Haberler

Tarihte bugün ne oldu? 7 Eylül tarihinde dünyada neler oldu?

Güncelleme:
Abone Ol

Tarihte bugün ne oldu sorusu merak edilirken 7 Eylül tarihinde dünyada ve Türkiye'de hangi olaylar yaşandığı birçok insan tarafından araştırılıyor. Tarih boyunca çeşitli ülkelerde önemli siyasi, sosyal ve kültürel olaylar yaşanmıştır. Peki, Tarihte bugün ne oldu? 7 Eylül tarihinde dünyada neler oldu?

Her yıl 7 Eylül'de farklı ülkelerde olaylar, doğumlar ve ölümler anılır ya da kutlanır. Tarihte bugün hangi olaylar yaşandı ve dünyada 7 Eylül tarihinde neler olduğu gündeme geliyor. 7 Eylül tarihinde tarihte yaşanan bazı önemli olaylar haberimizde yer alıyor…

TARİHTE BUGÜN NE OLDU?

1822: Brezilya, Portekiz'den bağımsızlığını ilan etti. Bu tarih, Brezilya'nın Bağımsızlık Günü olarak kutlanır.

1940: Almanya, II. Dünya Savaşı sırasında Londra'ya hava saldırısı başlattı. Bu saldırı, "Blitz" olarak bilinen hava saldırıları dizisinin başlangıcıydı.

1977: Panama Kanalı Antlaşması imzalandı. Bu antlaşma ile Panama Kanalı'nın yönetimi Panama'ya devredilme süreci başladı.

2001: ABD'de eski boksör Sugar Ray Leonard, Dünya Boks Salonu'na kabul edildi.

1923: Mustafa Kemal Atatürk, Halk Fırkası'nın (daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi) kuruluşunu ilan etti.

1951: İstanbul'da düzenlenen Akdeniz Oyunları sona erdi. Bu organizasyon, Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı ilk büyük uluslararası spor etkinliği oldu.

1975: TRT'nin ilk renkli televizyon yayını deneme amaçlı olarak yapıldı.

Haberler.com / Sena Demiröz - Gündem

Tarihte Bugün Tarihte Bugün Kültür Sanat Gündem Türkiye Yaşam Dünya Eylül Gündem Yaşam Kültür Sanat Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title