Haberler
Güncelleme:
Abone Ol

"Ülkemiz için varoluşsal bir tehdit" demişti! TÜİK rakamları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı haklı çıkardı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, son 3 yılda Türkiye'de çocuk ve genç nüfusun oranı düşerken, yaşlı nüfusun oranı arttı. 2023 yılında çocuk nüfus oranının gerilediği, 65 yaş ve üzeri nüfus oranının ise yükseldiği belirtildi. Ayrıca, Türkiye'nin doğurganlık hızının 2023'te Avrupa Birliği ortalamasının altına düştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin doğurganlık oranı için "Bu Türkiye açısından varoluşsal bir felakettir, tehdittir" demişti. Daha fazla detay >>

1000

Yorumlar (151)

İSMAİL KILINÇ:

Sanki ülkedeki doğurganlığı chp düşürdü:):) çok komik bir parti vallahi.

Yanıtla01
İSMAİL KILINÇ:

Emeği geçen değerli büyüklerimin elinden öperim sagolsunlar varolsunlar,zaten mültecilerin doğurganlık oranı yüksek Afgan çoban Suriyeli nüfus ile tamamlarlar 40/50 yıl sonra azınlık olarak yaşar çocuklarımız torunlarımız TARİHDE 25 yıldaki yapılan hataları yazar.

Yanıtla01
Eren Hüseyinoğlu:

Ekonomik ve ülkemizde ki doğal gıda üretim kaynaklarından olabilir mi ? Mesela eskisi gibi meyve ve sebzelerden alınan verimin olmaması gibi ( ziraai ilaçlar ) ürün kaşiteşerinin düşmesi doğal beslenmenin eksikliği, korona aşıları veya ne bileyim dhaa eski oranlara bakarsak otositik özel çocuk sayısı yıldan yıla fazlalaştı, illaki kişilerin kendinden kaynaklı sebeb şeride vardır ama başta bu etkenler var...

Yanıtla01
Haci Taştan:

Nesi hakli. Daha fazla cogalsinlar diye geldikleri funden beri cocuk parasi verilen auriyeliker kadar bu halk deger gormedi. Birakin bu haberleri. Halk gecim dersinde ev kiralarini odeyemiyor.bir fozluk cercevesi olmus 1500-2000 tl. Devletin katki payi 35 yl en fazla 90 tl. Bunlari haber yapin utanin artik birilerini her seferde yuceltmeye calismayi birakin

Yanıtla01
Barış KARATAŞ:

Yaw insan doğursun sokağamı atsın para yok pul yok ekonominin içinden geçtim demiyorda doğrun diyor

Yanıtla01
Cengiz:

Esas felaket sensin bunu bil artık

Yanıtla01
Hasan Aksoy:

Zengine köle yetişmeye niyetim yok arkadaş. Değil 17 27 de versen yoooook.Kendi ekonomik sorunlarımı çocuğumun sırtına yüklemek adil değil . Bakabilecek varsa da Allah yardımcısı olsun ??

Yanıtla01
Kaan Yaşar Aydoğan:

TÜİK markeden pazardan giyimden kiradan haberi yok TÜİK VERİLERİNE güven olmaz....

Yanıtla01
Servet BÖLÜK:

Ülkemiz için asıl varoluşsal tehtid tarihte bile eşi benzeri görülmemiş on milyonlarca mülteci yi başımıza bela ederek, savurganlıklarınızın yanısıra tüm masraflarını omuzlarımıza bindirmenizdir. Bu gidişat hayrıalamet değil!!!

Yanıtla01
Servet BÖLÜK:

Ülkemiz için asıl varoluşsal tehtid tarihte bile eşi benzeri görülmemiş on milyonlarca mülteci yi başımıza bela ederek, savurganlıklarınızın yanısıra tüm masraflarını omuzkarımıza nindirmeniz

Yanıtla01
muratemre yılmaz:

Bu ekonomik krizde,her güm zamla uyandigimiz bu ülkemizde çocuk dünyaya getirmek o çocuğa ihanettir..Dogmamislarin hakları bile yok oldu bu ülkede.

Yanıtla01
Husnu Oge:

Bu varoluşsal tehdidi ortadan kaldırmak için angus ithal eder gibi yarin Afgan Suriyeli ithal edelim diyecekler. onun hazırlığı gibime geliyor bu işler. Yoksa bu ekonomik buhranda kimin yarından yana ümidi var ki nasıl çocuk yapsın?

Yanıtla01
Abcd Efgh:

Çocuk yapmak sorun değil, bakmak sorun. Çocuk esirgemeler doldu taştı. Yer yok. Hepsi kapasite üstü. Millet üçer üçer bırakıyor. Onu nasıl yapıcaz. Madem devlet bakacak çocuk yuvası açması lazım. 1 çocuğun aylık devlete maliyeti 33 bin lira. Öyle yap demeyle olmuyor bu işler.

