Haberler
Güncelleme:
Abone Ol

Özel okullar kitap için 50 bin TL istemeye başladı, vatandaşlar CİMER'i şikayet yağmuruna tuttu

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) özel okullarda ücretsiz dağıtılan ders kitaplarının kullanılacağına ilişkin yönetmeliğine rağmen; özel okullar yeni eğitim yılı öncesinde velilerden 40-50 bin TL'ye varan fahiş oranda kitap ücreti talep etmeye başladı. Duruma tepki gösteren veliler Bakanlık, Milli Eğitim Müdürlüğü ve CİMER'e başvurup şikayette bulundu. Daha fazla detay >>

1000

Yorumlar (45)

VEFA:

Okul, kitap, yemek, giyim, servis, genel gider ücretleri derken öğrenci velisinde kalmadık tüy bırakmadınız. Doğru düzgün denetim de yok. Kör tuttuğunu öpüyor, dön dünya sen de dön!

Yanıtla12131
Ali Tokgöz:

gönderme kardeşim ne zorunuz var.zamanında galericiler fail fiyatla araba sattılar şimdi evimize ekmek götüremiyoruz diyolar.Göndermeyin bakalım görelim hallerini.

16111
VEFA:

Devletin vatandaşına karşı devlet olmasından kaynaklı üç asi görevi vardır. Güvenlik, eğitim sağlık. Peki bunlardan hangilerinde nitelikli hizmet alabiliyorsunuz. Hiçbirinde... Veliler ne yapsın şimdi!

1548
Yeşil:

Veli.. Müşteri ÖZEL okul.. Statü Belgesi Öğrenci.. Ebeveyn Kariyer Kurbanı Ücret belirleme .. Yakaladın mı dikeceksin modeli

030
Mehmet Uçar:

ali tokgöz ne demek gönderme galeriviler ile kıyaslama yapmışsın mantik dışı. evladımızın geleceği söz konusu meb eğitim sisteminde 2 hata var 1. Eğitim 2. Sistem 5 yılda 4 defa sistem değişti devlet okulları suriyelilerden geçilmiyor ve ikinci bir şans yok eğitimde umarım anlamışsınızdır evlqt yetiştiriyoruz evcil hayvan değil başka şans yok kaliteli eğitim için para vermeye mecburuz

00
MUHAMMED ENSAR AYDIN:

Ben bir öğretmenim ve devlette kadrolu olarak aynı dersi ücretsiz ve etkinlikler ile işlerken özel okullar da paralı aynı işi yapıyor. Sonuç olarak millet para ile çocuğunun bir yere varacağını düşünüyor.

Yanıtla4093
Olgun VURAL:

O ek dersler olmasa özel okul öğretmenlerinin maaşları neredeyse asgari ücrete geliyor. Kusura bakma aynı iş değil, sen her gün öğrenci velilerine rapor yaz da görelim. Masada oturarak bir ders yap ta bak ne oluyor. Ayrıca kendinizi kandırmayın, adamlar parasını basıp en kaliteli öğretmenlerden, her türlü bilgiyi alıyor. Global şirketlerin yöneticileri yetiştiriliyor, kaportacı değil.

1722
Ozzy Bjk:

Devlet okullarında çocuklar doğru düzgün ders alamıyor. Müzik dersinde youtubdan müzik dinlerler, resim dersinde film izlerler, diğer dersleri saymıyorum bile. Sende çıkmışsın buraya aynı şekilde ders veriyoruz diyorsun. Her öğretmen ve okul yazdığım gibi değil. Ama geneli kötü.

16
Mehmet Uçar:

hocam size saygım sonsuz fakat soruma cevap verirmisiniz? sürekli değişen eğitim sisteminin ve suriyelilerin çocuklarının bizim çocuklarımızın eğitimini nasıl etkiliyor? müfredatta değişti ve imamlar rehberlik için okula gelecekmiş keza ablalar ve abilerde rehberlik için geleckmiş bunların etkileri nasıl olacak? sınıflar 60 kişilik hepsine yetebiliyormusunuz?

21
Pole star:

Devlet okulları özel okul kalitesinde olursa bunların hiçbirine gerek kalmaz...

Yanıtla14109
by nokta :

Okuyan her yerde okuyor. Özel okul kurs falan hikaye coçuk istiyorsa taşrada okusada başarıyor.

