Haberler
Güncelleme:
Abone Ol

Sokak hayvanları teklifinin ilk 3 maddesi kabul edildi! Komisyon görüşmeleri 22 Temmuz'a ertelendi

Sokak köpeklerinin uyutulmasını da içeren kanun teklifinin TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda 18 saat süren görüşmelerinde ilk 3 madde kabul edildi. Buna göre Kanun'un amaçlarına "insan, hayvan ve çevre sağlığı gözetilmek kaydıyla" ifadesi ekleniyor, kanun'daki "yakala-kısırlaştır-sal" metodunun kaldırılması nedeniyle hayvan bakımevi tanımında uyum değişikliği yapılıyor. Öte yandan komisyondaki yasa teklifiyle ilgili görüşmeler 22 Temmuz Pazartesi gününe ertelendi. Daha fazla detay >>

1000

Yorumlar (45)

İSMAİL KILINÇ:

Akp bu konuda tebrik eder muhalefeti aklını başına almasını tavsiye ederim insanlar sokak köpekleri yüzünde zor durumda BU İŞİN FARKLI YOLUDA VAR BUNLARI YAPTIRMAYIN BENCE İNSANLARA

Yanıtla81345
Çağlar seker:

Keşke yapsa o dediğini senin gibi insanlarda karşısında olan kişilerden bır tokat yese

12917
Güven önemlş:

öldürmek doğru değildir, Yaradan var

6958
slim shady:

Buraya yazıyorum...Bu kanun AKPyi tekrar iktidar yapar. üstüne kademeli emekliliği de getirirse güle oynaya kazanır. Muhalefet yine 3-5 fenomenin yanında yürüyor. Gerçek çoğunluğun ne istediğini anlamıyor. Çünkü o sokaklarda onların çocukları oynamıyor! Dışardan bakan biri olarak yorumluyorum!

Yanıtla78287
Ahmet Türkoğlu:

Muhalefetin bu tavrı kesinlikle inanıyorum ki AK Parti'yi tekrar iktidar yapar onlar sokaklarda sıkıntı çeken aileleri bilmiyorlar. Muhalefetin önerisi zaten şu anda uygulanan durum bu da başarısız oldu, bir çözüm önerileri dahi yok Sadece tartışma kavga.

33138
Mete Demir :

Bilader hala emeklilik diyorsun kafan mı güzel. Türkiye her 1.5 çalışan bir emekliye bakıyor. Avrupada bu sayı 4-5. Hala emekli olalım gençler, çalışanlar bize baksın derdindeler. Hey Allah'ım.

28
Güven önemlş:

mete haklı ülke emekli cennetine döndü. tabi maaş olarak değil, sayı olarak

06
Akıllı olmalıyız:

Yorumunuzda yanlış tek bir cümle yok. Bravo.

12
Güven önemlş:

iktidar işi sanki biraz zor artık

11
Loli gok:

Gündem ve de algı operasyonu hayvanlar üzerinde yapılarak ekonomik kriz unutturulmaya çalışılıyor

Yanıtla181111
Musti40 :

Tek sorun ekonomi ise, devletin diğer kurumları istifa etsin! Senin ekonomik derdin var başkasının derdi ayrı, sırf sanamı çalışsın devlet?

43103
Güven önemlş:

hayvanları öldürmek günahtır

1116
Musti40 :

güven: Yırtıcı olanlar hariç, araştır derim

39
THE TURK:

Sokak köpeklerini toplayîp çaktırmadan yunan adalarına yerleştirsek olmaz mı?

