Haberler
Güncelleme:
Abone Ol

Yüzde 40 ile ilk sırada çıktı! CHP'nin yerel seçim başarısının sırrı doğru aday seçimi

Yüzde 37.7 ile 31 Mart yerel seçimlerinden birinci parti çıkan CHP'nin başarısını iktidar kanadı ekonomik sorunlara bağlarken parti içinde yapılan analizlerde farklı sonuçlar elde edildi. CHP tarafından yapılan bir çalışma, 14 büyükşehir, 21 il belediyesi kazanan partinin başarısında doğru adayların etkisinin yüzde 40 oranıyla ilk sırada olduğunu gösterdi. Daha fazla detay >>

1000

Yorumlar (31)

KILIÇ ASLAN:

Ne aday seçimi Allah aşkına. Millet senelerdir devam eden bu şatafata karşı böylesine derinden yaşadığı ekonomik krize rağmen, hala akpnin "bu yılı emekliler yılı ilan ettik" gibi saçmalıkları sürdürmesi; buna karşı kendi harcamalarından bir kuruş dahi tasarrufa gitmemeleri gibi nedenlerden dolayı akp ye oy vermedi. Bu kadar basit.

Yanıtla18343
Sedat Açıkgöz:

özel rol çalmaya çalışıyor aklı sıra

1269
Umut Gökboğa:

Kılıç Aslan nokta kardeş, gerisi kim ne diyorsa teferruat

011
Tamirci Usta:

Basarımı millet ekonomiden dolayı ak partiye oy vermedi büyükşehirlerde pkk siyasi uzantısı dem Le yapılan kent uzlasısı sayesinde kazanıldı milletin aklıyla dalga geçmeyin

Yanıtla53167
POYRAZ GÜN:

Elbette başarı. Eğer birinin başarısızlığından yararlanıp bir başkası yararlanıyorsa bu başarıdır.

6939
hayrettin ozkan:

Doğru aday seçimimi. Güldürmeyin insanı. İmamoğlu doğru adaymı en basitinden

Yanıtla34106
levent tugcu:

Şu pr haberlere bayılıyorum ya. İnsanlar akpyi cezalandırmak icin chp ye oy vermişken, chpnin başarısı VS komik cidden. Bir dahaki seçimde lütfüyü doğru aday diye başkan adayı yapsınlar

Yanıtla687
Hamit Gündoğdu:

Yahu artık gerçeği görün neden kaybettik bunun üzerine araştırma yapın.. kısaca hep yanlış ve ülke yararına bir icraat yapmadığınız ülkenin geldiği ekonomik zaafiyetin açığa çıkmasından dolayı milletin güvenini kaybettiniz.. bunu anlayın artık ve varsa gerçekten tedbir alma kabiliyetiniz buna yoğunlaşın. Hiçbir parti babamızın malı değil önemli olan ülkede yaşam kalitesi ve güvenin tahsis edilmesi..

Yanıtla379
Ali Tokgönül:

Adam gibi adam olduğu için olmasın .

Yanıtla6015
POYRAZ GÜN:

Herkes CHP'nin seçim başarısının nedenini sorguluyor ama bunun bir değil, bin tane nedeni var. Bu ülkedeki gerçekleri görmek gerek.

Yanıtla562
Yüzarsif Mican:

ne doğru seçimi, hangisi seçimden sonra hemen dediği sözü yerine getirdi. dar gelirlilerden aylık 833.33 TL alan varmı? dar gelirli emeklilerden her gün 1 ekmek alan var mı..! neymiş doğru seçim, bunların hangisi doğru ki.? sadece emeklinin tepkisi o da etkisini gösterdi.

Yanıtla850
POYRAZ GÜN:

Muhalefet için siyaset, iktidarın yaptığı hataları değerlendirme sanatıdır. Bu yapılamadığı takdirde iktidarlar kalıcı olur. Muhalefet, 22 yıldır bu hataları değerlendiremediği için iktidar devam etti. Son yerel seçimlerde ise bunu çok iyi değerlendirdi. Emekli olayı ise bunlardan sadece biridir. Bu sonucun ortaya çıkmasının onlarca nedeni var.

