Haberler

Kilis'e havan mermisi kim attı, nereden atıldı? Kilis'e atılan havan mermileri nereye düştü?

Güncelleme:
Abone Ol

Kilis'teki mayınlı bölgeye 2 havan mermisi düştüğü ifade edilirken, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) çok namlulu roketatar, top ve tank atışlarıyla karşılık verdiği aktarıldı. Peki, Kilis'e havan mermisi kim attı, nereden atıldı?

Akşam saatlerinde Suriye tarafından ateşlenen iki havan topu, Kilis'in kırsal bölgesi Oylum höyüğü ve Akıncılar bölgesine düştü. Türk Silahlı Kuvvetleri anında havan toplarının geldiği bölgeyi ateş altına aldı. Peki, Kilis'e havan mermisi kim attı, nereden atıldı?

KİLİS'E HAVAN MERMİSİNİ KİM ATTI?

Kilis'teki mayınlı bölgeye 2 havan mermisi düştü. Bölgede yangın çıktı. Türk Silahlı Kuvvetleri ÇNRA, top ve tank atışlarıyla karşılık verdi. Bölgede çatışma sürüyor.

Akşam saatlerinde Suriye tarafından ateşlenen 2 havan topu, Kilis'in kırsal bölgesi Oylum höyüğü ve Akıncılar bölgesine düştü.

ÇATIŞMA İDDİALARI YALANLANDI

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgedeki çatışmalarda dahli olmadığını bildirdi. Güvenlik kaynaklarının aktardığı bilgiye göre, bölgede çatışma olduğu iddiası yalanlandı.

"BİRLİKLERİMİZİN HERHANGİ BİR DAHLİ YOKTUR"

Yapılan açıklamada "Hududun Suriye tarafında bir çatışmadan seken bir roket mayınlı araziye düşmüş ve yangın oluşmuştur. Birliklerimizin herhangi bir dahli yoktur. Karşılık da verildiği doğru değildir" ifadeleri kullanıldı.

KİLİS VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA VAR

Kilis Valiliği'nden yapılan açıklamada ise "Bugün saat 17.53 sıralarında Kilis Merkez Akıncı köyü karşısında bulunan Suriye sınırları içerisindeki bölgede 2 SMO grubu arasında çıkan çatışmada 1 RPG 7 roketi mayınlı alana isabet etmiş ve o bölgedeki bitki örtüsünde yangınına neden olmuştur. Sosyal medyada dolaşımda bulunan söz konusu görüntüler sınırın Suriye tarafına aittir. Olayda Kilis'e yönelik herhangi bir saldırı gerçekleşmemiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" ifadeleri yer aldı.

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Gündem Güncel Dünya Kilis Gündem Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title