Haberler
Güncelleme:
Abone Ol

Pes dedirten hile! Kokoreçe viski karıştıran firmaların niyeti buymuş

Tarım Ve Orman Bakanlığı'nın taklit ve tağşiş yapan firmaları açıklamaya başlaması ülke gündemine oturdu. Gıda hileleri ile ilgili açıklamalarda bulunan TÜKONFED Gıda Denetim Uzmanı Nurten Sırma, "En çok merak edilen konulardan biri kebap ve kokoreçte alkol kullanılması oldu. Ham maddesi bozulan ürünleri alkolle maskelemiş olabilirler" ifadelerini kullandı. Daha fazla detay >>

1000

Yorumlar (31)

AGA:

ALKOL 78 derecede kaynar ve tamamen buharlaşır kaynatmasan bile oda ısısında zaten buharlaşır. zerresi bile kalmaz pişerken. siz neyin kafasını yaşıyorsunuz ALLAH aşkına ?

Yanıtla8977
sinan çayırcı:

Alkolün buharlaşmasıyla ilgili yaygın bir yanlış anlama var. Evet, alkol yaklaşık 78°C’de kaynamaya başlar, ancak bu, pişirme sırasında tamamen buharlaşacağı anlamına gelmez. Pişirme süresi, sıcaklık ve yöntem gibi faktörlere bağlı olarak, alkolün bir kısmı buharlaşabilir, ancak tamamen ortadan kalkmaz. Örneğin, bir yemeği yüksek sıcaklıkta kısa süreliğine pişirirseniz, alkolün büyük bir kısmı buharlaşmaz ve yemeğin içinde kalır. Sonuç olarak, kokoreç gibi yiyeceklerde kullanılan alkol pişirme sırasında tamamen yok olmayabilir ve belirli bir miktar kalabilir. Bu nedenle, yapılan testlerde alkol kalıntısı bulunması mümkündür.

00
İlyas Özel:

güya uzman birde olabilir yazmış baksana :)

00
Yücel AtaBir:

Anlama sorununmu var çig ken bozulan bagırsakları alkolde öldürüyorlar

00
Hakan Celik:

KISACASI DIŞARIDA YEMEK BİTMİŞTİR.

Yanıtla7126
Samarpan Bhav:

Marketdeki ürünlerede herseyi katıyorlar. Aslinda türkiyede insan sadece sebze yiyebilir

00
okan:

bana oradan yarım ekmek single malt lütfen

Yanıtla1690
Kemal A55:

Bunlar viskinin fiyatını bilmiyor herhalde normal alkol bile pahalı bu işlem için

Yanıtla991
Hikmet Bal:

viski pahalı ne alaka

Yanıtla765
fer bir:

Alkol ile dezenfekte ediyorlar yani hijyenik bir işlem ??????

Yanıtla2238
Martin Sikertel:

Yahu şu yazılan aklı selim insanın söyleyeceği bir şey mi? Yarım litresi 1000 lira olan bir şeyi süreceksin ve ateşi, harı görünce buharlaşıp gidecek; ne ağırlığa faydası olur ne bir şeye. Alkolle maskeleyecekmiş lafa bak daha ucuz alkol kalmadı sanki.

Yanıtla846
Samarpan Bhav:

Yahu bunlar bilerek viski yaziyor .. etanol saf madde kullanılmıştır

00
oğuz Kurnaz:

hayatinda hic viskib satinalmadigi belli. fiyatindan habersiz olmasa bu yorumu yapmazdi.

Yanıtla541
Damla Sengul:

viski çok pahalı

Yanıtla1127
Mehmet şen:

Kokoreç ucuz mu?

00
kagan soylu:

Bağımlılık yapar bir yiyen bir daha yer Vay uyanıklar vay Onun İcin kebapçı dan çıkamıyoruz hiç:-))

Yanıtla319
Ahmet Nuray:

Gercekleri söylemeye başladılar.genede bazıları üzerine gidiyor.yok destek verdik.yok yanındayız.durum bu mal ortada .bile bile yersen senin bileceğin iş.....

Yanıtla03
Anıl Şen:

Bir top kokoreçten 20 tam ekmek çıkıyor 1 tam ekmek 500 tl 20×500 = 10 bin tl yapar 200 gram viski kullansa 1 top kokorece litresi= 1000 tl yazmış arkadaş 200 lira yapar 10 bin tl için 200 tl yapması mantıklı değil diyen arkadaşlar için yazdım

Yanıtla02
bekir yapici:

avrupa ülkelerinin bir cogunda bilhassa et soslarinin ve bazi yemeklerin icine beyaz veya kirmizi sarap konur, almannyada bütün tavuk cevirmesine veya firina koyu malz birasinla hazirlanan sos sürülür, ülkemizdeki midye tavanin panesine ustasina göre soda karbonat ama lezzetlisinin icine bira girer,simdi bunlardami sahtekarlik, ayrica alkol isininca buhar olur geriye su kalir, peki bu adamlar geri zekalimi saf alkol camasir suyu varken niye kokerece altin gibi olan viski banyosu yaptirsinlar.

Yanıtla01
Selim AYDOĞAN:

Kokoreç ve kebaba zam gelmesi lazım

Yanıtla00
Yılmaz Yenilmez:

Bu kadar çok babalının zamanına nasıl denk geldik çok babalılar yakında soslu gübre yedirecek millete

Yanıtla00
Ser_hat:

Poh kokusunu yok etmek için yapmışlardır brolar

Yanıtla00
Burhan Tarhan:

Yani hem kokereçini yiyorsun yanında viskini zengin bir menü

Yanıtla00
Çakir Cihan:

şimdide kokoreç mi

Yanıtla00
Güray Dilli:

Viski çok pahalı. Kokoreçe başka tür alkol kullanlımış olmalı

Yanıtla00
vatandaş:

halkın sağlığı ile oynayanın sağlığı ile oynayacaksın. başka türlü düzeltemezler.

Yanıtla00
sinan çayırcı:

Alkolün buharlaşmasıyla ilgili yaygın bir yanlış anlama var. Evet, alkol yaklaşık 78°C’de kaynamaya başlar, ancak bu, pişirme sırasında tamamen buharlaşacağı anlamına gelmez. Pişirme süresi, sıcaklık ve yöntem gibi faktörlere bağlı olarak, alkolün bir kısmı buharlaşabilir, ancak tamamen ortadan kalkmaz. Örneğin, bir yemeği yüksek sıcaklıkta kısa süreliğine pişirirseniz, alkolün büyük bir kısmı buharlaşmaz ve yemeğin içinde kalır. Yavaş pişirme, uzun süreli kaynatma veya fırınlama gibi yöntemler alkol miktarını daha fazla azaltabilir, ancak yine de az miktarda alkol kalabilir. Sonuç olarak, kokoreç gibi yiyeceklerde kullanılan alkol pişirme sırasında tamamen yok olmayabilir ve belirli bir miktar kalabilir. Bu nedenle, yapılan testlerde alkol kalıntısı bulunması mümkündür.

Yanıtla00
Onur Güleç:

bana red labelli olsun lütfen :d

Yanıtla00
Naci Büyükkal:

ALLAH'A şükürler olsun hiç kokoreç yemedim . Milletimiz haber olmadan alkol içiyor. :DDD

Yanıtla00
Yahya Akçay:

bu güne kadar bir hasatlanma zehirlenme olmadıysa doğru yapılmış demektir yani bu ülke insanların bir şey yedirmemeye çalışyor

Yanıtla00
Yasemin Mermerci:

Pes ??

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title