Haberler
Güncelleme:
Abone Ol

Sahipsiz köpek sorunu sizce nasıl çözülmeli?

Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Teklif yasalaşırsa; kuduz riski taşıyan, saldırganlaşmış, rehabilite imkanı olmayan, anatomik yapısı bozulmuş, ırksal özelliği itibarıyla sahiplendirilme imkanı olmayan sahipsiz köpekler uyutulacak. Daha fazla detay >>

1000

Yorumlar (181)

Ferhat Uras:

Sokak hayvanları için özel bir bakanlık kurulsun, taşra teşkilatlarında yeteri kadar nitelikli personel bulundurulsun, sokak hayvanları için onların özgürlük alanını da daraltmayacak boyutta beslenme ve barınak alanları inşa edilsin, toplumun sokak hayvanlarını beslemeye yardımcı olacak gıda malzemelerini bağışlaması için insanlar teşvik edilsin, sokak hayvanlarının kontrolsüz bir şekilde çoğalması engellensin.

Yanıtla216154
Halit:

bakanlık mı yuh

37166
Özkan Bulut:

Bunu beğenmeyen leri de rehabilitasyon merkezlerine gönderin dünya sadece kendilerinin sanan dünyaya hiç bir faydası olmayan yaratıklar

10066
Güvenilir Adam:

İnsanlar açlık sınırının altında yaşamaya çalışıyor, devletimizin ekonomik durumu ortada.

4693
Ramazan Kus54:

Çok güzel bir öneri tam ben yazacaktım siz yazmışsınız

8344
Hamit ÇELİK:

Bakanlık yerine hayvan yaşamı diye konfederasyon kurulsun.

6331
Simge GÖNENÇ:

İnsanlar açlık sınırının altındayken belli şirketlerin vergileri silinmez ise ne insanlar açlık sınırının altında kalır ne de mali sıkıntı kalır. Maliyet bahane yeter ki çözülmek istersin hayvanseverler o parayı toplarız biz yeter ki çözmek istesinler.

1634
Sibel Çakır:

Adamsın aynen bu şekil olmalı

34
Hek Tor:

''Sahipsiz köpek sorunu sizce nasıl çözülmeli?'' diye soruyorsunuz, ben de gayet normal cevap veriyorum: Köpeklerin de kendilerini savunmaya hakları vardır. Ya tüm hukukçular Köpekçe ya da tüm köpekler Türkçe öğrenmeli ve de avukatları ile mahkemeye çıkarılmalı...

11
Erdem Keleşoğlu:

eski yöntem ile sayilari azaltilacak uyutulucak baska yolu yok

Yanıtla110246
Seyhan Saraçoğlu:

Uyutulsun diyenleri Rabbim tez zamanda uyutsun

195141
ayşegül şahin:

Gerçek kişi olduğuna inanmıyorum.

10623
Sibel Çakır:

Senden başlayalım

1729
Sedat Macit:

hepsi uyutulmali

Yanıtla86226
anti mizantropist:

Tüm aklı başında medeni ülkelerde olduğu gibi; topla, kısırlaştır, sahiplendir, sahiplenilmeyenleri uyut, yada özel barınaklara ver orada isteyen gitsin baksın, (isteyen gider köpeklere hayat boyu hizmet eder, bu bizi ilgilendirmez ancak sokakta şehirde tek bir başıboş hayvan olmayacak (.))

1676
Hacı Şembeki:

köpek eti tüketen ülkelere ihraç edilmeli.... Durduk yere uyutmak caniliktir.. Manda, inek ,Keçi nasıl satiliyorsa....köpekte başka ülkelere satılabilir.

2751
ayşegül şahin:

Gerçek hesap olduğuna inanmıyorum.

586
Cetin Oguz:

Sende uyusan

3115
Murat Celik:

her hayvan sever bir köpek alsa baş baş köpek sorunu kalmaz hayvansever dernekleri ilgilensin lütfen

27
Mehmet ŞaFaK:

tek çözüm uyutulmalı, buna itiraz edenlerin birkac tane alıp sahiplenmesi de olabilir

Yanıtla64171
Hamit ÇELİK:

Başka canlılara yaşam hakkı vermeyenlere de bir gün olur yaşama hakkı tanımayanlar olur unutma

5436
YILDIRAY YILDIRIM:

1 ) tasmasız ve bağlı olmayan herhangi bir köpek türü tehlikeli olabilir. en minnoş olanlar bile 2 ) 40 kg ve üzeri iri köpekler veya tehlikeli ırklar ağızlıksız dolaştırılmamalıdır 3 ) sokakta hiç bir şart altında sahipli ya da sahipsiz köpek başıboş gezmemelidir. 4 ) köpeğini sokağa atanlara 100 000 tl ve üzeri para cezası verilmelidir 5 ) sokaklarda parklarda otoban veya çevreyolu güzergahında hayvan beslemek kesinlikle yasaklanmalıdır. 6 ) toplanan köpekler sahiplendirilmediğinde uyutulur

1752
ayşegül şahin:

Gerçek hesap olduğuna inanmíyorum.

