Haberler
Güncelleme:
Abone Ol

Kiracı ve ev sahiplerinin kira artış şikayetleri zirve yaptı: Davaların uzun sürmesi sorunu daha da büyütüyor

Enflasyonun yüksekliği mülk sahipleri tarafından kiralara yansıtılmak isteniyor. Kiracılar ise mülk sahiplerinin talep ettiği rakamların çok yüksek olmasından, gelirlerinin bu oranda artmadığından yakınıyor. Yargıya intikal eden anlaşmazlıklar çözüm bekliyor. Daha fazla detay >>

1000

Yorumlar (27)

Kenan Tepretoğlu:

yıllarca %25 artışa mecbur bırakılan ev sahipleri hakkını isteyecek artık, bazılarında kiralar çekirdek parası haline geldi, uğradığı zararı da hükümet tazmin etmeli

Yanıtla4882
Davut YALANCI:

Vatanı satmak nasıl olur biliyor musunuz? Vatanı satmak, kendi dirayetsizliğiniz, kendi işbilmezliğiniz yüzünden ülkeyi kriz üzerine krize sokmakla olur." "Vatanı satmak, bu topraklarda bin yıllık ortak geçmişi olan insanların birliğini beraberliğini, kardeşliğini sağlayamayarak, ülkenin maddi, manevi kayıplara uğramasına göz yummakla olur. Vatanı satmak, yüksek faizle, yüksek enflasyonla, kötü yönetimle ülkenin ve milletin kaynaklarını heba etmekle olur." Bay ekonomist..

310
3.DünyaSavaşı:

Gözünüzü toprak doyursun.

38
Zebra 21:

İyi adam bütün maaşını kiraya veriyor zaten adam daha ne yapsın

16
JY ISBACK:

Emin misin ev sahibi yüzde 25 zam yaptığına

16
Pole star:

Ketçap mayonez de olsun mu..@#??;!@;@##

22
Yorumcu Davut :

ne %25 i? %300 %600 arası zamlar yapıldı hep

13
Akıncı:

Ne zararı? Kirayı 10000tl den 8000tl indirmek nekadar ev sahibi nin canını yakar ve kiracıyı nin canını nekadar yakar????

12
Perwer:

Vicdansız ev sahiplerinin fahiş kira artışları ve ortadaki başıboşluk nedeniyle bu şeyler oluyor.

Yanıtla6144
Ercan cıftcı:

"KENDİ EVİM OLDUĞU HALDE KULLANAMIYORUM" Kiracı ne yapsın. 2 yıl sonra haydi bir daha mı taşınsın. Verme kiraya.. %90 nın Amacı kiracıyı çıkarıp daha yüksekten kiraya vermek..

Yanıtla4054
Zübükzade:

Bu ülkeyi bu hale getirip vekillik maaşı alanlara yazıklar olsun

Yanıtla191
Temel Temel:

Maaş 24 bin Kiram 22 bin ankara etimesgut. gerisini kamuoyunun ve maliye bakanının insafına bırakıyorum

Yanıtla672
3.DünyaSavaşı:

Kiracı-ev sahibi ve kira gelir verigisi sorununda tek çözüm var. O da : kira kontratları ya E-devlet te bir formla yapılmalı. Veya kontratlar vergi dairesinde bir kiracı odası ofisi oluşturulup orada toplanmalı... harici kira kontratları mahkemece kliracı lehine kiracınını dediği gibi kabul edilmei.

Yanıtla2318
Akıncı:

Toplanmak doğru ve çözüm aralarında bulmaları lazım. Mahkemesini. Uğraştırma gerek yok. Hepiniz büyük insanlarsınız ve ellahamdulillah Müslüman niz dinimiz İslam görevi "oku ve yardım et".

01
Akıncı:

Nekadar vergi vermemiz lazım senelik?

