Haberler

Kırıkkale'de Amatör Spor Haftası

Abone Ol

Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından "Amatör Spor Haftası" kapsamında tören düzenlendi.

Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından "Amatör Spor Haftası" kapsamında tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Vali yardımcısı Rıfat Ata, sporun, sağlık için, nezaket ve kibar bir birey olmak için olması gereken, yapılması gereken bir aktivite olduğunu söyledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü de Amatör Spor Haftası faaliyetleri ile farkındalık oluşturarak halkın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesinin amaçlandığını belirtti.

Kutlamaların kentte bir hafta boyunca süreceğine değinen Ünlü, 'Atletizm, atıcılık, badminton, bilek güreşi, bocce, boks, futbol, güreş, halk oyunları, judo, masa tenisi, sokak basketbolu gibi sporlarda müsabakalar düzenlenecek. Kentte hafta kapsamında yetenek taraması yapılarak gençler spora yönlendirilecek. Amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusu oluşturulmaya çalışılacak. Gençlerimizin gençlik merkezine gelmelerini bekliyoruz' dedi.

Konuşmaların ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü halk oyunları ekibi ve Kırıkkale Üniversitesi Sayokan gurubu gösteri düzenledi. Program, meydana kurulan spor branşlarına ait stantların gezilmesiyle gezilirken sporcular ise branşlarına göre spor dallarında gösterilerde bulundular.

Akşam ise Kırıkkale'nin Cumhuriyet meydanında sokak basketbolu müsabakaları spor severler tarafından büyük ilgi gördü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rıfat Ata Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title