598
Gokhan Y :

Uyutulmali diye oy atanlarin eline bi shok tabancasi ya da zehirli igne verip tamam sen kazandin hadi git uyut biz bakiyoruz burda izliyoruz seni desinler buna katiliyorum. Ikinci fikrine de katiliyorum itiriaz eden etmeyen, refah seviyesi yuksek hanelere bazi kolayliklar karsiliginda sahiplendirme yapilabilir. Can bu!

3213
Ata_Mete:

Hak,hukuk,yasa tanımayan,kul hakkına,ısrafa doymayan köpeklerden başlanmalı

437
Simge GÖNENÇ:

Biz zaten sahipleniyoruz hepimizin evlerinde baktığımız hayvanlar zaten var ayrıca sokaklardakilere de yetişmeye çalışıyoruz. Makul fiyatlı özel barınaklar kurulsun biz hayvanseverler tüm ihtiyaçlarına yetişiriz Evelallah

1723
Güven Genç:

Gökhan sivrisinekler de fareler de can. Zehirlerle onları neden öldürüyorsunuz o vakit? Onların yaşam hakkı yok mu bu mantıkla?

1113
Arman Usa:

Seve seve yaparim gokhan

46
MEHMET BIÇEROL:

Belediyeler Toplu hayvan barınaklarında baksınlar her su faturasına cüzri miktarda bir ücret ilave etsinler lokantalarda artan yemekler fırınlarda kalan bayat ekmeklerle beslesinler her canlının yaşam hakkı vardır asla katledilmemeli

Yanıtla6670
Alp ALGAN:

Ek olarak kısırlaştırılmalı da, yoksa barınak bir köpek şehri olur. Bu sefer uyutmak kaçınılmaz olur. Nüfus artınca insanları uyutuyorlar çeşitli bahanelerle. Hayvanlar da uyutulur, abartıp da insanlara bu yüzden kötü söz söylemeyin.

1533
Halit:

Doğru diyon ama kim okadar köpeğe ekmek yemek yetiştirebilecek??? Bunların olması için bir sürü insan gerekli

513
Seyhan Saraçoğlu:

????????????????

52
Hikmet Bal:

bence hepsi zehirlenmesi lazım çok seven varsa alsın sahiplensin

Yanıtla5463
ayşegül şahin:

Gerçek kişi olduğuna inanmıyorum.

4912
Seyhan Saraçoğlu:

Sızın gibi düşünenleri inşallah

37
burcu:

Senelerdir kısırlastırma gorevini yapma belediye olarak, sonra çogalınca öldürelim(!)Allah öyle bir musibet verir ki bu ülkenin başına altindan kalkamaz hickimse..

Yanıtla4463
anti mizantropist:

mangalda pirzola kanat köfte yerken de her can kutsal mı? koyun koç keçi tavuk dana vb. 'nin de yaşam hakkı var mı? öyle ise neden ölüsünü çiğniyorsun?

1129
anti mizantropist:

ülkede mezbahalarda her gün 30.000 besi hayvanı kesiliyor öldürülüyor, 1.2 Milyon tavuk kesiliyor öldürülüyor her kurban bayramında 3 milyon hayvan kesilip öldürülüyor, şimdi sen insanların başına gelen felaketlerin bundan dolayı geldiğini mi? iddia ediyorsun sen mangalda pirzola yerken de başına bir kötülük geleceğini düşünerek mi yiyorsun?

1225
ismail bey :

Ankara belediyesi halka nhzmet etmek yerine paraları köpeklere mama tesisi kurmaya harcadı...

