağdur var; ama buranın yönetim planı var. Onlar tamamen yetkilerini bizlere devrettiler. Yüzde 83'ü iflasa düşmüş oldu. İflasa alan, tamamen hakimi olmuş oluyor. Hepsinin sahibi olmuş oluyor. Onun için alan için hiçbir sorun olmayacak. Hiçbir problem olmayacak. Biz de yardımcı olacağız. Herkesin verdiği ücret ayrı, alacağı da ayrı. İflas Masası onların ücretlerini yatırmış olacak, müracaat edenin parasını yatırmış olacak." diye konuştu.

"350 MİLYON DOLAR İSTİYORUZ"

Metehanoğlu binanın satılmasını beklediklerini dile getirerek "Özellikle Cumhurbaşkanımızdan, devleti yönetenlerden, bakanlardan özellikle istirham ediyoruz. Bir an evvel bizimle ilgilensinler. Gerekli ne varsa, yurt olarak düşünürlerse yardımcı oluruz, hastane olarak düşünürlerse yardımcı oluruz. Mağdurlar olarak biz elimizden gelen herşeyi yapmaya hazırız. 28 bin mağduru var ama müracaat eden bize 3 bin kişi. Şu anda 8-9 milyar alacak çıkmış oldu. 350 milyon dolar istiyoruz. Bu para talebe göre olacak. Şu anda mevcut 9,5 milyar olursa o şekilde kesinleştirmiş olacağız. Belediye başkanıyla görüştük, herhangi bir sorun olmayacak. 'Gerekli yardımları mağdurlara yaparız' dedi. 3 tane ruhsatı var, rezidans ruhsatlı, otel ruhsatlı. Dardayız, bunalımdayız, sıkıntıdayız. Bir an evvel yetkililerden haber bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Jet Fadıl'ın 28 bin kişiyi mağdur ettiği Caprice Gold satışa çıkarıldı

"OTEL HASTANE VE YURT YAPILABİLİR"

Binanın hastane ve otel şeklinde değerlendirilebileceğini belirten Metehanoğlu, "Hastane olarak düşünüldü, gelip bakıldı olabilecek konumda. Yurt olarak düşünüldü, gelip bakıldı olabilecek konumda. Herşeye uygun burası. 30 dönüm 3 tane bağımsız bölüm 3 girişli üç konumda, üç ayrı bina istenilen şekilde dizayn olabilir. Dünyanın sonu olarak bildiğimiz 10'luk depreme dayanıklı dediler. Herşeye uygun. Bakanlık bütçesi birşey dahilinde konuluyor. Onlar, 'Biz aldık demekle alınmıyor; sattık demekle satılmıyor. Onu bir programa koymak lazım, bütçe oluşturmamız lazım' diyorlar. Otel yapılabilir, hastane yapılabilir, yurt yapılabilir. Bunların hepsine uygun burası. Bayrampaşa İstanbul'un ortası ve 30 dönüm yer. En üst seviye ruhsat verilmiş buraya" şeklinde konuştu.

CAPRICE GOLD PROJESİ

Caprice Gold 2010 yılında inşaata başlandığında bin 300 odalı ve 3 bin 300 yataklı otel olarak tanıtılmıştı. Projenin tanıtımı o dönemde, '14 adet kral dairesi ve 234 adet özel saray salonu bulunuyor' diyerek yapılmıştı. 5 katlı otoparkın yer aldığı projede, biri bayanlara özel olmak üzere 4 lobi, 24'ü kapalı 11'i açık olmak üzere toplam 35 havuz ile 7 kaplıca da hizmet vermesi planlanmıştı. Caprice Gold'un otelin yanı sıra toplantı ve konferans salonları, çeşitli lokantalarıyla 15 bin kişilik bir kullanım alanından oluştuğu söylenmiş ve 2012 yılında proje kapsamında 7 bin 900 devremülk satılmıştı.

