Haberler
Güncelleme:
Abone Ol

Avrupa'da dengeleri sarsacak karar! Arnavutluk'ta Bektaşi Devleti kuruluyor

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Tiran'da bağımsız bir Bektaşi devleti kurmayı planladıklarını açıkladı. Yeni devlet, dini ve idari konularda bağımsız olacak ve hoşgörü ile barışı teşvik etmeyi amaçlayacak. Daha fazla detay >>

1000

Yorumlar (41)

Abdullah KARAMAN:

herkese devlet var ama 50 milyon kürde devlet yok. Birleşmiş Milletler.... sende az alçak değilsin. Kürtler içinde Selahaddin Eyyubinin yolunda bir Kürt devleti kurulabilir. neden olmasın???

Yanıtla624123
FLOZOF:

Osmanlıda kurulduğu ve yükseldiği dönemlerin hepsi bektaşi oldu. Ne zaman ki yavuz Sultan Selim Halifeliği aldı o zaman çöküş başladı.

Yanıtla367127
Cabbar aga:

Tarih bilgin çok zayıf iyice öğren gel

66233
Ahmet Çakır:

çok konuşma gevşek.az tarih okuda gel

53156
Buğra Er:

M@ll

3987
Mavi Balık:

haklısın.fakat tarihi hep kazananlar yazmış olduğu için herkesin görüşü farklı oluyor.

1113
FLOZOF:

Tarihi bilgim zayıf diyenler olmuş. Tarih TRT dizileri ile oluşmuyor Araştırın Kaynaklara bakın Bilmiyorsanız Sadece hakaret ederek gerçekler saklanmaz İlk defa duyduğunuzu düşünerek umursamıyorum olumsuz yazıları.

00
BLACK LİON LİON:

Kurulsun ne güzel daha kurulacak çok devlet var az kaldı .

Yanıtla22741
Alkurt:

Ne varsa Bektaşilikte var... kutluyorum

Yanıtla14182
Buğra Er:

Arnavutlukta bolunuyor deemek.. Böl parcala yut...

Yanıtla34141
s asriyent:

Arnavut fitneyi veriyor dünyaya. Sana mı kaldı bu fitne işleri Edi Rama ?

Yanıtla47125
cumali inan:

5. Kol faaliyeti. Enişte niye öptü toplayıp frenleyecekler ülkenin gelişmesini.

Yanıtla939
Nalan Gök:

Bu israil -amerika deyyuslarının amacı müslümanları bölmek ,bunların derdi islamı yok etmek ve müslümanları birbirine düşürmek ama ayeti kerime açık ve net:Ağızlarıyla onun nurunu söndürmek isterler,onlar istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır.Bunlar müslümanların peşinde..

Yanıtla59
Tekin Avci:

Vatikana rakip olur

Yanıtla84
Mavi Balık:

Biride çıkıp demiyor dünyayı titreten yeniçerilerin bektaşi ocaklarında yetiştirildiğini.yavuz sultan selim bu felsefeyi bitirmek için ilk adımı attı devamında kanuni pek dokunmadı ama sonra gelenler bu felsefeyi bitirmek için elinden geleni yaptı yeniçerileri yozlaştırıldı sonuç osmanlı bitti.

Yanıtla35
Erol Birol :

Avrupanın hangi dengesini sarsacak vallahi anlayamadım. Haberin başlığına bakarsan avrupanın ekonomisimi batıyor dersin. Çok komik bir haber.

Yanıtla01
hasan polat:

Bizimkiler de anayasa değiştirecek neden acaba ???

Yanıtla01
Gazi Göktas:

l.z{f2a166d VFED..CL. .F....ID 0,168-932,582 #7f0a005b app:id/answerText aid=1073741830}

Yanıtla00
bekir yapici:

taksilerin gitmedigi dogru dürüst yolu bile olmayan 300 -400 metre karelik sembolik bektasi devletinin arnavurtluga bagli olacagi söyleniyor, haci bektas velinin islam anlayisina arnavurtlar sahip cikmislar din yasakken bile devam ettirmisler sürekli merkezi kuran okunan dedelerin babalarin cok güzel insa edilmis bakimli türbelerine sadece balkanlardan Türkiyeden degil dünyanin her yerinden insanlar ziyarete geliyor,kisaca ayrismadan ve cephelesmeden bizim yapamadigimizi arnavurtlar yapmis

Yanıtla00
isa yatar:

Müşrikler adalet sağlayamaz

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title