1422
A. Erol:

avrupada nasıl çözüldüyse öyle çözülmeli... en az 20 kere köpek saldırısına uğramış biri olarak artık bıktım ben. bisikletle akşam 7-8'den sonra her çıkışımda saldırıyorlar. avrupada 10.000 km bisiklet sür, tek bir sorunla karşılaşmazsın. türkiyenin her adımı sorun. bu ülkede köpekler insanlardan değerli. çünkü mama satıcıları öyle istiyor. ingiliz lobileri öyle istiyor. kendi ülkelerinde olanı sizde istemiyorlar. geri kalmanızı istiyorlar. ilkel yaşamanızı istiyorlar. tamamı uyutulmalı!

Yanıtla2572
Seyhan Saraçoğlu:

Yalan

2916
ismail bey :

Avrupada bayanlar hem cinsleriyle ilişki yaşıyor.. bizdeki gibi sapıklık yok...

104
Halit:

sahipsizler bir süreden sonra uyutulmalı ab ile aynı uygulama olmalı

Yanıtla2856
Seyhan Saraçoğlu:

Böyle canice düşünenler inşallah ??

25
ilker oymak:

Acil Derhal Çözüm Yolu Bulunsun Yoksam Biz Çözüm Bulacağız Vessalam

Yanıtla2640
ayşegül şahin:

Toplum sağlığına zarar veren insanlar sokakta geziyor. Normal değil hayvana ...yapıp öldürmek. Sağlıklı değil, hayvan öldürenler toplum sağliğını tehdit eden lerdir.

3225
Seyhan Saraçoğlu:

Kişilik buradan belli tanımaya hiç gerek yok

67
Tolga Sezer:

Bu hayvanlar azalmadan bu sorun çözülmez, sahiplenmeyle de olmaz, çoğunluğu uyutulmalı, kalanlar da kısırlaştırılmalı.

Yanıtla2242
Seyhan Saraçoğlu:

Uyutulsun diyenleri uyutsalar dünya şahane bir yer olur

Yanıtla3528
Süleyman Demir:

SAVUNUCULARIN ÇOCUKLARINI SÜRÜ PARÇALASA KÖPEKLERİN SALDIRDIĞI ÇOCUK 25 İNCİ AMELİYATINI OLDU O ZAMAN NE DÜŞÜNÜRLER ACABA

Yanıtla1944
Seyhan Saraçoğlu:

Anne babalar bakamayacakları kadar çok çocuk doğurup sokaklara salmasalar

4421
Alparslan Türkdoğan:

Bozkurt’ların hemcinslerini uyutmayın, üzülürler.

Yanıtla3527
Doğrucu:

Onlarda bu sokak köpekleri kadar insanlık yok. Keşke onları uyutaalar

1825
A. Erol:

sokak köpekleri lobilerini derneklerini maliye çok çok sıkı denetlemeli. bunlar mama şirketleriyle ortak çalışıp sokakları köpek ve pislik yuvası haline getiriyorlar. sokaklar çocuklarındır, itlerin köpeklerin değil.

Yanıtla2041
ada eroğlu:

Allahın verdigi canı Allah alır.Arabayla kazalar yapılıyor insanlar ölüyor araba kullanmak yasaklanıyormu?

Yanıtla3326
baba:

kesinlikle ve derhal uyutulmalılar!

Yanıtla2234
Fariz tekin:

Uyutulmamalı : onlarda bizim gibi canlı yaratılmışssa yaşamaya hakkı vardır. tek çözüm toplanıp başka bir yerde barıldırılmalı.en fazla bunu yapabiliriz.kimse zarar görmeyecek.

Yanıtla2428
mehmet YAVAŞ:

Çin e köpek eti satalım. Maliyet olmaz. Hem de sayıları makul seviyeye gelir

Yanıtla2626
ENSON:

Nasıl mı çözülür çok basit, köpek severlerin evine bahçesine doldurmakla çözülür, Yada uzak doğu ülkelerine ihracatla çözülür has sokak köpeği eti adamlar yemeye bayılırlar…

Yanıtla2329
Sinan Özdil:

Sen yıllarca belediye olarak kısırlaştırma görevini yapma, sonra öldür. Yıllardır kısırlaştırmanın önemini anlatan Veteriner Hekimlerin önerilerini dinlemediniz dikkate almadınız şimdi uyutmak için de Veteriner Hekimlere emir verip uyutma uygulayacağınızı düşünüyorsanız çok beklersiniz.

Yanıtla1923
Güvenilir Adam:

Başıboş köpekler uyutulmalı,sorun her geçen gün büyüyor.

