Haberler
Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye'nin kanayan yarası! Ürettikleri domatesleri satamayan çiftçi isyan etti

Balıkesir Sındırgı'da ürettikleri domatesleri satamadıklarını ifade eden çiftçi, tepkisini çektiği video ile dile getirdi. Alanda en az domates yüklü 50 römork olduğunu ifade eden çiftçi, "Traktörleri sayamıyoruz. Domatesleri alan yok. 2024 yılı çiftçinin, malını üretip satamadığı, satıp da parasını alamadığı bir yıl olacak gibi" ifadelerine yer verdi. Daha fazla detay >>

1000

Yorumlar (70)

Serkan E.:

fiyatı indirin satılır

Yanıtla31
hüseyin akgül:

aracılar ve halciler olmasa en kaliteli meyve sebzeleri en uygun fiyata yiyecez de ama burda dönen para o kadar çok ki kimse buna ses çıkartamıyor

Yanıtla03
ARSLANOĞLU Hakan:

Domateslerin satılmama nedeni, insanların satın alma gücünü, sakın alma gücüne dönüştürdüklerinden dolayıdır.

Yanıtla02
3.DünyaSavaşı:

Tüccarlar bir oyun oynuyor ama ne? Balıkesir de salça fabrikası var. bir de herkes aynı ürünü ekip biçmesi de sıkıntı. üretim de kontrollü olmalı

Yanıtla02
Sinan Arslan:

Belediyeler acil şekilde plan ve program yapmalı. Yeter artık. Merkez birşey yapmıyorsa belediyeler yapsın. Sistem gayet basit tarladan al pazarda sat belediye. Hem köylü fazla kazansın hemde halk ucuza yesin. Bunu düşünmek bu kadar zor olmamalı. Birileri rahatsız olup ses çıkarırsa bilki avantası vardır.

Yanıtla02
Rotzek:

İtalyan Portekiz İspanya Holanda domatesi neden hiç çöpe atılmıyor. Taze piyasası eğer dolmuşsa hemen salçaya veya pizza sosse için teneke kutularında pastörize edip bu sefer dünya piyasasına sunup mükemmel para kazanıyorlar. Yani fabrika lazım vatandaşın malı o zaman çöpe gitmez.

Yanıtla01
Emre Gök:

Nerde 40 lira 10 ila 25 arasında daha pahalısını görmedim

Yanıtla01
Letgohesap null:

Balıkesir de bolluk var pazarda 5 lira kilosu yazıklar olsun alsınlar işte çiftçiden ucuza yesin millet.

Yanıtla01
Erener:

Oyları atarken düşüncektiniz artık böyle yaşarsınız artık yapacak bir şey yok.

Yanıtla00
Fahrettin Özdemir:

Mazot pahalı,gübre pahal,ilaç ve tohum pahalı,işçi bulunmuyor,herkes üniversite mezunu daha bunlar iyi günler.Plansız ekim.

Yanıtla00
Mutlu Can:

Bu biraz arz talep meselesi. Her market de domates var, mevcut stok tükenmeden yenisini alamazlar. Buna tek çözüm vergisiz açık pazar kurulması gıda sektöründe. Domates market de 1 tl olsa kapladığı alanın masrafı dahi kurtarmaz. Üretici ile tüketici bir araya getirilmeli.

Yanıtla00
Oktay Şahin:

Çiftici cok kazandırmıyor o yüzden vergi olarak göze gelmiyor

Yanıtla00
1 2
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title