01
atilla çekiç:

ÇOK BÜYÜK DENGESİZLİK BUNUN SEBEBİDE HÜKÜMET

Yanıtla032
sade vatandaş:

sen onlara oy ver onlarda sahte enflasyon rakamlarıyla emekli ve asgari ücretliyi sefalete mahkum etsin sonra hakkını arayan ev sahibi suçlu olsun yok yaaa markete pazara gittiğindede aynı babayiğitliği yapabiliyormusun

Yanıtla323
Akıncı:

Öbür tarafta "hakkını" verirler hemde boynuzlu ve boynuzsus kadar HAK ilave edilecek. Bu dünyada 5 10 kuruş az almasın ne yazar.

00
Akıncı:

Benim düşüncem bu zamanlarda ev sahipleri vefalı ve imanlı olması ve kiracılara bir ortak yol bulmanız lazım. Bu zamanlarda. Herkes böyle bir kendi içine baksın ve ne doğru ne yanlış var iki tarafta. "Ademoğlunun boğazını bir avuç toprak doldurur. ". İyi başarılar dilerim.

Yanıtla616
Halil Danismaz:

%25 lik limit varken ev sahibine “hukuk %25 diyor ama sizin hakkınız %60” diyen kiracılara bencede ev sahipleri insaflı davranmalı. Ama hukukun %25 dediği zaman bunu kullanıp yıllarca neredeyse bedavaya oturan kiracıların tek bir kelime söylemeye hakkı yok.

01
Murat Demir:

Kira artış oranı diye bisey var şuan yüzde 64 ev sahibi ne yapsın yüzde 25 Ken ev sahibiyle güzel güzel anlaşan bu oranlarda da indirim yapmıştır ama buna güvenerek ev sahiplerine diklenenler şimdi ne yapmıştır bilemiyorum kira artış oranı yasal bişey bilginize he 65 i 70 80 90 yaparsa haklı çıkabilirsiniz ancak boşuna mahkemeye vermeyin avukata kadar siz odersiniz benden soylmeso

Yanıtla418
Akıncı:

64-25=39 zun yarısı 20 diyelim. Ev sahibi evini yüzde 45 alsın. Doğru mu? herkesin içi rahat olur. Slmlar

01
Mehmet Ocaktan:

Devlet mahallelere göre kira alt ve üst sınırı getirmeli.Kimse ne cok ucuza ne cok pahalıya oturmalı.Bur da alt sınırda olmalı.Kimse madur olmasın.Bunu her sene güncelleyebilir.Ben ev sahibiyim kiracım 3 bine oturuyor.Emsalleri 12bine cıkmış kiraların.Kiracıyla nasıl anlaşalım.Yüzde 25 artış oranı herşeyi mahfetti

Yanıtla03
Davut YALANCI:

Vatanı satmak nasıl olur biliyor musunuz? Vatanı satmak, kendi dirayetsizliğiniz, kendi işbilmezliğiniz yüzünden ülkeyi kriz üzerine krize sokmakla olur." "Vatanı satmak, bu topraklarda bin yıllık ortak geçmişi olan insanların birliğini beraberliğini, kardeşliğini sağlayamayarak, ülkenin maddi, manevi kayıplara uğramasına göz yummakla olur. Vatanı satmak, yüksek faizle, yüksek enflasyonla, kötü yönetimle ülkenin ve milletin kaynaklarını heba etmekle olur." Bay ekonomisi

Yanıtla03
Birşey demedimki:

Sevgili ülkemde TÜİK e göre yüzde 30 enflasyon var....

Yanıtla01
No Name:

Döviz üzerinden kiraya verme yasağı kalksın bu sorunda çözülür .

Yanıtla00
Halil Danismaz:

40bin? lik evde 10bin? ödeyerek kalan (dörtte bir fiyatına!) yüzbinlerce kiracı var. %60 zam gelse 16bin? olur, ev sahibi hala zararda! Yıllarca herşeyin fiyatı 5-10 kat artarken kiralara %25 limiti getiren ve ev sahipleri üzerinden ulüfe dağıtan hükümettir bunun sorumlusu. Herkes birbiri ile davalı, kanlı bıçaklı oldu. Kimsede hak, hukuk, vicdan, merhamet kalmadı. Sebebi hükümetin yanlış politikasıdır!

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title