Haberler

Vergi Yüzsüzleri Listesi 2024 (TAM LİSTE)

Güncelleme:
Abone Ol

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Zonguldak Karadeniz Ereğli'de 5 milyon TL ve üzeri vergi borcu olan 57 kişi ve firmanın isimlerini açıkladı. Türkiye genelindeki borçluların listesi ise Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından Kasım ayında duyurulacak. Vergi yüzsüzleri listesi İstanbul için merak edildi. Peki, Vergi yüzsüzleri listesi açıklandı mı? İşte, Vergi yüzsüzleri listesi!

Vergi yüzsüzleri listesi! Hazine Ve Maliye Bakanlığı, vergi borcunu ödemeyen 5 milyon TL üzeri borcu bulunan kişi ve firmaların listesini açıklamaya başladı. İlk olarak Zonguldak Karadeniz Ereğli'de askıya çıkarılan listede, vergi borçları milyonları bulan birçok şirket ve şahsın adı yer aldı. Türkiye genelinde 15-31 Ekim tarihleri arasında il ve ilçe vergi dairelerinde ilan edilecek olan bu listeler, 1-15 Kasım tarihleri arasında Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde de yayımlanacak. Bakanlık, vergi borcunu ödemeyenlerin kamuoyuna açıklanması adımını, vergi usul kanunu kapsamında yürürlüğe giren tebliğlere dayanarak atıyor. Peki, Vergi yüzsüzleri listesi açıklandı mı? İşte, Vergi yüzsüzleri listesi!

VERGİ YÜZSÜZLERİ LİSTESİ

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın talimatıyla 5 milyon TL ve üzeri vergi borcu olan 57 mükellefin isimleri ilan edildi. Bu listede yer alan kişilerin borçları 30 Eylül 2024 itibariyle kesinleşmiş durumda olup, 31 Aralık 2023 vadeli borçlarını ödememişler. Borçlu mükellefler arasında, milyonlarca lira vergi borcuyla öne çıkan şirketler bulunuyor. Bazı firmaların 48 milyon TL'yi bulan vergi borçları olduğu kaydedildi. Bakanlık, söz konusu duyuruları, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu'nun 293 ve 564 sıra numaralı genel tebliğlerine dayanarak yapıyor.

Vergi Yüzsüzleri Listesi 2024

Vergi Yüzsüzleri Listesi 2024

VERGİ YÜZSÜZLERİ TAM LİSTE

Türkiye Genelinde Açıklamalar Devam Edecek

Zonguldak'taki açıklama, Türkiye genelinde yapılacak duyuruların bir parçası olarak öne çıktı. Her il ve ilçe vergi dairesi, 15-31 Ekim tarihleri arasında kendi bölgesindeki vergi borcu 5 milyon TL'yi aşan mükelleflerin listesini açıklayacak. Kasım ayında ise Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde bu mükellefler duyurulacak. Bu uygulama ile hem kamuoyunun bilgilendirilmesi hem de borçlu mükellefler üzerinde bir ödeme baskısı yaratılması hedefleniyor. Ancak, belediyeler ve büyükşehir belediyelerine ait şirketlerin 31 Aralık 2004 ve öncesine ait borçları ile bazı yeniden yapılandırmaya tabi tutulan borçlar bu kapsam dışında tutuluyor.

Vergi Yüzsüzleri Listesi 2024

Vergi Borcunu Ödemeyenlerin Haklarında Yasal Süreç İşliyor

Listeye dahil olan mükelleflerin borçlarını ödememeleri halinde, haklarında çeşitli yasal yaptırımlar uygulanacak. Vergi daireleri, borçların tahsili için haciz işlemleri başlatabilecek ve icra yoluna gidebilecek. Bunun yanı sıra, mükellefler hakkında devam eden vergi incelemeleri ve vergi komisyonu kararları neticesinde cezalar da kesinleşebilir. Özellikle 1 Haziran 2023 ile 31 Mayıs 2024 arasında kesinleşmiş vergi borçları olanlar, bu listelere ekleniyor.

Deprem Bölgesindeki Mükellefler Kapsam Dışında

6 Şubat 2024 Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen Adana, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa gibi 11 ildeki mükellefler ise bu listeye dahil edilmeyecek. Deprem bölgesinde faaliyet gösteren ve mücbir sebep kapsamına alınan mükelleflerin borçları kamuoyuna açıklanmayacak. Depremzedelerin vergi yükümlülükleri konusunda Bakanlık, farklı bir yapılandırma ve ödeme kolaylığı sağlamak üzere düzenlemeler yapmış durumda. Depremzedelerin yanı sıra, belirli belediye ve kamu kuruluşlarına ait borçlar da bu uygulamanın dışında tutuldu.

Haberler.com / Onur Bayram - Gündem

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Karadeniz Zonguldak İstanbul Türkiye Ereğli Hukuk Gündem Finans Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (2)

Vatansever:

Yani uzaktan çekilmiş bir resim ne okunuyor ne bir şey. O kadar yaygara kopardiniz bari adam gibi liste paylaşin da milletin parasını yiyipte vergi ödemeyenleri görsünler. Ne o öyle 1 metre uzaktan çekilmiş ne liste var ne bir şey. Sayın maliye bakanı bu iş mantıklı değil. Öyle uzaktan kim okuyabilir ki? Acik edin de herkes görsün bu vatandan para kazanıp da vergisini vermeyeni. Zaten ne fiş kesiyorlar ne birsey işte biraz borç çıksa bile onu vermemek için diretiyorlar.

Yanıtla19
Mustafa Temiz:

reklam vermezler diye korkup listeyi hiç bir site düzgün yayınlamamış. çok acayip ya :)

Yanıtla01
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title