Yanıtla34151
Musti40 :

Yok, bence DEM parti merkezlerinde BAKSINLAR :)))))

26127
Güven önemlş:

40 lık musti dem le ne alaka Hayvanlarmıza en güzel barınaklar inşa etmeliyiz

117
AYHAN BAYRAK:

Çakma güven dem i savunma yoksa sonun onlar gibi olur koçum

35
Akıllı olmalıyız:

En azından çözümsel bir fikir. Ama yunanlar bize suriyelileri bile nasıl itelediler onları da geri yollarlar bi şekilde

10
Aysegulll:

Bu canlarla uğraşanların bahçesi bahar görmesin inşallah,bunun vebalini nasıl ödemeyi düşünüyorsunuz acaba ??? Bir cana kıymak ne demek sizmi yarattınız da bu canları öldürmek için toplanıyorsunuz Farklı inançtaki insanlar toplanmış(deisti ataisti vs.vs. )müslümanız diyen insanlara Yaratılanı yaradan dan dolayı severizi anlatmaya çalışıyor şaka gibi Müslümanım diyen bunu yapmaz yazık sizlere

Yanıtla5120
Güven önemlş:

Ayşegül yerden göğe kadar haklısın. yaşam hakkına saygı duymak inançların en yüksek mertebesidir

88
Mustafa Usta:

Al evine o zaman besle.

00
Türkiye Emlak Gayrimenkul:

Avrupa da, evde bakılan hayvanlar dan devlet, boyuna, kilosuna göre yıllık vergi alıyor, sonra sıkıldım, sokak atayım yok.. Bakanlık bunu alsın. ülkenin cari açığı kapanır, o boyutta, çünkü hayvan besleyen, kesim zengin Elit insanlar, bunlar zaten bir çok para harcama da sorun etmezler.. Bunlara özenen bir kesim ki, bu özenti vb sebebler, sokağa hayvan bırakan kesimde, araba alır gibi ötv sini ödesin, baştan teminat ta alınsın, yarın hayvan sokakta okursabelediye için barınaklara kaynak olsun.

Yanıtla960
heyyy:

Hangi ülkeymiş o söylede bilelim. Sen hangi marka araca biniyorsun ki ÖTV baya canını yakmış. Çünkü bu tarz cümle kuranlar vergi hep kaçıranlar da ondan dedim.

136
Güven önemlş:

sen de biraz elit ol da doğal yaşama, hayvan canına saygı duy

47
Hüseyin Aslan:

Uymayan belediyeler kendileri kaybeder...

Yanıtla1233
milliyetci:

coğrafya kaderdik dedik de bu kadarı da olmaz ya

Yanıtla538
mahmuTS:

senelerdir bu hayvanlar sokaklarda yaşiyorlardi böyle durumlarla karşilaşılmiyordu.şimdiye kadar böyle bir yasa çıkarılmamişti.bu hayvanlari bu hale getiren insanoglu dur.ama insan suç işleyince hapise atip besliyorsunuz.o halde başkalarina zarar veren insanlarida uyutun

Yanıtla2117
Yakup Akin:

Sokak köpekleri sorununu çözmek insanlık görevidir tebrik ediyorum AKP işini bilir halkın büyük kesimi destekliyor

Yanıtla924
Erkan Unal:

Muhalefet iktidarı yine o olmaz bu olmaz demiş,ne olacağını söyleyeceksiniz muhalefet partileri,sizin işiniz akpartiyle uğraşmak değil,bu halk sizin nasıl bir çözüm bulduğunuzu öğrenmek istiyor,kendi fikrinizi ortaya koyun artık,kim söyledi bu muhalefete akpartiyle ugrasacaksiniz başka bir şey yapmayacaksınız diye kendinize özgü olun biraz millet sizi duymak istiyor

Yanıtla623
İLKER TUBA BUSE KAROL:

Hz. Muhammed, kedisi Muezza’yı o kadar çok severmiş ki, Muezza bir gün sedirde oturan Hz. Muhammed’in giysisinin ucunda uyuya kalmış. Her kedi dostu gibi uyuyan bu güzelliğe kıyamayan Hz. Muhammed, Muezza’yı uyandırmaktansa giysisinin ucunu usulca keserek kalkmayı tercih etmiş. Hz. Muhammed, kedisi Müezza içtikten sonra kapta kalan su ile abdest alacakken Sahabe-i Kiram Ebu Nuaym “Ya Resul o sudan kedi içti” deyince, Resulullah “Onlar en temiz ağıza sahiptirler” buyurmuş ve abdest almıştır.

