Haberler

Kilis SON DAKİKA! (VİDEO) Kilis havan mermisi çatışma son durum ne, Kilis'te ne oluyor 16 Ekim Çarşamba?

Güncelleme:
Abone Ol

Suriye tarafından gelen 2 havan topu Kilis sınırına düştü. Türk Silahlı Kuvvetleri anında karşılık verdi. Kilis havan mermisi çatışma son durum ne, Kilis'te ne oluyor? Kilis SON DAKİKA!

Kilis'teki mayınlı bölgeye 2 havan mermisi düştü. Bölgede yangın çıkarken Türk Silahlı Kuvvetleri ÇNRA, top ve tank atışlarıyla karşılık veriyor. Bölgede çatışmaların sürdüğü ifade edildi. Kilis SON DAKİKA! Kilis havan mermisi çatışma son durum ne, Kilis'te ne oluyor 16 Ekim Çarşamba?

KİLİS HAVAN MERMİSİ SALDIRISINDA SON DURUM NE?

Kilis'teki mayınlı bölgeye 2 havan mermisi düştü. Bölgede yangın çıkarken Türk Silahlı Kuvvetleri ÇNRA, top ve tank atışlarıyla karşılık veriyor. Bölgede çatışmaların sürdüğü ifade edildi.

Suriye tarafından gelen 2 havan topu Kilis sınırına düştü. Türk Silahlı Kuvvetleri anında karşılık verdi.

Akşam saatlerinde Suriye tarafından ateşlenen 2 havan topu, Kilis'in kırsal bölgesi Oylum höyüğü ve Akıncılar bölgesine düştü.

ÇATIŞMA İDDİALARI YALANLANDI

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgedeki çatışmalarda dahli olmadığını bildirdi. Güvenlik kaynaklarının aktardığı bilgiye göre, bölgede çatışma olduğu iddiası yalanlandı.

"BİRLİKLERİMİZİN HERHANGİ BİR DAHLİ YOKTUR"

Yapılan açıklamada "Hududun Suriye tarafında bir çatışmadan seken bir roket mayınlı araziye düşmüş ve yangın oluşmuştur. Birliklerimizin herhangi bir dahli yoktur. Karşılık da verildiği doğru değildir" ifadeleri kullanıldı.

KİLİS VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA VAR

Kilis Valiliği'nden yapılan açıklamada ise "Bugün saat 17.53 sıralarında Kilis Merkez Akıncı köyü karşısında bulunan Suriye sınırları içerisindeki bölgede 2 SMO grubu arasında çıkan çatışmada 1 RPG 7 roketi mayınlı alana isabet etmiş ve o bölgedeki bitki örtüsünde yangınına neden olmuştur. Sosyal medyada dolaşımda bulunan söz konusu görüntüler sınırın Suriye tarafına aittir. Olayda Kilis'e yönelik herhangi bir saldırı gerçekleşmemiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" ifadeleri yer aldı.

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Gündem Güncel Dünya Kilis Gündem Dünya Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title