03
AbdulMetin:

Halkı UYUTMA ÇABALARI, YABANCILAR neden GÖNDERİLMİYOR? Chp Milletvekili neden Alman başkan geldikten sonra bunlara vatandaşlık verilmesi görüşmelerini başlamalıyız DİYE açıklama yapıyor... HANİ gönderilecekti YABANCILAR? Belediyeler neden bunların işletme açmasına izin veriyor???

Yanıtla227
İbrahim Coşkun:

Başarı falan hikaye kardeşim bu millet chp ye oy vermez ekonomi düzelsin diye uyarı idi düzelirse Akp 50-60 alacak

Yanıtla1019
Aydın AKDAĞ:

Artık rüyanda görürsün

44
Sedat Açıkgöz:

millet kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz

34
POYRAZ GÜN:

AbdulMetin: Ümit Yaşar ne diyor? "İnsan ümitle yaşar." :)))

13
POYRAZ GÜN:

İbrahim Coşkun: Pembe rüyalar görmek güzeldir. İnsana moral veriri :)))

13
POYRAZ GÜN:

İbrahim Coşkun Ekonominin düzelebilmesi için yurdumuza döviz girişinin, çıkandan daha çok olması gerekir. Bunun için de çiftçinin, KOBİ'lerin bol miktarda üretim yapması gerekir. Üretim artmalı ki kendi ihtiyacımızı kendimiz karşılayalım. İhtiyaç fazlasını da ihraç edelim. İşte o zaman ekonomi anca düzelir. İthalata dayalı bir ekonominin düzelmesi mümkün değildir.

13
Necati Hançer:

tebrikler en isabetli yorum sizinki idi

11
POYRAZ GÜN:

Pardon, yanlışlık oldu. Bu lafım AbdulMetin'e değil, İbrahim Coşkun'a

00
Şahin Gözlü:

biz akpartiye ders olsun diye oy kullanmadık,yarın başkanlık seçimi olsun,dem partisile atatürk maskesi takanlara,ülkeyi teslim etmeyiz oy kullanmaya gidip ak partiyi yine seçeriz

Yanıtla46
fatih cega:

Uşak'taki adayı Chp bile sevmezdi. Merkez zorla aday yaptı. Ama seçildi

Yanıtla27
Özgür Sevindik:

Başarı diyor yahu millet tepkisini koyuyor bunlarda ölüden yağ çıkarma peşine düşüyor

Yanıtla26
İsmail ünlü:

2002 Genel Seçimlerinde Ak Partiyi iktidara taşıyan sebepler, 2024 yerel seçimlerinde de CHP’yi birinci parti yaptı. CHP’nin 2024 yerel seçimlerindeki başarısını hatırlatacak esas sebepler ise 1999 Genel seçimlerinde DYP ve ANAP’ı başarısız kılan, CHP’yi TBMM dışına iten sebeplerdir. Bunun için son seçimlerde CHP’nin başarısında aday seçiminin çok az etkili olduğu kanaatindeyim.

Yanıtla04
Ahmet AKGÜL:

Tek başarıları, akp seçmeninin sandığa gitmemesi.

Yanıtla22
SeyYah Saruhanli:

bana sorarsanız hiçbir başarısı yok kemalle ikisi aynı sadece halk bıktı artık olanlarlardan özellikle emekliler yusefer ters koşe yaptı bence.

Yanıtla03
Muammer Sisman:

He yavv nedir

Yanıtla11
Murat Kolukısa:

Özelin yüzde 80 altında aldığı hiçbir seçim başarı değildir.

Yanıtla10
emin demirtaş:

doğru aday diye birşey söz konusu değil bende akp seçmeniydim bu sene chp oy attım tek sebebim yaşanılan ekonomik kriz alım güçünün yok olması 2-3 yıldır insanlar oyalandı fahiş fiyat diyorlar tarım kooparatifler daha pahalı madem fahiş fiyat fırsatcılık var önce kendi kuruluşlarında halka bunu yansıtmalısın

Yanıtla00
Ercan Sevinc:

Chp ye gelen yüzde 7. 5 hediye oy var hala yüzde 30da gerçekçi olalım

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title