Haberler

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLANDI! Mayıs ayı faiz oranı ne oldu? Faiz arttı mı?

Güncelleme:
Abone Ol

Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Faiz arttı mı ve faiz oranı yüzde kaç oldu merak ediliyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında bugün toplandı. Mayıs ayı faiz kararı ne oldu? Faiz arttı mı? sorularına yanıt aranıyor. Peki, TCMB faiz oranı yüzde kaç oldu?

Faiz artarsa dolar, euro ve altın ne olur sorusu gündeme gelirken MB faiz kararını açıklandı. Mayıs ayı faiz oranı yüzde kaç arttı ve faiz oranı kaç oldu merak ediliyor. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu piyasaların merakla beklediği Mayıs ayı faiz kararı belli oldu. Mayıs ayı faiz oranı ne oldu? Faiz arttı mı? Detaylar haberimizdedir…

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLANDI MI?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 50'de sabit tutulmasına karar verdi.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLANDI! Mayıs ayı faiz oranı ne oldu? Faiz arttı mı?

TCMB MAYIS AYI FAİZ KARARI ARTTI MI?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) mayıs ayı faiz kararı belli oldu. Geçtiğimiz ay faizi yüzde 50 seviyesinde sabit bırakan TCMB Para Politikası Kurulu, faizi yeniden yüzde 50'de sabit bıraktı.

MERKEZ BANKASI MAYIS AYI FAİZ KARARI NE OLDU?

Ekonomistlerin beklentileri faizin sabit bırakılacağı yönündeydi. Nisan ayında da Merkez Bankası, politika faizini beklentilere paralel yüzde 50'de sabit bırakmıştı. Kuruldan çıkan karara göre mayıs ayı faizi de yüzde 50 seviyesinde sabit bırakıldı.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLANDI! Mayıs ayı faiz oranı ne oldu? Faiz arttı mı?

"NİSAN AYINDA SINIRLI ZAYIFLAMA KAYDEDİLDİ"

Toplantı sonrası yapılan açıklamada "Nisan ayında aylık enflasyonun ana eğilimi sınırlı bir zayıflama kaydetmiştir. Yakın döneme ilişkin göstergeler yurt içi talepte ilk çeyreğe kıyasla yavaşlamaya işaret etmiştir. Bununla birlikte, tüketim malı ithalatı nisan ayında artarak cari işlemler dengesindeki iyileşmeyi sınırlamıştır. Hizmet enflasyonundaki yüksek seyir ve katılık, enflasyon beklentileri, jeopolitik riskler ve gıda fiyatları enflasyonist baskıları canlı tutmaktadır. Kurul, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarının öngörüler ile uyumunu yakından takip etmektedir." ifadelerine yer verildi.

"SIKI PARA POLİTİKASI DURUŞU SÜRDÜRÜLECEK"

Parasal sıkılaştırmanın krediler ve iç talep üzerindeki etkilerinin yakından izlenildiğinin ifade edildiği açıklamada "Kurul, parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerini de göz önünde bulundurarak politika faizinin sabit tutulmasına karar vermekle birlikte, enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı duruşunu yinelemiştir. Aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sıkı para politikası duruşu sürdürülecektir. Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası duruşu sıkılaştırılacaktır. Para politikasındaki kararlı duruş; yurt içi talepte dengelenme, Türk lirasında reel değerlenme ve enflasyon beklentilerinde düzelme vasıtası ile aylık enflasyonun ana eğilimini düşürecek ve dezenflasyon yılın ikinci yarısında tesis edilecektir." diye belirtildi.

Haberler.com / Sena Demiröz - Gündem

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Merkez Bankası Merkez Bankası Fatih Karahan Gündem Finans Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title