Haberler

Şampiyonlar Ligi kura çekimi ne zaman? 2024 UEFA Şampiyonlar Ligi yeni formatı ne?

Güncelleme:
Abone Ol

2024 UEFA Şampiyonlar Ligi'nin kura çekimi ve yeni formatı hakkında merak edilenler gündeme geliyor. Şampiyonlar Ligi'nin yeni formatı nasıl olacak ve kura çekimi ne zaman yapılacak? Tüm bu soruların yanıtları futbolseverler tarafından merakla bekleniyor. UEFA, 29 ve 30 Ağustos tarihlerinde Monte Carlo'daki Grimaldi Forum'da yapılacak olan kura çekimlerindeki değişiklikleri açıkladı.

UEFA'nın yeni formatı merak ediliyor. UEFA, kura çekiminde kullanılacak yeni sistemi duyurdu. Kura çekiminde önce toplar elle çekilecek ve ardından otomatik yazılım rakipleri rastgele belirleyecek. Bu yeni sistemin uygulanacağı Şampiyonlar Ligi kura çekimi ise 29-30 Ağustos 2024 tarihinde yapılacak. Peki, Şampiyonlar Ligi kura çekimi ne zaman? 2024 UEFA Şampiyonlar Ligi yeni formatı ne?

ŞAMPİYONLAR LİGİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

Şampiyonlar Ligi'nde play-off turu maçları 20-21/27-28 Ağustos'ta, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde ise play-off turu maçları 22 ve 29 Ağustos'ta oynanacak.

Şampiyonlar Ligi kura çekimi ne zaman? 2024 UEFA Şampiyonlar Ligi yeni formatı ne?

ŞAMPİYONLAR LİGİ YENİ SİSTEMİ NASIL OLACAK?

Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi grup aşamasında 36'şar takım mücadele edecek. En büyük yenilik ise geleneksel grup aşaması yerine tüm takımların tek bir lig sıralamasıyla belirlenecek olması. Her kulüp, lig aşamasında evde ve dışarda 3'er maç yerine, toplam 8 farklı rakiple 4'ü içeride 4'ü dışarıda olmak üzere 8 maç yapacak. Lig aşamasında yer alan ilk 8 takım doğrudan eleme turuna geçecek. 9-24 arasında bitiren takımlar birbirleriyle iki ayaklı elemeler oynayacak. Bu eleme turunu geçen takımlar adını son 16 takım arasına yazdıracak.

ÖZEL DAVETİYEYLE 2 TAKIM KATILACAK

Tüm turnuvalarda şu an 32 takım mücadele ediyor. 2024/25'ten itibaren Şampiyonlar Ligi'ne eklenecek 4 takım ise çeşitli faktörlerle belirlenecek. UEFA Ülke Sıralaması'nda ilk 4 sıradaki ülkeden 4'er takım katılıyordu. Bundan sonra 5. sıradaki ülkeden de 4 takım alınacak. Şampiyonlar yolundan şu ana kadar 4 takım katılıyordu. Buradan katılacak takım sayısı 5'e yükselecek. Bir önceki sezon en çok puan toplayan iki ülkeden ekstra iki takım daha özel davetiyeyle Şampiyonlar Ligi'ne katılacak.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

UEFA Şampiyonlar Ligi Gündem Monte Carlo Futbol Spor Futbol Gündem Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title