417
Bilenlebilmeyenbirolurmu null:

veliler ve öğrencileri müşteri olarak görüyorlarmış daha yeni mi anladınız özel hastanelerde öyle

Yanıtla1112
Onemli Degil:

Neden Ozel Okul ? Yoksa Devletin Okullari Dusuk Performans mi ? O Zaman Neden Hazineden MEB na Buyuk Para Akisi Var ? Neden Avrupa da Her Mahallede Ozel Okul Yok ? Daha Dogrusu Milletimiz Neden Baska Ulkeler Ile Bizim Ulkemizi Mukayese Etmiyor ?

Yanıtla261
Alkurt:

Fetred devri yasiyoruz SANKI, kafasina göre fiyat biciyorlar... seller depremlerde de DERS alinmadi,,,, üc türlü insan var, biri paraya tapar, biri seyhlere tapar, biri ALLAH,a tapar, ALLAH,a tapan kurtuldu, gersini de Allah bilir ne yapacagini ....ALLAH sonumuzu hayreylesin.

Yanıtla336
Hep Hiçlik miş:

Okula gitmeye gerek yok. Hiçliği anlamamız ve öğrenmemiz yeterli. Hiçliği iyi bilirsek.. tüm cevaplar otomotik olarak aklımıza eriyor.

Yanıtla1012
Alkurt:

Hiçlik, sen manviyatini Kur'an'ı ana dilinde anlayarak oku ve hicligini doldur.

12
Zübeyir Kıvrak:

DEVLET OKULLARINA GÖNDERİN ORADA AİDAT YOK, KİTAP BEDEVA, YEMEK PARASIDA YOK BENİM ÇOCUK FALAN ÖZEL OKULA GİDİYOR DİYE HAVA ATMANIN BİR BEDELİ VAR...AĞLAMAYA GEREK YOK BENCE...

Yanıtla79
aydın tektaş:

Devlet okuluna gönderin adı üstünde özel okul hazırlıklı olmanız gerek. Devlet okullarını beğenmeyenler özel okulları devlete şikayet ediyor.

Yanıtla311
Zafer Ayyıldız:

Kafası olan çocuk devlettede okur özeldede okur boşuna para vermeyi sever bu millet özel okula göndereyim daha iyi olur düşüncesinde yapacak çocuk her yerde yapar

Yanıtla212
zırzop:

iyide adamların zaten müşterilerisiniz :)

Yanıtla35
öncevatan:

Herkes bunun gibi adamlara fırsatçı diyor haklı da, ama devletin burda hiç suçu yok mu arkadaş? 10 yıl önce niye kimse fırsatçılık yapamıyordu aksine indirim yapılıyordu ki herkes bana gelsin diye. Şimdi paranın bir değeri yok ayrıca devletin el attığı yok

Yanıtla17
Yılmaz Uğurlu:

Eğitimin ve sağlığın özelleştirildiği bir ülke sonunu hazırlıyor demektir. Çok önemli olan bu iki mecra ticarete kurban veriliyor.

Yanıtla17
Hep Hiçlik miş:

50 bin liraya 50 sene yaşayabilirim ben eğer her sene toplam bin liralık su .. elektrik.. ve internet tüketirsem. Elektrik her ay 40 lira geliyor. Su 140 lira gelmeye başladı. Ancak belki suyu bedavaya bulabilirim. Tek problem internet borcu olmuş.

Yanıtla44
Şafak Alkuş:

Asgari ücretlinin özel okulda ne işi var. Haberdeki o detay zaten saçma

Yanıtla16
taner ipek:

Özel okul, özel hastane, vasat halk

Yanıtla33
murat dural:

uzay a çıkıyoruz

Yanıtla24
Omer Tosun:

Hepsi danışıklı dövüş sistemi.Geçen yıl Eğitim ücretine maximum %65 zam yapabilirsiniz denildiğinde yemek bedeline %300 ödedik. Yemek hizmeti almak istemiyorum dediğinde öyle bir seçenek yok, ödemeyi yap ama yemeği yeme sıkıntı yok. Her gün Kebapçıdan 2 tane Adana kebap ve 2 tane içecek söylesem yine o rakamı bulmuyor. Günlük yemek bedeli 550,00 TL ye geliyor ortalama olarak.

Yanıtla06
Selçuk Demircigil:

Devlet okulunda bile hicbir öğretmen ek kaynaksiz ders yapamıyor. Ozel okul tabi ki ister. Benim ogretmenim hic kaynak istemeden devlet kitaplariyla başarıyor diyen kac veli var buyursun.

