Haberler
Güncelleme:
Abone Ol

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler 45 ülke ve yaklaşık 11 bin personelin katıldığı 'EFES-2024 Tatbikatı'nda gazetecilerle bir araya geldi. Güler, Türkiye'de profesyonel askerliğe geçilip geçilmeyeceği konusundaki soruyu, "Türkiye Cumhuriyeti'nin çocuklarının vatan savunmasında görev alma zorunluluğu olduğu kanaatindeyim. Bu konuda yaklaşımımız yüzde 50 profesyonel, yüzde 50 zorunlu askerlik şeklindedir" diye yanıtladı. Daha fazla detay >>

1000

Yorumlar (38)

hakan er:

ZORUNLU ASKERLİK ASLA KALDIRILMAMALI HATTA 12 AYA CIKARILMALI

Yanıtla126212
Emin Dinc:

12 falan geç bunları, Türk yurtlarında askerlik zorunlu olmalı lakin "ederi" kadar olmalı.. Mesela Efsane komutan Osman Pamukoğlu 15 ay iken askerlik, 3 etap da düşürülmesi kanaatindeydi.. ilk 12 sonra 6 sonra ise 3 ay a.. Nedeni ise; 3 ay olan zorunlu askerlikte harbi nizami ciddi bir eğitim alınacaktı. 12 15 ay olan askerlikte hem gençlerin zamanı gidiyor, hem de devlete zarar.. Bunu ben değil komutan söylüyor. ve de haklı. Askere giden de görüyor zaten, sağ da, sol da yatan gençleri.

637
Hüseyin Güney:

vatan savunmasının zorunlulugumu olurmuş .

Yanıtla18571
hakan er:

Git ozaman baska ülkede yaşa işine gelmiyorsa

30126
Hüseyin Güney:

Hakan olayı anlamamissin kardeş vatan savunması için zorunluluk ne mecburuz anlamında yazdım ama herkes yanlış anlamış. askerliğimi Güneydoğu'da terörün göbeğinde yaptım.evladim var oda gidecek yaşı gelince inşallah.

5137
Seyfullah Demir:

Hakan imkanı olan gidiyor zaten merak etme sen

4117
Ben bilmemm:

Doğubeyazıt ta 18 ay askerlik yaptım. Şimdiki askerlere asker demiyorum... Hepsi Pamuk şekeri.... Durum sıkıntı..

010
Ben bilmemm:

1968 doğumluyum. 18 ay askerlik yaptım. Şimdiki sistemde askerlik yapanlara "askerlik yaptı" diyemem. Eskiden askerlik yapmayan erkek sayılmazdı. Şimdi hiç erkek yok ortada.

010
Murat AYDIN:

Hüseyin Güney vatan savunması zorunlu değil mecburluktur demek istemiş bir insanı yargılarken önce ne demek istediğini iyice anlayın.

04
Özcan Özcan:

BİLAL OĞLANA SOR O DAHA İYİ BİLİR.

11
Özcan Özcan:

YALNIZ DEĞİLSİN BİLO DA SEN GİBİ DÜŞÜNÜYOR.

11
Mücahit Kılıç:

Tam profesyonel e geçiş yapmak lazım. 1 milyon tecrubesiz asker yerine 300 bin tecrübeli asker yeterli. 1 milyon askerin maliyetini 300 bin lik profesyonel askere techizattan tut sosyal imkanlara kadar herseyin en iyisini karşılar. Son teknoloji techizatlı profesyonel bir asker in karşısına 100 tane tecrubesiz asker koy bak. Adam askere gidiyor 5 6 kez atış yapabiliyor. Bu şekilde nasıl savasacak. Savaş olursa 2.dünya savaşındaki gibi kısa eğitimler yapılabilir ve daha yararlı olur bence.

Yanıtla39141
Hüseyın Taşer:

biz 18 ay karşılıksız yaptık bizim günahımız neydi

Yanıtla36123
İbrahim Genç:

Dünyaya erken gelmişsiniz hocam. Mazallah benim dedem 24 ay yapmıştı.

880
Hek Tor:

@İbrahim Genç... Yanlışın olmalı, zira benim babam 3 yıl, yani 36 ay yapmış (1924 doğumlu)

419
Melisa Ozkan:

Dunyanin her yerinde Askerlik zorunlundeyil.Parali porfosyenel Asker yetistirin ki sehitlerimiz azalsin.Bence zorunlunaskerlik kalksin Kalkar kalkmaz 1 milyondan fazla turk Tekrar turk vatandaslina gecer

Yanıtla7040
Hsn:

Burası Avrupa coğrafyası değil ki çok karışık bir bölgedeyiz bu yüzden yarı yarıya gibi formüllerle zorunlu askerlik mutlaka olmalı,silah kullanmayı bilmek lazım Allah korusun savaşta olsak halk olarakta hazır olmalıyız tik tok çu gençlerle vatan savunması olmuyor maalesef.Herşey teknoloji değil savaşlar karada kazanılır şehir çatışmaları mutlaka olur.Ayrıca ülke savunmasından kaçan Türk gençleri zaten gelmesin ülkemize gereksizler...

1299
Hek Tor:

Paralı asker ne yaaaaa, lejyoner mi besleyecek bu ülke? Lejyonerlerin ciddi bir savaşta nasıl askerden kaçıp çapulculuk yaptıklarını bilmeyen mi var. 15 ay zorunlu askerlik şart, bedelli de kaldırılmak üzere....