Yanıtla714
Ahmet Altunok:

BU OLAYLARIN COK FARKLI KOMBİNASYONU VAR 1: MAMA LOBİSİ-2 YETERSİZ BARINAK MESELESİ 3-MAGDUR OLAN ÇOÇUKLAR VE AİLELERİ 4-SOKAK HAYVANLARININ YAŞAM HAKKI HEPSİNİ GÖZETİP MANTIKLI ÇÖZÜM OLMAZSA KİMSE ÇIKAN KANUNDAN MUTLU OLMAZ

Yanıtla312
kocak aziz:

3 kuduz kopekgi túm kopeklere ödetmek Allahin yaratigini yok etmek kitabs karşi gekmektir

Yanıtla94
Musti40 :

Kocak kardeş: Sen daha konuyu dahi anlamamışsın, hasta, yaşlı ve tehlikeli olanlar söz konusu! Diğerleri barınaklarda bakılacak!

26
Yusuf GÜÇLÜ:

Matematik hocani seveyim senin

52
Selim Adanalı:

sizin çocuklarınız itler tarafından hiç kovalanıp ıssırıldı mı

Yanıtla49
TT:

İnsanları parçalama potansiyeli olan hayvanlara özgürlük istemek gibi saçma sapan şeyleri savunanlar ya mama lobisindendir, ya da hiperahmaktır... Kendi cinsinden olan insanların ölümüne gök yumup sokak hayvanlarının haklarını savunmaya çalışmak trajikomik bir hadisedir...

Yanıtla210
man over:

Bu işi devlet çözemezse yakında halk kendi çözmeye çalışır.Halkın kendisi çözmeye çalışırsa daha kötü olur.Hayvanlara daha fazla eziyet ve katliam yaşatılır. Devlet bu işi uzatmadan çözmeli.

Yanıtla28
alp lohn greene:

Otağımın direğini karıncalar sarınca Bir mahsuru olur mu karıncayı kırınca Yarın hakkın divanına varınca Sultan Süleyman’dan hakkın alır karınca.

Yanıtla42
EVO20 :

Öldürmek yerine alıp hepsini ormanlara bıraksınlar hayatta kalan kalır bunlar avcı hayvan sonuçta sokakta besleyerek dengeyi bozuyoruz. İsteyen alsın evinde baksın benim evimde köpekte var kedide var sokağa salmıyorum napacağı belli olmaz hayvan bu sonuçta!

Yanıtla21
Alican Bahçeci:

Kediler kapsam dışındadır sanırım. Kedilere dokunmayın onların kimseye zararı yok??

Yanıtla12
sercan tc:

hayvanlar kadar olamayanlar hayvanlar hakkında karar vermesinler bu dünya aynı zamanda hayvanlarında yasam alanı bunu unutmasınlar , sahıpsızde degıller

Yanıtla20
Ahmet Orhan:

arkadaşlar, bütün sokak hayvanlarına, ilaç verelim, hiç kiseye saldırmasınlar.bence uyutmaktan iyidir,

Yanıtla20
hakan :

Hepiniz de çok çalışmışsınız. Bravo... Toplantıda 3 maddede birbirinizle didişip sonrası komisyon 22 temmuza ertelenmişmiş. 2025in 22 temmuzuna erteleseydiniz. Sahipsiz sokak hayvanlarını özel bi durum olmadıkça kısırlaştırın dağa bırakın. Daha neyin derdindesiniz.

Yanıtla10
Vatandaş4321:

Ben bir hayvanseverim, artan yemeğimi de içine ekmek doğrayıp poşetletip dağıtırım sağa sola, ama bu sadece benim.Diğer insanların bu kadar hayvansever olmadığının da farkındayım.Yazın beslemek kolay ama kış gelince işler değişiyor.Dolayısıyla bir takım düzenlemelerin olması gerektiğini düşünüyorum.Var olan hiç bir canı almak bize düşmez ama şimdiden sonra kontrollü doğum, bakım vs. olması şart ! Ayrıyetten insanoğlunun yararına olan bazı şeyleri de böyle hararetle artışırlar inşallah vekiller.!

Yanıtla01
SELÇUK GÜNDOĞDU:

Bu konuya beşeri değilde siyasi olarak bakan kişileri on onbeş tane köpeğin arasına koyup koşturacaksın o kadar

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title