Haberler

Pad Thai tarifi! Masterchef Pad Thai nedir, nasıl yapılır? Pad Thai yemek tarifi! Pad Thai için gerekli malzemeler nelerdir?

Güncelleme:
Abone Ol

Masterchef 25 Temmuz yarışmasında şefler tarafından Pad Thai yemeğinin yapılması istendi. Peki Masterchef Pad Thai nasıl yapılır? Pad Thai yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Pad Thai yemek tarifi! Pad Thai nasıl yapılır? Pad Thai yemek tarifi haberimizde...

Masterchef'te bugün birbirinden güzel yemekler yapıldı. Seyircilerin en merak ettiği konu Pad Thai tarifi oldu. Peki en güzel Pad Thai yemek tarifi nasıldır? Pad Thai yemeği nasıl yapılır? Pad Thai için gerekli malzemeler nelerdir?

PAD THAİ NEDİR?

Phat thai (Kraliyet Tay Genel Sistemine göre, bazen pad thai veya phad thai), Tayland genelinde çok popüler ve yaygın olarak tüketilen pirinç eriştelerinden yapılan geleneksel bir Tay yemeğidir. Adı kelimenin tam anlamıyla "Tay usulü tavada kızartma" anlamına gelir.

KARİDESLİ PAD THAİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

200 gram rice noodle

6 adet orta boy karides

2 dal taze soğan

1 ufak tamarin

1 misket limonu

Tuz ve Karabiber

50 gram soya filizi

20 gram yer fıstığı

2 diş sarımsak

1 yumurta

1 tatlı kaşığı esmer Şeker

5ml balık sos

30 ml soya sos

KARİDESLİ PAD THAİ NASIL YAPILIR?

Öncelikle Rice noodle'yi derin bir kaseye alıyoruz ve üstüne sıcak su koyuyoruz. Yumuşamaya bırakıyoruz. Tamarini bir kaseye alıp çatalla eziyoruz. İçine esmer şeker, soya sosu ve balık sosunu katıp karıştırıyoruz. Bir tava alıp ocağa koyuyoruz, altını açıyoruz. Tavaya yağ ekliyoruz. Yağ kızarmaya başlayınca soğanın beyaz kısımlarını ve sarımsakları tavada soteliyoruz.

İçine yer fıstığı katıp 1 dakika daha soteliyoruz yani karıştırıp kavuruyoruz. Akabinde karıdesleri de tavaya alıyoruz ve üstüne tuz serpip 4-5 dakika daha pişiriyoruz. Soya fizili de ekliyoruz. Noodle'ların suyunu süzmüştük. Bunu da ekliyoruz tavanın içine sonra topluca karıştırıyoruz. Hazırlamış olduğumuz sosu da katıyoruz ve iyice karıştırıyoruz.

Sonrasında tavanın kenar kısmında boşluk bırakıyoruz ve yumurtayı tavanın köşesine alıp pişiriyoruz. Son olarak yumurta pişinde tavadaki diğer malzemeler ile karıştırıyoruz.

Böylelikle Karidesli pad thai hazır oluyor.

Afiyet olsun...

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Gündem Yemek Tarifi Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title