Haberler

Volovan nedir, nasıl yapılır? Çilekli volovan tarifi

Güncelleme:
Abone Ol

Milföy hamurundan yapılan ve yağlı hamur olarak da bilinen volovan kendine has görünümü ile dikkatleri çeken özel bir lezzettir. Tuzlu ve tatlı iç harçlarla farklı şekillerde yapılabilen volovanı özel davet sofralarında rahatlıkla servis edebilirsiniz. Volovan nedir? Volovan nasıl yapılır? Volovan tarifi

Orijinal adı vol-au-vent olan volovan milföy hamuru ile yapılan özel bir tarife sahiptir. Farklı tat seçenekleri ile hazırlanabilen volovan, hamur işleri içinde özel bir tarif olarak öne çıkmaktadır. Peki Volovan nedir? Volovan nasıl yapılır? Volovan tarifi ve çilekli volovan tarifidetayları haberimizde.

ÇİLEKLİ VOLOVAN TARİFİ

Çilekli volovan için gerekli malzemeler

6 adet milföy hamuru, 10-12 adet çilek (dilimlenmiş), 2 yemek kaşığı çilek reçeli, 2 yemek kaşığı krem peynir

Üzeri için: 1 tatlı kaşığı su, 1 adet yumurta sarısı

Süslemek için: Pudra şekeri

ÇİLEKLİ VOLOVAN NASIL YAPILIR?

Bir kasede çilek reçelini ve krem peyniri iyice karıştırın. Çilekleri boylamasına olacak şekilde dilimleyin. Milföy hamurunun kenar kısımlarına yaklaşık yarım santimetre kalacak şekilde iç kısmına bıçak kullanarak çizik atın. Çerçeve gibi bir görüm oluşması gerekiyor. Çerçevenin iç kısmına çatalla delikler açın. Hazırladığınız hamurları fırın tepsisine dizip önceden 200 derece ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin. Milföyler pişince çatalla orta kısmına bastırın ve üzerine krem peynirli malzemeden yayın. Üzerine çilek dilimlerini ekleyin. Bir kase içinde yumurta sarısını ve suyu çırpın. Bir fırça yardımıyla yumurtalı karışımı hamurun kenarlarına sürüp 200 derece önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika boyunca pişirin. Afiyet olsun.

VOLOVAN NEDİR?

Orijinal adı vol-au-vent olan volovan, milföy hamuru ile yapılan özel bir tariftir.

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Gündem Yemek Tarifi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title