Yanıtla1428
Seyhan Saraçoğlu:

Barınaklar ölüm kampı maalesef.Bu yüzden kısırlaştırma işlemi yapılıp bir kaç gün geçici bakın evinde dinlenuurip sonrasında sokaklara aldıkları mahallelrre geri konulmalı.Farkli mahalleye konulunca hiyerarşik sorun olabiliyor onlarda birbirine bağlı ve yeni gelene tepki gösterebiliyor bir süre.Lokantalar mutlaka artan yemekleri çöpe atmak yerine bu canlara vermesi sağlanmalı.Atık şu bedeli çöp vergisi gibi hayvanlar için de sokak hayvanlarına fayda sağlayacak çözümleri oluşturmalıyız

Yanıtla2020
Gokhan Kara:

ÇİNLİLERE SATALIM HEM EKONOMİYE CAN KATAR :) :)

Yanıtla1918
selim akpınar:

Mükemmel fikir

00
ÖZVERFİ MAKİNA:

YA HEPSİ TOPLANSIN ONLARA AİT BİR ALAN OLUŞTURULSUN ORDA BAKILSIN YADA UYUTULSUN AMA SOKAKLARDA OLMAZ COCGUMUZ DIŞARI CIKAMIYOR

Yanıtla1025
ENVER BÜYÜK:

önce sokakta hiç köpek bırakılmamalıdır yani toplatılıp kısırlaştırma yapılıp ölene kadar bakılmalı ama aynı zamanda tüm petshop lar denetim altına alınıp köpek satışı yasaklanmalı yada kimlik altına alınmalı, sahipleri sorumlu tutulmalı, köpek dışarda başı boş yakalanırsa ağır cezalar verilmeli, yasa dışı köpek satışı yapanlar kısa süreli hapse atılmalı.

Yanıtla232
ismail bey :

Sokak köpekleri ekonomiye kazandırılmalı.... bizim çöpe atacak paramız yok...İhrac edilmeli... Çin ve uzak doğu ülkelerinden gelen gemiler ile karşılıklı ticarette kullanılmalı.. Nakit olmazsa takasta yapılabilir... 100 köpeğe 1 tane araba verebilirler...

Yanıtla1613
Hamit Gündoğdu:

İlk başta her canlının yaşama hakkı olduğunu bilmek gerekiyor.. bir sürü vergi toplanıyor.. birazı bu hayvanlara yaşayabileceği ortamın sağlanması ile adım atılıp nesli yok etmek yerine kontrollü kısırlaştırma yapılmalı.. şehrin belirli yerlerine geri dönüşüm kutularının yanına hakkında yem konusunda yardım göndereceği kutular konmalı. Veya gerçekten oraya kullanılacak ise bankalarda hesaplar açılmalı..hayvanseverler bu konuda bayağı destek olurlar

Yanıtla1018
Murat Türedi:

Önce insan insana değer verin hayvanları koruyacağız da hayvanlaşmayın öve öve biteremediğiniz avrupa da uygulanan uygulamaya da alın kullanın işte çözüm belli

Yanıtla820
sedat Dalga:

Cin e yolayin yesinler ...

Yanıtla1611
Kartal 145 145:

Suzleride Afrika'ya yamyamlara gönderelim yesinler bir işe yaramış olursunuz

118
Seyhan Saraçoğlu:

Senin gibi düşünenleri inşallah

43
Ahmet null:

Zararlı olanlar toplanıp barınaklara alınıp kısırlaştırılmalı ölüm acımasızlık olur tek çözüm üremeleri kısıtlanmalı

Yanıtla620
ADF:

Maalesef hepsi öldürülecek... Başka yol yok. Ayrıca evde köpek besleyenlerden de ayda 500 Euro vergi alınmalı.

Yanıtla1111
Kartal 145 145:

Anayasa Yasama yürütme yargı hiç bir Erke Öldürmeye karar verme yetkisi vermiyor Sen kısırlaştırma yapma aşılama yapma bunları yapmayan kurumlardan hesap sorma çözümü öldürmek olarak gör bu kabul edilemez

Yanıtla714
İsmail Genç:

Benim tavsiyem bütün illere büyük barınaklar yapılarak ciddi bir çalışmayla tüm sokak köpekleri buralara toplanarak kısırlaştırılacak. Tabi bu iş için öncelikle bir bütçe planlaması yapılacak. Sokaklarda kesinlikle 1 tane bile köpek kalmayacak. Bu arada aynı zamanda köpek sahiplenenlerle alakalı da çalışma yürütülüp bir şekilde kayıt altında tutulacak. Buna, gerek toplum gerekse de belediyeler olarak iyi adapte olunması gerekiyor. Eğer iyi yönetilirse yaklaşık 10 15 sene sonra sokak köpeklerinin sayısı diplere inecektir.

