Haberler

Yazılım hatası pahalıya patladı! 3 otomobil devi 150 bin aracını geri çağırma kararı aldı

Güncelleme:
Abone Ol

ABD'de Mazda, Toyota ve Mercedes-Benz, yazılım hataları nedeniyle toplamda 150 bin aracı geri çağırma kararı aldı. Bu araçlardaki kritik güvenlik sorunlarını gidermek amacıyla yazılım güncellemeleri ücretsiz olarak sunulacak.

ABD'de otomotiv sektöründe büyük yankı uyandıran bir geri çağırma dalgası başladı. Mazda, Toyota ve Mercedes-Benz, yazılım hataları nedeniyle toplamda 150 bin aracı geri çağırıyor. ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından yapılan açıklamalara göre, araçlarda tespit edilen kritik yazılım hataları güvenlik riskleri oluşturuyor.

NEDEN GERİ ÇAĞRILDILAR?

Mazda, 77 bin 670 aracını geri çağırırken, hava yastıklarının aşırı güçle açılmasına yol açabilecek bir yazılım hatası olduğunu belirtti. Toyota ise 42 binden fazla aracını geri çağıracak. NHTSA'nın başka bir açıklamasında, belirli Toyota Corolla Cross Hybrid model araçların fren sistemindeki bir soruna işaret edildi. Mercedes-Benz de 27 bin 190 aracını, motor kontrol ünitesi yazılımının direksiyon kabiliyetine etki ile aşırı ısınma ve motorun durmasına neden olabileceği gerekçesiyle geri çağırdı.

GÜNCELLEMELER ÜCRETSİZ SAĞLANACAK

3 marka da yazılım güncellemelerini ücretsiz olarak sağlayacak. Araç sahiplerinin, bu güncellemeleri yaptırmak için araçlarını bayilere götürmeleri gerekiyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Otomobil

Teknoloji Otomobil Yazılım Ekonomi Dünya Mazda Otomobil Teknoloji Dünya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (11)

Perwer:

Yazılım çağında Olduğumuza göre normal bir durumdur. Bu arada bizim TOGG’dan haberler gelmiyor artık, yoksa ben mi bilmiyorum?

Yanıtla2050
Halit:

yeni modelin testleri sürüyor bugün haberlerdeydi

25
Kenan Tepretoğlu:

togg u byd ye kakalamaya çalışıyorlar, bunca teşvik byd ye o yüzden

23
sade vatandaş:

araçların giderek karmaşık bir yapıda üretilmesi sürücüye kolaylık sağlayan özelliklerin aslında sürücünün aracı sürüş kontrol yeteneğini körelttiğinin kimse farkında değil zaten bu sistemler sürüş esnasında bu tip araçlarda hatalı bir şekilde sürücüye müdahale edebiliyor kim ne derse desin en iyisi kara şanzıman düz vites araçlar bu araçlarda araç size hükmedeceğine siz araca hükmediyorsunuz

Yanıtla642
ismail bey :

Aynen... Elektronik sistemler ne kadar cok olunca o kadar kafa karıştıriyor ve masraf çıkariyor.. Eski brodway ariza yapinca bir torba parcayi al, 1000 tl ver. Ustayada 1000 tl ver, hepsini değiştirsin..

15
Kenan Tepretoğlu:

geçen gün sinyal verip olağan şekilde öndeki aracı sollamaya çıktım, aracım şeride geri dönüyor, sonra da öndeki araca çarpmamak için ani frenleme yaptı, durduk yere zincirleme kazaya sebep olacaktım neredeyse,

13
Kenan Tepretoğlu:

Ucuz satıyorlar diye Çin araçlarına dandik diyenler burada mı

Yanıtla419
ismail bey :

Bu adamlar yine çağırmış.. Çin malı alınca hatası kader der geçersin yada satarsın.

12
Mustafa Aygan:

Geri çağırdıkları araçları bombalarla donatıyorlar bunada yazılım diyorlar. Bizde yuttuk öylemi ?

Yanıtla79
ismail bey :

Yillarca ülkamizde binlerce ölüme sebep olan asd li, ortadan bölünen kuş serisi hiç geri çağrılmadı..

Yanıtla19
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title