Haberler

Halil Uyumaz Biyografisi

Halil Uyumaz
Doğum YeriŞanlıurfa / Türkiye

Halil Uyumaz Kimdir ?

Halil Uyumaz 1954 yılında Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde doğdu.

1975 yılında A.Ü SBF. Siyaset ve İdare bölümünden mezun oldu.Diyarbakır Kaymakam Adayı olarak Mulki İdare amirliği görevine başladı.

Kulp, Bismil, Hacıbektaş ve Türkoğlu Kaymakam vekili olarak görev yaptı.
Kurşunlu Şenkaya, Şırnak, Savaştepe ve Keskin Kırıkhan kaymakamlık görevlerinde bulundu.

Samsun ve Konya vali yardımcısı olarak görev yaptı.1990-1998 yılları arasında İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

Bu dönemde MERSİN Yurt Dışındaki Vatandaşlarımızın Sorunları, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin Nüfus Sisteminin Kurulması çalışmalarına aktif olarak katıldı.

1989 yılında 1 yıl süre ile İngiltere'de Dil Eğitimi gördü ve Mesleki incelemelerde bulundu. İngiltere Emniyet yapısı ve Sosyal Güvenlik sistemi üzerine incelemeler yaptı.

1990-1998 arasında Nüfus ve Vatandaşlık ve Yurt Dışındaki vatandaşlarımızın sorunları ile ilgili olarak Fransa, Hollanda, Belçika, Danimarka ve Almanya da çeşitli eğitim ve toplantılara katıldı.

30 Haziran 2008 tarihinden itibaren 5 yıl süreyle Esenyurt kurucu Kaymakamı olarak görev yaptı.

28/06/2015 tarihli ve 2015/398 sayılı Müşterek Kararname ile Gaziantep Vali yardımcılığına atanmış olup halen bu görevi yürütmektedir.İngilizce ve Fransızca bilmektedir.Evli ve 4 çocuk babasıdır.

title