Yanıtla15
Halil çağrı Çevik:

Özel okulara MEB müdahale edemez

Yanıtla51
ISO :

Ögretmenlerede 17 bintl maaş veriyolar haftada 6 gün calistitiriyolar bunuda yaz gazeteye utanmasalar parada vermiyecekler

Yanıtla32
Selim Adanalı:

cimer'e niye yazıyorsunuz ki, eğitimi bu hale getiren kim.....?

Yanıtla14
Cem Bayraktar:

50K BİLGİSAYAR ALINIYOR.

Yanıtla32
Yusuf ODEMIS:

Yazdırmayın o zaman

Yanıtla13
Spartacüs MartinLuther:

Millet ne rahat para kazanıyor

Yanıtla22
Mustafa Yeşilyurt:

asgari ücretle çalışan veli için okul ücretleri çok fazla diyor :)) şaka mısınız asgari ücretlinin neyine zaten özel okul.

Yanıtla13
ALGORİTMA:

Özel okullar önce öğretmeni,servisi,okul kitapları, yemeği kıyafeti ,vb daha bir sürü kalemle yoluyor.Hesap ortada kitabı koli yapıyor 5 bin veliye veriyor 50 bin . dışardan almana izin vermiyor kolaylık sağlıyor.ogretmene askeri ücretten oda iyi ise.her servisten bir öğrenci parası her ay mutfaktan yemek parası,kıyafet 100 lira veliye 1000 lira yol yolabildigini güzelim memleketim. :)

Yanıtla03
Mahmut Çevik:

Sanki cimer ne yapacaksa parayı veren düdüğü çalar demiş Nasrettin hoca

Yanıtla03
Alp Alp:

Okul özel daha iyi eğitim vermesi için göndermeyi düşünüyordum bende bı kaç öğretmen ile görüştüm maaşları milli eğitim de çalışan öğretmenlerden düşük bayağı bı fark var sadece kendini kanıtlamış bı kaç öğretmen yüksek maaş alıyor aklında geçim sıkıntısı olan bı öğretmen çocuğa nasıl bir özel eğitim verebilir bu soru işareti

Yanıtla11
Aysegul Caliskan:

Turkiyede fakir devlete zengin özele gidiyor niye ayrıştırılıyor? Gelişmiş refah düzeyi iyi kaliteli egitim alan batı Avrupa’da skandivyada okul konusunda zengin fakir ayrımı yok fakirde zenginin gittiği okula gider ayrım yok

Yanıtla02
uCube :

Zaten 250 bin'den aşağı özel okul var mı? 250 bin veren arkadaş, bir zahmet 50 bin'i de versin koymaz. ;))

Yanıtla10
crep toneyte:

Kızım özel okulların deneme sınavlarında hep 5 6 7 sıralarda başarı gösterdi % 80 bursluluk teklif ettiler kızım devletin geri ödemesiz bursluluğunu kazandı bu işin temelinde zeki öğrencileri burslu okutup zengin çocuklarının ortalamaları yüksek görülmesi için yapıldığını, okulun başarı seviyesinin sadece burslu seçilen öğrencilerden oluştuğunu gördük özel okulda olsa devlet okuluda olsa çocuk zeki ise başarılı oluyor zira öğrenci hep müşteri özel okulda.

Yanıtla01
Ferhat Sezer:

özel kreş özel ilkokul özel lise özel üniversite okuyup milyonları döküp sonra ilkokul mezunu bir patronun yanında asgari ücretle iş arayacaksınız :)

Yanıtla00
sedat :

Yemek kitap kıyafet gibi şeylere ederinin 3 katı 4 katı ücret istiyor çoğu.

Yanıtla00
Yunus Dinler:

Devlet okullarına cuzzi ücretler verilse okullar tam gün olursa ve yaz okulu mecburiyetide eklenirse, öğretmenlerde normal devlet memuru gibi 12 ay calısıp yıl içerisinde yıllık izin kullanırsa, o ücretler ile de okula ve maaşlara destek olunur. İşte o zaman kimse özele göndermez. Çogu veli orta dereceli özel okullra çalıştıkları için gönderiyor cocuklarını. Yarım gün okul mu olur, herkes sabahdan akşama calısıyor okullar yarım gün veya öğlen 3 de bitiriyor, yapsınlar akşama kadar artık

Yanıtla00
Zübeyir Kıvrak:

MADEM ŞİKAYETÇİSİNİZ ALIN ÇOCUKLARINIZI VERİN DEVLET OKULLARINA BOŞALSIN ORALAR BAKALIM NE YAPACAKLAR??? BU ÜLKEYİ YÖNETENLER DEVLET OKULLARINDAN MEZUN OLMADILARMI???

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title