Haberler
Güncelleme:
Abone Ol

Özel, Erdoğan'a emekliler için formül sundu: Ben olsam o parayı onlara verirdim

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli maaşına zam hakkındaki, "17 bin lira yapmam için 680 milyar para lazım." açıklamasının ardından yeni bir formül sundu. "O para var" diyen Özel, geçtiğimiz sene büyük şirketlere yapılan vergi aflarına dikkat çekti, Özel, "Bu bir tercih. Ben olsam emekliye verirdim." dedi. Daha fazla detay >>

1000

Yorumlar (59)

hasan kaçan:

Tayyip Erdoğan nın 22 yıllık icraatlerine bakarsak 3 grupta toplarız sanırım, 1- savunma sanayi, 2- kendini ve yandaşlarını zengin etmesi, 3-emeklileri bitirmesi. son 10 yılı ise zengini daha zengin etmesi, fakiri daha fakir etmesi olarak özetleyebiliriz.

Yanıtla88578
Mevlüt Güler:

Kendilerine gelince Şapur Şupur Vatandaşa gelince Yarabbi Şükür

39318
William Smith:

Eyt istediniz çıkardılar 40 yaşında emekli oldunuz daha ne istiyorsunuz. Pasta aynı kaldı ama paylaşanlar arttı. En başta karşı çıkacaktınız. 1 çalışan 10 emekliyi finanse edemez. Türkiye emeklilikte cennettir. Dünyada 40 yaşında emekli olunan başka bir ülke yok.

158168
Barbaros Akdenizoğlu:

Bu açıklamaya olumsuz yaklaşanlar var, Allah sizleri bildiği gibi yapsın

35196
Ercan cıftcı:

Bende bir formül sunayım. CHP gibi şov yapmaktan öteye gitmeyen partilere verilen hazine yardımını yarıya indirelim, sanat etkinliği adı altında yandaş sanatçılara akıtılan milyarlarca lirayı keselim,

2225
Aslan Karakaya:

birde tarım politikası olmamasından dolayı çiftçiyi en başta da buğday ureticisini bitirmesi .2 sene evvel 7.5 liraya satılan buğday 2024 yılında 10 lira demedi daha.

321
Ömer Can:

güzel tespit

310
Nayci İbrahim:

Adamsın sayın Özel.Hassasiyetle seni ve partini emekli bir vatandaş olarak takip ediyorum.

Yanıtla129417
YalancıSavar:

ÖZel , İMF den alıp verecek heralde? sonra İMF den gireni çıkarmak için 50 sene uğracaşağız ...

210109
Alp ALGAN:

;) af kabul etmiyoruz. Zam da kabul etmiyoruz. Ekonomi biraz toparlana kadar lüzumsuz hiç bir harcamayı da kabul etmiyoruz. Maaşlara zam da kabul etmiyoruz. Maaşlara zam geldikçe vatandaşın sırtına gelen zamdan daha fazlası biniyor. Öncelikle piyasanın kontrole alınmasını istiyoruz. Yolsuzlukların, belediyelerin cukladıkları paranın önüne geçilmesini istiyoruz. Her kurumun harcadığı kuruşların ne şekilde, nereye ne için harcandığının hesabının sorulmasını istiyoruz.

24186
faruk merttürk:

8 çeyrek altın diyordu. 17bin nereden çıktı?

742
Servet BÖLÜK:

Alp algan kime çalışıyorsun?!!

2719
MNejat İşsever :

Bu adam hayal dünyasında yaşıyor. Allah fırsat vermesin. Geçen gün emekliye asgari ücretin bir buçuk katını vereceğim dedi. öyle olursa çalışana ne verecek. Tam hesaptan kitapdan anlamayan reçete erbabına yakışan laflar. Allah fırsat vermesin.

Yanıtla264105
Muhammed Murat Kartal:

Emeklilerin hakkı olan 15bin lira zammın ekonomiye maliyeti yıllık sadece 800 milyar lira.Konu Emekli olunca batarız,biteriz diyenler bakın parayı kimlere dağıtmış. 1)Devasa Şirketlerin silinen borcu 2 trilyon lira. 2)KKM'ye yaklaşık 1trilyon lira. 3)Hazine garantili projelerle yandaşlara 2 trilyon 4) yolsuzluklara, lükse, şatafata giden 2 trilyon. 5) Yardım adı altında afrika ve diğer ülkelere harcanan 2 trilyon lira 5) sığınmacı, mülteci, göçmen vs harcanan para 100 milyar$.