FADIL AKGÜNDÜZ'E 2 BİN 504 YIL HAPİS, 12 MİLYON 20 BİN LİRA PARA CEZASI

Bayrampaşa"daki Caprice Gold ve Maldivler'deki Caprice Maldivler adlı gayrimenkul projelerinde, devre mülk satışı yapılan 614 kişiyi dolandırdıkları iddiasıyla yargılanan Fadıl Akgündüz ve akrabalarının da aralarında bulunduğu 10 sanığın yargılandığı davada 28 Nisan 2023'te karar çıktı. Mahkeme heyeti, 2015'te tutuklanan sanıklardan Fadıl Akgündüz'ü toplam 601 kişiye karşı "Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" suçundan 2 bin 504 yıl 2 ay hapis cezasına ve 12 milyon 20 bin lira adli para cezasına çarptırdı. Heyet, sanıklardan Mehmet Salih Obut'u aynı suçtan 2 bin 450 yıl hapsine ve 11 milyon 760 bin lira para cezasına mahkum ederken, sanıklar Avniye Obut ve İbrahim Obut'a aynı suçtan 2 bin 445'er yıl 10'ar ay hapis ve 11 milyon 740 bin lira adli para cezası verdi. Para cezalarının 24 taksitte ödenmesine hükmeden heyet, Fadıl Akgündüz ve Mehmet Salih Obut'un tutukluluk halinin, Avniye Obut ve İbrahim Obut'un hükmen tutuklamaya yönelik yakalama emrinin devamına karar verdi. 6 sanığın ise beraatine karar verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Emlak

Fadıl Akgündüz Fadıl Akgündüz Fadıl Akgündüz Caprice Gold Bayrampaşa İstanbul Ekonomi Güncel İnşaat Emlak Hukuk İnşaat Hukuk Emlak Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (21)

A. Erol:

20-30 senedir bekleyen böyle binlerce proje var... hakim ve savcılar oturup bunlar için 3 gün içinde karar vermeli ve bunların tamamını satışa çıkarıp ekonomiye kazandırmalı... bir bina ya yapılmalı ya yıkılmalı... ama öylece orta yerde beklememeli... bina yapımı için süre verilmeli. yapılmazsa el konmalı ya da yıkılmalı... böyle tamamlanmamış binlerce bina var her yerde... 3 günde hepsi için karar verilebilir. 3 gün sürer. 4 değil!

Yanıtla155
Hayri:

Fadıl bu projeye başladığında da bir suru batırdığı iş vardı ve milletimiz nedense taksit deyince balıklama atlıyor

Yanıtla151
Alkurt:

Hayat dini kullanan islamcilara guzel

Yanıtla2128
Kenan Tepretoğlu:

ezanları susturamazsınız, ben dinci dolandırıcıyım :)

Yanıtla2325
VATANDAŞ:

Cübbeli biri ile reklamları vardı sanki bu şahsın. :D

Yanıtla429
TT:

Bu kadar mağdur var da hikayenin başını hatırlayan var mı? Tanıtıma Cübbbeliyi getirmişlerdi... Dersin ki cennetten tapu veriyorlar... Millet öyle saldırdı bu dairelere... Sonuç her zaman ki gibi... Dikkat edin suç işleyen adamlar genellikle Devlet büyükleri, profesör, dini liderler gibi toplumda saygınlığı olan kişilerle yanyana fotoğraf vermeye çalışıyor... Cumaya gitmeyen adamlar en güzel cuma mesajını hazırlıyor...Bunlardan uzak durmak lazım... Zübük filmleri ile büyüdük ama hala kanıyoruz..

Yanıtla425
Kenan Tepretoğlu:

yandaşın birine 3 kuruşa peşkeş çekerler tez zamanda

Yanıtla618
Rolf Tolki:

14 sene olmuş Geç gelen adalet ,adalet değildir

Yanıtla120
Abdullah Atik:

Muz cumhuriyetinde yaşıyoruz kim kime dum duma ..olan kime oluyor ömür boyu çalışan emekleri boşa giden vatandaşa ,devletin 1 lira vergi alacağı olsa doğmamış evladından alır..!! Bu millet ne yapsın..?

Yanıtla417
Alper Ersoy Kocman:

Hani döviz ile emlak satmak yasaklanmıştı?

Yanıtla115
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title