Haberler

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yüzde kaç? 2024 yıl sonu enflasyon tahmini ne kadar?

Güncelleme:
Abone Ol

2024 yıl sonu enflasyon tahmini ne kadar? Merkez Bankası, yıl sonu enflasyon tahminini kamuoyu ile paylaştı. Bu tahmin, ekonomi gündemini belirleyen önemli konulardan biri haline geldi. Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yüzde kaç? 2024 yıl sonu enflasyon tahmini ne kadar? Yıl sonu enflasyon tahmini ne kadar? İşte Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahminindeki son durum ve detaylar haberimizdedir...

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yüzde kaç? Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini açıkladı. Yıl sonu enflasyon tahmini yükseldi mi ve yüzde kaç olduğu gündeme geliyor. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan yılın üçüncü enflasyon raporunu açıkladı. 2024 yıl sonu enflasyon tahmini ne kadar? Detaylar haberimizdedir...

MERKEZ BANKASI YIL SONU ENFLASYON TAHMİNİ YÜZDE KAÇ?

Dezenflasyon sürecinin öngörüldüğü gibi başladığını belirten Karahan, kira fiyatlarının önümüzdeki aylarda düşeceğini ifade etti. Karahan, Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 38 olarak duyururken, 2025 yıl sonu tahmininin yüzde 14, 2026 yıl sonu tahmininin ise yüzde 9 olduğunu ifade etti.

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yüzde kaç? 2024 yıl sonu enflasyon tahmini ne kadar?

2024 YIL SONU ENFLASYON TAHMİNİ NE KADAR?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, yılın üçüncü enflasyon raporunun sunumu için kameraların karşısına geçti. Karahan 2024, 2025 ve 2026 yıl sonu enflasyon tahminlerini değiştirmediklerini belirtti. TCMB bu yıl sonu için tahminini yüzde 38 olarak korumuş oldu.

Haberler.com / Sena Demiröz - Gündem

Merkez Bankası Merkez Bankası Gündem Ekonomi Gündem Finans Gündem Gündem Finans Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title