13106
albatros :

reis demek istemiş ki, kur korumalı diye bir saçmalık çıkarmayıp, beşli çetenin borçlarını silmeyip, garanti paralarla hastaneler, köprüler yapmasaydık, 200 milyar olan bütçe açığını 800 milyara çıkarmasaydık belki emeklilere de zam verebilirdik ama olsa dükkan senin...

Yanıtla44288
Halit:

Okadar para lazımsa sarayın kapısına vuracan kilidi emekliye verecen??

Yanıtla60258
Umut Dünyası:

ölüye yapılan masrafı kesseler de yetiyor.

835
mustafa kılıç:

Türkiye büyük iş adamlarının vergileri iş istihdamı ve reklamları ile dönüyor. Vergi affıyla emekli maaşı aynı kulvar değil. 100 kazandığın kişiye 1 yada 2 ikram edersin doğru bir konuşma değil bence. Emkli kısmı kesinlikle artırılması gerek ama işdünyasıyla karıştırılmaz.

Yanıtla7716
Furkan Kutlay:

Ya adamlar zengin Fakir fakir kalsın Zengin nasıl Rolex saat taksın Ak partili milletvekili nasıl gidip Monako’da istakoz yesin ?? Herkes haddini bilecek Durmak yok yola devam Hak eden hakkını alacak

Yanıtla957
gökhan yıldırım:

adamlar emekliye verilecek olan parayi sokağa atilan pata gibi görüyorlar....

Yanıtla337
Orçun Yılmaz:

Özgür özelin demeçlerini çokta ciddiye almamak lazım çünkü kendisi zamanında çiftçilere traktör vaadi verdikten sonra dediki :) çarpıcı olsun diye öyle dedim dedi ve güldü :) yani yalan söyledi bir vaad verilirken önce karşınızdakine bakın bir teklif sunarkende dahil.

Yanıtla2610
Mehmett:

Özel onu diyeceğine eyt yi iptal et de . Varsa yoksa emekli ülke battı

Yanıtla1712
Murat:

hala kafanız basmıyor eyt nin etkisi yok siz sadece garibana yüklenen insanlarsınız yorumlarınızdan belli, 2 milyon eytli var zaten 500 bini emekli olacaktı 750 bini çalışıyor prim ödüyor kaldı 750 bin eyt li ah güzel ülkem

17
Cansın Çakır:

666 milyar vergi bağışlamış, 666 incilde ki şeytanı simgeler

Yanıtla224
Adil Basyigit:

William Smith;peki o 40 yaşında emekli olanların yatırdığı 25 yıllık primleri nereye gitti sanki çalışanlar emeklileri finanse ediyormuş gibi algı yapmayın eyt den emekli olanlar kadınlarda 20 yıl erkeklerde 25 yıl prim yatırarak hakkını ödeyerek emekli oldu.

Yanıtla322
YalancıSavar:

Eyt'yi verdirdiniz ?40 yaşında emekli oldu herkes 80 milyonun yarısı emekli şimdi. Amacınız başka sizin. Ver ver le çözüm olmaz. Önce kaynak önereceksin. Mesela, 40 binin üzerinde emekli maaşı alanlara zam yapmayıp 20'nin altında alanlara sadece zam yapmak gibi.

Yanıtla157
Yakup SGZ:

Emekli ler Artık uyandı gerekli cevabı verdi önümüzdeki seçim asıl cevabı verecekler

Yanıtla219
Halil Yarbaşı:

17 milyon emeklinin olduğu bir ülkede zam vermek kolay değil bir taraf mutlu edilirken diğer taraftan tüm sistem çöker bence hükümetin işi çok zor Chp hükümet olsada aynı şekil Özgür bey gerçekten ülkesini seviyorsa gerçekçi olmalı aksi halde iktidara geldiğinde ağır talepleri karşılasa ekonomi çöker karşılamasa chp çöker

Yanıtla146
ORHAN GÜVEN:

Başka bir çözüm yolu da, iki kişinin yaşadığı sarayın harcadığı paradan yarısı tasarruf edilse bütün emeklilere yeter......

Yanıtla218
Deniz Tutar:

emekliye verilecek 17000 yokta niye memurlara 50000-60000 veriliyor...