Yanıtla812
Çakır Aslan:

çinle araç takası yapılmalı

Yanıtla117
Yes john:

abi bence devlet buna bir el atmalı barınak kurup orada bakmalı veya sahiplendirmeli sonra kisirlastirmali

Yanıtla414
zırzop:

kediler köpekler 3 ayda bir doğuruyor belediyeler bunlara bakmayı kesmeli, rahat yem buldukça hayvanlarda çoğalma engellenemez, öldürmek çözüm değil

Yanıtla97
Sirin Senturk:

Uyutulsun

Yanıtla79
Gokhan Y :

Hali vakti yerinde belli bi gelir seviyesinde hanelerin tesbiti cok zor degil. Gonullu sahiplendirmeyle gelir vergisinde indirim avantaji saglar, sahiplendirilen kopekleri de bi zahmet yoklamaya tabi tutarsin. Hayvanlari bi mulk olarak degil yasama hakki olan bi varlik olarak degerlendirir korursun dolayisiyla sahiplenen kisi sadece vergi indirimi icin alip hayvana zarar veremez. Agir cezaya tabi tutarsin. Bence gayet etik bi cozum.

Yanıtla313
Aysun Doğan:

Bu konunun çözümü basit. Her ilde, hayvanları seven insanlardan oluşan, gönüllü ekipler kurulmalı. Kisirlastirilmali ve kafes sistemine benzemeyen barinaklar kurulmalı. Para ile satışa ağır cezalar verilmeli. Sokaktan alınan canlar teşvik edilmeli.

Yanıtla213
Murat Ozdemir:

İnsanlara zarar veren hayvanların ya sahiplenilmesi ya da uyutulması gerekir

Yanıtla510
A Alkan:

Hayvanlar kısırlaştırılmalı Hayvan barınağı sayısı artırılmalı ve şartlar iyileştirilmeli, belediyelere sorumluluk yüklenmeli.

Yanıtla213
Hamit ÇELİK:

Hayvanları koruma yaşatma ve neslini devam ettirebilmek vergisi olsun az kazanandan az çok kazananlardan çok olacak şekilde ve gerekli bütçelerle Yaradanın onlarada bu dünya verdiği yaşama hakkına sahip çıkmış oluruz. Ayrıca hayvan sahip lenicilere ehliyet şart. Kontrol kural ve kanun şart

Yanıtla87
Zerrin Sağlam:

2004 yılında köpekler başıboş sokaklara salınırken bize mi soruldu ki şimdi sorulsun. Birçok insan, çocuk, yaşlı, engelli... başıboş köpekler tarafından ısırıldı, parçalandı hatta hayatını kaybetti. Tüm başıboş köpekler barınaklara toplanmalı, hayvan derneklerinden köpek severler istihdam edilmeli, ziyaretçiye açık olmalı, bağış kabul etmeli, denetlenmesi, köpek satışı ve üretimi yasaklanmalı, sadece barınaklardan sahiplendirme yapılmalı. Kısırlaştırılmalı ve ölene kadar barınaklarda yaşamalı.

Yanıtla312
ali kılıç:

şimdiye kadar yapılan uygulamaya niçin karşı çıkarlar. beslensindiyenler bir tane bile alıp sahipleniyor mu. bunlar hem sahiplen miyor hem onlara hayvanlara taraf olmaya çalışıyor. buna bu ne perhiz bune lahana turşusu denmez de ne renir

Yanıtla510
mehmet emin günen:

üremeleri engeleyip piyasadakileride kanplara toplamak ile çözülür bence.

Yanıtla410
Seyhan Saraçoğlu:

Hayvanseverlerle iş birliği içinde rehabilite, bakım ve kısırlaştırma bunlar olursa zaten herşey yolunda gider.Öldürmeye kesinlikle hayır.Rehabilite edilmeyecek köpek yoktur ayrıca.Köpek eğitmenleri çok başarılı işler yapıyor ve en iyi köpek eğitmenleri ülkemizde var

Yanıtla410
Yavuz Irmak:

seren sereile tarkana verelim

Yanıtla77
Devil Warez:

Hepsini pilot yapıp Marsa yollayın abi. Yada bizim suçuk fabrikasına yarısınıda lokantaya yollayın abi

Yanıtla113
Se Ge:

Sokaktan toplanarak hepsi uyutulmalı

Yanıtla76
1 2 3
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title