Haberler

Mekkî ve Medeni Sûre nedir? Kuran'da Mekkî ve Medeni Sûre ne demektir? Mekkî ve Medeni Sûre kelimesinin tanımı ve anlamı!

Abone Ol

İslam dininin kutsal kitabı Kuran-ı Kerim'de, bazı kelimeler çok sık kullanılmasına rağmen anlamları bilinmektedir. Bu yazımızda, Mekkî ve Medeni Sûre nedir? Kuran'da Mekkî ve Medeni Sûre ne demektir? Mekkî ve Medeni Sûre kelimesinin tanımı ve anlamı! hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı kaynaklarından faydalanarak hazırladığımız haberimizi sizlere aktaracağız. Peki, Mekkî ve Medeni Sûre nedir? Kuran'da Mekkî ve Medeni Sûre ne demektir? Mekkî ve Medeni Sûre kelimesinin tanımı ve anlamı!

Mekkî ve Medeni Sûre nedir? Kuran'da Mekkî ve Medeni Sûre ne demektir? Mekkî ve Medeni Sûre kelimesinin tanımı ve anlamı! İslam dininde en sık kullanılan ve anlamı en çok merak edilen kelimeler arasında yer almaktadır. İnsanlar Mekkî ve Medeni Sûre nedir? Kuran'da Mekkî ve Medeni Sûre ne demektir? Mekkî ve Medeni Sûre kelimesinin tanımı ve anlamı! sorularını araştırmaktadır. Peki, Mekkî ve Medeni Sûre nedir? Kuran'da Mekkî ve Medeni Sûre ne demektir? Mekkî ve Medeni Sûre kelimesinin tanımı ve anlamı!

MEKKİ VE MEDENİ SURE NEDİR?

Peygamberimiz (s.a.s) yirmi üç yıllık peygamberlik hayatının on üç yılı Mekke'de, on yılı ise Medine'de geçmiştir Tefsir İlminde üzerinde ittifak edilen kanaate göre, Peygamberimizin Medine'ye hicret etmesinden önceki on üç yıl içersinde Mekke'de indirilen surelere Mekkî sureler, Mekke toprağında indirilmiş olsa bile hicretten sonra indirilen surelere ise, Medenî sureler adı verilmiştir.

Mekke'de indirilen sureler, denilebilir ki, önemli bir eğitim öğretim programını içermektedirler. Bu dönemde, emsalsiz bir eğitimci olan Hz. Peygamber'in uyguladığı mükemmel bir eğitim öğretim programıyla inananlar, insanî kimliklerinde yüceltilmiş ve onların İslâm ile özdeşleşen mümin kişilikleri derece derece geliştirilip inşa edilmiştir. Bu dönemde en fazla ve sık olarak hak-batıl, iman-küfür, tevhid-şirk, adalet-zulüm, güzel ahlâk- kötü ahlak, yükümlülükler-sorumluluklar, sevap-ceza, cennet-cehennem konuları üzerinde durulmuş ve müminlerin Hakk'a bağlılık, gerçek iman ve İslam, tevhid bilinci, hukuka saygı, adalet, güzel ahlâk, görev ve sorumluluk bilincinin kabullenilip özümsenilmesiyle yepyeni bir toplum, İslâm toplumu ortaya çıkartılmıştır. Medine'de indirilen surelerle de sahabedeki bu insanî kimlik ve mümin kişilik, ortamın ağır şartları ve ahkâm ayetleriyle daha da pekiştirilip sarsılmaz hâle getirildi.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Diyanet İşleri Başkanlığı Kuran-ı Kerim Dini Gündem Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title