Yanıtla218
Abdülkadir selek:

Helal olsun. CHP ye hiç oy vermedim hayatımda ama samimi söylüyorum Özgür Özel e karşı bi sevgim oluştu son zamanlarda.

Yanıtla218
Orçun Yılmaz:

:) Sevgini bir sorgula geçmişine git bak istersen sevdiğin kişinin traktör vaadi verdikten sonra bir videosu var vermediler tabi çiftçiye onu dediki sunucu neden vaad verdiniz yapmadınız sevgin oluşan kişi dediki, çarpıcı olsun diye dedik dedi ve güldü :) bazı şeyleri doğru dese bile samimiyetine inanma bence bunlar başta olsa hiç bişi alamazsın ki zamanında öyleydi en basit örneği ibb başkanı pazar desteği 10 tl vermedi emekliye.

104
Abdülkadir selek:

Orçun 20 Senedir sevdiğimiz Reis KKM ile dolar zenginlerin, ultra zengin yaptı. Büyük şirketlerin vergilerini af edip emekliyi rezil etti. Sen bi sorgula bakalım kafanı önüne eğ de..

00
kocak aziz:

seçım yok artık kimsenin mağduriyeti onların umrunda degil temmuzda emeklıyı masaya yatıracağım dedı bizde inandık tek care sayın özgür özel

Yanıtla414
Gözde Doğan:

Olur mu zengini zengin etmek varken ülkenin cumhurreisi emekliyi ne yapsın

Yanıtla215
bekir yapici:

70 yasinda dededen chp´li olmama ragmen baykal ve kilicdaroglu döneminde kimseye oy vermedim ancak özele hak vermemek elde degil dar gelirli vatandasin tek kurus vergi borcu af edilmezken milyarlar kazanan Türkiyenin kaymagini yiyen yandas firmalarin hangi gerekceyle defalarca adeta devlet bütcesi kadar vergi borclari af ediliyor ve kredi borclarina kiyak yapiliyor, sarayin danismanlarin bakanlarin özel ucak ve israftan vaz gecmiyerek niye hala halk gibi tasaruf yapmadiklarinin bir izahi varmi?

Yanıtla017
Hasan Demirtas:

Emeklilerimizin ellerinden yeni nesiller almazsa vermezlerse devletimiz her zaman yanlarında olacak.Özel bey gözlerinden gözlüğünü çıkarınca göremiyorsun

Yanıtla151
Muhammed Murat Kartal:

İsviçre nüfusu 7milyon 3.5 milyon emekli var.Almanya bizim kadar nüfusa var emekli sayısı 25milyon.Almanya emeklisine 1500, İsviçre 2000 euro veriyor.Orada insanlar eti 7 euro yerken, 270euro alan bizler 15euro yiyoruz.O yüzden Eyt diyerek Halkı kandırıyorlar. Emekli kardeşlerim abilerim gerçek şu;; Eskiden Gayri safi milli hasılanın %9 emekliye ayrılırdı şimdi %4.5.Yani 25bin almamız gerekirken 10bin alıyoruz. Bizden kestikleri 15binide KKM,Hazine garantili projelerle yandaşlara verdiler.

Yanıtla115
Kul senol:

Ona bile gerek yok şuan en az 6 milyon yabanci çalışanlar bunlara geçici çalışma izni ver sgk siz prim ödemeden çalışmayı bitir olay çözülür zaten

Yanıtla015
ibrahim sarı:

Emekli maaşlarındaki adaletsizlik, partinin ilk ilkesi olan adalet kelimesi ile hiç uyuşmuyor. Ama zengin doları yüksek tut diyor şak oluyor, o zengin vergimi affet diyor şak oluyor, yeşil pasaport istiyor şak oluyor, şöyle şöyle sıkıntım var diyor şak oluyor. Konu emekliye gelince para yok oluyor. En iyisi partinin başındaki adalet kelimesini kaldırsınlar daha inandırıcı olur.

Yanıtla013
Alfakurt:

Vermesin Özgür bey 2028 de bizde sizi o koltukta destekleriz.

Yanıtla013
Sade Vatandaş:

Vergi affından nasıl vazgeçsin. Hepsi kendi yandaşı eşi dostu , onun zamanında zengin olan insanların firmalarına ait vergiler.

Yanıtla013
can erdemir:

Emekliler bu iktidarın en çok savunucusu oldular. Çünkü emekli aylığı, yetim aylığı ve diğer sosyal yardımlar bir zamanlar çok verildi. Ama küçülen ekonomilerde önce emekli ,sonra kredilerin kesilmesiyle esnaf daha sonra memur gözden çıkarılır.