Yanıtla01
Yılmaz Uğurlu:

Başkan haklı ama millet de haklı kime neden çocuk yapsınlar. Mesela ben memurum ev kira tek çalışanım iki çocuğum var üçüncü aklımızdan geçmiyor. Çünkü hükümet ağzını açıyor kreş yardımı diyor ve bu yardımı anne ve babası çalışan ailelere vereceğini söylüyor. O zaman çift maaşlılar çocuk yapsın.

Yanıtla01
Cevdet Karaduman:

Milletle dalga geçiyorlar.Dünyaları götürenler herkesi kendileri gibi zengin sanıyor gençlere tavsiyemdir bırakın çocuk yapmayı evlenmeyin sakın.

Yanıtla01
Abdullah Atik:

Sayenlzde gençlık elden evden göç ediyor TEBRİKLER..

Yanıtla01
Hacı Şembeki:

Çalışma hayatında daha fazla kadın istihdamı arttıkça, doğum oranı azalır...Bu olay istatistiksel dır...Dünyanın her yerinde böyledir...Kadınlar Kariyer yapmayı, sosyal hayatta aktif olmayı, çocuk yapmaya tercih edecektir....Eleştiri yapmadan önce, Türkiye nin Geçmişe dönük Nüfus Grafiğini inceleyip öyle eleştirin.

Yanıtla01
Dilek Usta:

Neden böyle oldu diye Yorumlar okunsun.

Yanıtla01
HATAY HABER:

çocuk yardımı çocuk başına 200 TL

Yanıtla01
Ercan KARTAL:

Sayın Başkan daha önce yastık altı için çağrı yapmıştı. Bu kez yorgan altı için bir çağrı yapsın.

Yanıtla01
Twister:

artık en az 5 çocuk

Yanıtla01
Mahmut Çevik:

Erdoğan haklı olabilir geçim sıkıntısı varken birde çocuk yükünü düşünemiyorum o yüzden çocuk demek ciddi yük ve yaşamı dahada zorlaştırmak demektir sebep ne?

Yanıtla01
Mengele:

10 sene sonra o yaslilar bu dünyaya veda ederler ne emekli maasi ister nede ekmek bizimle konusmaz bile aile 1 cocugu doyuramiyor 2 cocuga nasil baksin eyt lileri emekli etmek en büyük hataydi bunu ilkokul mezunu cocuga sorsan bilir fakat bizim siyasetcilerin hepsi ekonomist onlar daha iyi bilir bildikleribicin böyle perisaniz gemi su aliyor batacagiz

Yanıtla01
ibrahim cebeci:

Sebep ? Neden ? Sonuç !

Yanıtla01
Halil yılmaz:

Yaşlı nüfusun ekonomiye katkısı olmaz. Emekli maaşı alır, hastahane, ilaç vs. devlet için masraflıdır. Sözlerim ters gelebilir ama bu böyle. Genç nüfusun çoğalması lazım. Bu arada bende yaşlı sayılırım. Hazır gıdalardan uzak durun, gençlerin çocukları olmuyor. Biz eskiden korunurduk şimdi bakıyorum gençler tedavi görüyor çocuk sahibi olmak için.

Yanıtla01
furkan çelebi:

32 yaşındayım. Hiçte evlenmeye niyetim yok. Hele bu ekonomide hiç gerek yok. Banane azalsın. İsterse nüfus bitsin. Zaten ne bir işe yaradıkları da yok. En basit toplumlardan biriyiz.

Yanıtla00
Src Ars:

çocuk yapmamanin tek nedeni, kadınlara verilen haklardır, kadın istese çocuk yapar tamamen ona bağlı olduğu için çocuk yapmıyor,

Yanıtla00
Faruk Tokgöz:

Onun için Suriyeli kardeşlerimiz var, sağolsunlar 10 çocuk yapıyorlar. Ilerde bize bu konuda çok faydası olacak.

Yanıtla00
Burak Yalnız:

yapmak kolay bakmak öyle kolay deil rahat olun süriyeli ler cogalıyor nasıl olsa ??????

Yanıtla00
weyn interesierts:

şaka gibi ????????

Yanıtla00
Mehmet Sırkıntı:

Tüik rakamlarının Erdoğan ı haksız çıkarma ihtimali var mı sizce ??

Yanıtla00
Ömerbuse Ugur:

Bizim yerimize Suriyeliler hallediyo hepsinin peşinde 6 adet var gelecek onlarin elinde ??

Yanıtla00
1 2 3
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title