Haberler
Güncelleme:
Abone Ol

Yeni seçilen muhtardan cenaze yemekleri için afişli uyarı

Hatay'da yeni seçilen bir muhtar, cenaze evinde yemek yenilmemesi gerektiğini belirterek mahalleyi uyaran afişlerle donattı. Afişlerde yazan "Cenaze evinde yemek yenmez, yemek götürülür" ifadesi mahalleliler tarafından da destek gördü. Muhtarın cenaze yemeğiyle ilgili üniversite öğrencilerine burs verilmesi önerisi ise dikkat çekti. Daha fazla detay >>

1000

Yorumlar (16)

Nurullah Aydın:

ilkkez bi muhtar doğru iş yaptı

Yanıtla3216
Hasan Sabri Tüçel:

Gerçekten tebrik etmek lazım. Aslında Diyanet işleri başkanlığı özellikle Cuma hutbesinde İmamlar vasıtasıyla duyuru yapması lazım. Sanki kutlama yapar gibi yemek ikram etmek çok yanlış. Taziye evi eziyete dönüyor. Gelen acından ölmüyor ya.

242
FATİH AYIBOĞAN:

Sen kimsin bişey kaldırıyon zırto git işine bak

Yanıtla17711
okan:

"ayıboğan" ölü evlerini gezip karın doyuranlardan :)

1121
Ayhan Yavuz:

Sayın Ayıboğan kibar konuş biraz

371
Ramazan Kus54:

Helal olsun olması gereken zaten dinimizde de Emir bu gösteriş haram ama hepimiz gösterişçi olduğumuz için bu şekil yapılıyor İnşallah kalkar benim zaten vasiyetim

Yanıtla4162
MEHMET AKDENİZ:

Hangi yetkiye dayanarak yemek kaldırılıyor,zaten yemekler genelde getirilenler ikram ediliyor. Ayrıca taziye ziyaretleri üçgün sürmeli daha fazla olmasa uygun olur muhtar bey bu konu yada el atsaydınız

Yanıtla878
totti null:

Adamsın muhtar

Yanıtla283
öti1941:

TEBRIKLER.

Yanıtla173
Mehmet şen:

Cenaze evinde yemek mi olurmuş zaten o ne saçmalık.

Yanıtla170
ali gökşen:

Insan yasi ile mi uğraşsın milleti mi doyursun. Bu organizasyonu üstlenen güzel bir kurum bence... yer temini sağlasa yine güzel..

Yanıtla031
Hasan Gokpinar:

arkadaşlar eskide bir cenaze olduğu zaman cenaze sahiplerine kapı komşusu yemeklerini karşılardı doğrusuda buydu cenaze sahipleri kendi acısıyla uğraşırdı şimdi ise adamlar cenazesini bırakmış gelecek olan misafirin karnını doyururum mahçup olmamak için borc para alıp 200 .300 kişinin karnını doyurmaya çalışıyor 3 gün boyunca kapı komşular bile evinde yemek pişirmiyor 3 gün boyunca cenaze evinde karnını doyuruyor birde yemeklerden dolayı eleştiri yapıyorlar çok ayıp birşeydir bu müslüğanlımızı yitirmiş bir durumdayız bizler yakışmı yor bize bu örf adetler ilşki yemek olsun diyorsanız buyurun sizlere bir önerim var köy veya mah olarak devlet bankasında bir hesap açalım köy ve mah adına hepizin olacak muhtarlar tarafında aydadta bağlamalık aydaş larımızı düzenli vaziyette yatıralım yemekler ordan karşılansın cenaze sahipleri kendi acısıyla uğraşın.

Yanıtla111
Köfteci Jardel:

Taziye evinde yemek gerçekten olmaz. İnsanlar acısı ile mi uğraşacaklar, yeme içme işiyle mi meşgul olacaklar? Herkesin durumu olmayabilir ayrıca. Vefatının üzerinden 40 gün, 1 sene falan geçer. Ondan sonra isteyen ve durumu müsait olan kişi, dilerse merhumun hatırasına ve sevabına yemek verir.

Yanıtla07
Mengele:

Helal olsun Muhtara destekliyorum

Yanıtla06
İsmail TAŞ:

Keşke bir yasa çıksa, durumu iyi olmayan damat eveleneceği kızın ailesi tarafından ezilmese. Adet adı altında dinimizin güzelliklerinden birisi olan evliliği ticarete dökmeye bir son verilse tıpkı cenaze evi yemeği gibi

Yanıtla04
uCube :

Cenaza evinde ocakta açılmaz. Çay ikrami bekleyen insanlarda var, bir de çay yok mu diye soruyorlar ya yumruğu geçireceksin öyle tiplere. ;))

Yanıtla03
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title