Yanıtla011
Mahmut yıldırım:

karı koca emekli 20 bin alıyor ve de çoğu böyle. 17 bin alınca 34-35 eder en alt seviyede pirim ödemişler.ben tavandan pirim ödedim eşim ev hanımı 19 bin küsür alıyorum.sadece 10 bin alanı kapsayacaksa bu tam bir adaletsizlik olur.bence kademeli seyyanen zam en iyisi.

Yanıtla09
Berham Duygulu:

Bu ülke emekliden oluşmuyor endüşük emekli maaşı 13 bin olsun kafi gerisine zam yapmayın evi olan emeklilere asla zam yapilmamali

Yanıtla71
ali yazar:

ara karı boşamak kolay nasıl olsa..o vergiler fabrikalar kapanmasın diye onbinlerce insan işsiz kalmasın diye affolundu.bilip bilmeden atıp tutmayın .sallamlr

Yanıtla80
Vscorpion:

SEÇİM geçti artık bir sonraki seçime kadar emekliye Birşey yok. Ne emekliler yılı ama :)

Yanıtla08
vatandaş:

olması gereken emeklilik kanununu değiştirip her kesime hitap edecek şekilde yapılması.bir kesim 40 yaşında diğer kesim 60 -65 yaşında adalet olmuyor. dürüst olun.

Yanıtla33
happy:

Kurulduğu günden beri akparti seçmeni olarak Özgür beyin söylemleri hoşuma gidiyor.Şu belediyeler biraz iş yapsın bakın siz ,Yarın seçim olsa CHP ye oy verir miyim,kesinlikle veririm.

Yanıtla06
Random Teacher:

Akılsız başın cezasını emekliler çeker diye değişti atasözü

Yanıtla06
Ali Teke:

Willam motor!!! Ülke emekli cenetti de neden hepsi açlık içinde kıvranıyor !!!! Aziz milletimiz her şeyin en iyisine layıktır Ama sizlere değil

Yanıtla05
Güray Dilli :

Yakında ortaklık kurarlarsa , birkaç bakanlık verirlerse , Bahçeli'yi dışlarlarsa şaşırmam.

Yanıtla05
murat dural:

saraylar sağolsun

Yanıtla04
Fatih Erdem:

40 milyar dolar mültecilere harcadık inşallah bir 40 milyar dolar daha harcarız deniliyor, ama emeklilere gelince 1 milyar yok versek ülke batar bu nasıl iştir anlayabilmiş değilim

Yanıtla03
Murat Erzine:

Bir emeklimolarak sınuna kadar arkandayız inşallah iktidar olacaksın

Yanıtla00
fikret ipek:

EMEKLİ KONUSU ÖYLE BİR HAL ALDIKİ 100 BİLİNMİYENLİ DENKLEM.AKP 22 SENE İKDİDAR OLDU1475 SAYILI İŞ KANUNU VE 657 DM.KANUNU GÜNÜN ŞARTLARINA GÖRE ADALETLİ BİR ÜCRET SİSTEMİ YAPMADI.NEDEN ÇÜNNKİ ADMINA GÖRE MAAŞ VERMEK HEP DÜŞÜK MAAŞ ALANLARI EZDİLER.ŞİMDİ MESAJ ALINDI DİYORLAR YALAN ASLA ALMADILAR.HANİ 3600 SÜMEN ALTIBDA M.ŞİMŞEK SÜEREKLİ ENGEL OLUYOR FAİZCİLERE PARA AKTARMAK İÇİN

Yanıtla00
Selami Acet:

Veremez çünki artık iyi ile kötüyü,doğru ile yanlışı ayırt etme yetisi kaybolmuş durumda,

Yanıtla00
Gazi Göktas:

l.y{ad3a397 VFED..CL. .F...... 0,224-1056,776 #7f0a005b app:id/answerText}

Yanıtla00
Ali Çelik:

Artık ok yaydan çıktı reis biri yer biri bakar emekli para Yok demek kafana kurşun sıkmak gibi bir şey eskisi gibi olmayacak hala kaybediyor cumhur ittifakı bugün vermezseniz yarın sabah neyle karşılaşırız bilemem ama emekli erken seçime zorlar bu kesin açlıkla mücadele ediyor

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title