818
Mücahit Kılıç:

uçak gemisine değil son teknoloji destroyer e ve denizaltına ihtiyacımız var. Okyanus ülkesi degiliz denizlerimizde hareket kabiliyeti yuksek, çevik ve savunma sistemlerı (özellikle hava) güclu olan gemi lazım. Uçak gemisi bunlardan sonra gelmeli listeye bence.

Yanıtla732
Tufan Gumus:

bizler türk genci olarak 18 ay askerlik yaptık devlet bizim sigorta pirimlerimizi bile ödemedi.

Yanıtla825
Semih Arslan:

BEDELLİ ASKERLİĞİ KALDIRIN !

Yanıtla1215
Son Yörük:

Yarin birgün Allah korusun bir savasa girsek seferberlik ilan edilse silah kullanmayi bilmeyen askerler kus gibi avlanir.Ulkemizde mecburi askeri hizmeti olmak zorunda.Bu ulkenin en buyuk guvencesi kendi insani buyuzden egitimden gecmek zorundayiz.Ben 12 ay yaptim bizden oncekiler daha fazla en azindan askerde insan daha cok buyuyor sorumluluk almasini ogreniyor faydasi cok guzel arkadaslar ediniyorsun vede hatiralar her erkegin yasamasi gerken durumlar.

Yanıtla213
Mehmet şen:

Zorunlu askerlik en az 12 ay olmalı, bedellinin bedelide en az 3 milyon lira olmalı, gidip askerliğini kışlada yapmayan adam gibi para ödemeli. Zengin çocuğu her halükarda bedelli yapıyor gidip askerliğini yapmıyorsa devlete sağlam bedel ödemeli

Yanıtla38
ENSON:

Zorunlu Askerlik zorunlu olmalı ve devam etmeli, Batı zorunlu Askerliği kaldırdığına bin pişman şimdi ise Asker bulamıyorlar umutları mesela Almanya umudu Türkler ve diğer yabancılar, ben Avrupa’da yaşayan bir Türk olarak asla Avrupa’da Askerlik yapmam neden Avrupalılar için öleyim ki..!!! Uğruna Öleceğim tek Ülke Türkiye ve Türk Devletleridir içindir.

Yanıtla27
Süleyman Şanalır:

15 ay dağlarda askerlik yaptım devletimin ihtiyacı varsa yine şerefimle yaparım. Bizde askerlik şeref ve gurur meselesidir. Bunlardan yoksun olanlar dediğimi anlamayanlar.

Yanıtla17
Emin Ahmet:

HER KAFANDAN BIR SES ÇIKMASIN TÜRK ASKERİNE NİYE MEHMETÇİK DENMİŞTİR ASKERLİK YAPMAYANI ADAM SAYMAZLARDI BEN 2005 TE BU VATANA EVLADIMI ŞEHİT VERDIM İKİ YAŞ KÜÇÜK OGLUM İÇİN ASKERLİĞİNİ BATIDA OLSUN DENİLDİ KABUL ETMEDIM ODA GUNEYDOGUDA YAPTI

Yanıtla16
Son Yörük:

Allah rahmet eylesin basiniz saolsun aciniz acimizdir.Musterih Olun sizin gibi vatanini seven insanlar sayesinde bu bayrak inmez bu ulke herzaman ayakta kalir.

16
Baron Nights:

Turk gencleri vatan savunmak icin mecburi askere gidiyor Ya suriyeli gencler Turkiyede keyif catiyor onlar hem Turk vatandasi yapiliyor ama askere gitmiyorlar Bence bu tur gencleri bi kampta egitip suriyede vatan savunmaya yollanabilir

Yanıtla15
Sezgin Avcı:

Parası olanda gidecek mi?

Yanıtla23
Cem Cem Yıldız:

dış ülkede millet parayla askerlik yapıyor biz askerlik günlerini (sgk)parayla satın alıyoruz şaka gibi komedi!!!

Yanıtla04
Hasan Turk:

Motorlar kore elektirik sistemi alman radarlar ve ucaklar abd...geminin yerli milli tarafi yok.

Yanıtla31
Hsn:

Sıktı bu hep aynı terane ya yatıp kalkıp aynı yorumları yapıyorsunuz biraz geliştirin kendinizi

30
Yeşil:

Bu coğrafya da Askerlik zorunlu diye adlandırılamaz. Günü geldiğinde kendini aileni ve vatanını hayatta tutman için seve seve gitmek ve sadece vatani değil Hayati bir görevdir.

Yanıtla02
Süleyman Şanalır:

Devlete hazır asker lazım %50 %50 bence mantıklı

Yanıtla01
kripto para:

tartisilmasi konusulmasi bile sacma dir. Askerlik yapmayan ADAM degildir.

Yanıtla10
Süleyman DURU:

Zorunlu askerlikte 6 ay boş boş bırakılmamalı meslek yaptırılmalı milli kültür ve benlik vatan millet bayrak sevgisi çok daha keskin şekilde aşılanmalı , bedelli askerliğinde faydası var BENCİL POLİTİKACILARIN hazineden yeterince kaynak sağlanmadığını biliyoruz, orduya para lazım bu yüzden faydalı.

Yanıtla00
Hakan Sesli:

zaten birgün herkes savunmak zorunda kalacak...

Yanıtla00
Nayci İbrahim:

18 AY VE DAHA FAZLA YAPANLAR BOŞUNA MI VATAN GÖREVİ YAPTI....

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title