Haberler
Güncelleme:
Abone Ol

Bakan Şimşek, 8 ülke sayıp kıyas yaptı: Türkiye'de asgari ücret düşük değildir

Türkiye'deki asgari ücreti gelişmekte olan eş değer ülkelerle kıyaslayan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Asya'daki ülkelere, Endonezya, Filipinler, Tayland'a bakın, bir de Latin Amerika, Brezilya, Şili, Kolombiya, Avrupa'da Bulgaristan, Macaristan, ile karşılaştırın. Polonya hariç, gelişmekte olan ülkeler arasında en yüksek asgari ücret bizde. Türkiye'de asgari ücret düşük değildir" dedi. Daha fazla detay >>

1000

Yorumlar (184)

Keremm Gökhan:

Biri şuna asgari ücret versin 1 ay geçinmeye çalışsın

Yanıtla161K
Ben bilmemm:

Değil 30 gün, 3 gün geçinemez.

7885
MHSN SRC :

Günü kurtarmak için yapılmış bir açıklama.Oysaki böyle kıyaslar tutmaz birbirini.

6660
Gerard Dirivia:

Sayın Şimşeğin hesabı yanlış. Asgari ücret bizde astronomik düzeyde aslında. Almanya'da işçi Ahmet aylık ortalama 2000 AVRO maaş alıyor, bizde ki Ahmet ise 17002 TL. Yani arada 8 kattan biraz fazla fark var. Almanya'da işçi Ahmet 8 Ay'da aldığı Mercedes'i, Türkiye'de ki Ahmet 1 Ay'da alabiliyor. Neden hala Asgari ücret az diyorsunuz arkadaşlar, anlam veremiyorum. Bugatti almak istiyorsanız biraz bekleteceğiz sabır..

33359
10 Kaplan:

Sayın bakanım. Söylediğiniz ülkelerde asgari ücretle ne kadar yakıt ekmek yumurta peynir alınabiliyor. Euro çevirmekle kıyaslama olmaz.

5376
DENİZ KARA :

ağam biziylen eğleniii

3354
Ömer:

Asgari ücret 10 bin TL' ye düşürülmelidir. Yosa onlara para kalmaz.

3205
Nuri Aga:

Çok ayıp nasıl dersin sayın bakanıma asgari ücretle yaşamasını. Hayır Efem biz gerekirse aç kalacaz açıkta kalacaz ama reisimiz ve kabinesini ve de tüm destekçilerini rahat ettireceez.

149
Ben bilmemm:

Tüm milletvekillerine sadece ve sadece asgari ücret verilsin. Bakın neler olacak,:-)

019
Sezgin Sezgin:

Ağam bizle Başak geçiyor

017
Hek Tor:

Saydığı ülkeleri örnek gösterirken biraz olsun utanmamış mı ki? Türkiye BÜYÜK bir ülkeydi, ne hale getirdiniz? Listelerde Zimbabve, Gabun, Togo ve Benin de eksik ama, ben ilave edeyim dediydimdi...

06
aristoteles:

Mad m asgari ücret bukadar yuksek ve yeterli millet vekilleri ve işe yaramayan bakanlar kaymqkamlar asgari ücret alsin

02
ekrem celebi :

Katiliyorum endonezya ile kiyaslamis endonezyada yasayan biri olarak ageri ucret bolgeye gore turk parasi ile 6 ile 8 binlira aliyor ama ev kirasi senelik 1 ayligina bedel tabi luks degilse.ev fiyatlari ucuz.araba fiyatlari ucuz beyaz esya,bilgisayar ucuz.ornek veriyor ama bos ornek veriyor

01
suleyman altıntaş:

Kıyasladığı ülkelere bak. İşlerine geldiğinde almanya, fransa, italya ile kıyas yaparlar. Asgari ücrete geldi mi endonezya, tayland, brezilya, şili, macaristan, bulgaristan ile kıyas yaparlar.

Yanıtla7830
Ben bilmemm:

Verilere göre, brüt asgari ücret sıralamasında Türkiye, 26 ülke arasında SONDAN dördüncü sırada yer alıyor.28 Ara 2023

3215
Ben bilmemm:

Asgari ücretin en düşük olduğu ülke ise 385 euro ile Arnavutluk. Hemen üstünde Bulgaristan (477 euro), Karadağ (533 euro) ve Sırbistan (544 euro) bulunuyor. Türkiye bu ülkelerin ardından beşinci sırada. 613 Euro. Diğer bazı ülkelerde ise brüt asgari ücret şöyle: Fransa 1.767, İspanya 1.323, Yunanistan 910 ve Romanya 663 euro. Türkiye euro bazında asgari ücrette AB ülkelerinde sondan 5. Sırada.

798
Eren Kocaoglu:

ciddi mi hane halkı alım gücünü karşılaştır bide et süt ürünlerinin fiyatlarını bu habere şu yorumu yapmak lazım" ağam bizimle eyleniyir"..

Yanıtla11663
oguz:

BAKAN KEŞKE ORDAKİ ENFLASYONUDA SÖYLESEYDİ BİZDEN BAŞKA ZAMLAR ÜLKESİ VAR MI?

7327
Hasan Ali Dağlı:

YORUMA FALAN GEREK YOK BUNLARIN Kİ AKIL TUTULMASI. ERDOĞAN'IN ALMANYA KARŞILŞTIRMASI GİBİ. HALA IMF YE BORÇ VERİYOR MUYUZ ONU SÖYLEMEDİLER !!!?

5124
mehmet:

olcek itcez bırakın bu ayakları. siz neden tasarruf yapmadınız. sarayın giderleri neden kısıtlanmıyor. vekil sayısı neden düşmedi

165
Ben bilmemm:

Süper güç idik , gelişmekte olan ülke olduk. Avrupa ile kıyaslıyordu, Şili Tayland Zimbabwe, Botswana ile denk olduk. İHA,siha, uçak gemisi, togg vs ile Avrupa'da ilk 5 ye idik , şimdi Latin Amerika ülkeleri ile kıyaslandığında deniyor.... Bunlar iyi günler daha.

164
Sinan Uygun:

o zaman asgarî ücretli düşük değilse maaşini asgarî alsın

044
faruk merttürk:

Bide o ülkelerdeki asgari ücretli sayısını söyleyin.

033
Ömer:

Haklısın bakan, bu millet herşeyi fazlasıyla hak ediyor.

132
Gerçekçi Olalım:

Asgari ücret dolar bazında yüksek diyorlar, kimse dolardaki enflasyondan bahseden yok

027
Ömer:

Reis sana ne diyordu.

09
Kadir Şengün:

Konuşmaya gelince kendinizi Almanya Fransa vs kıyaslıyorsunuz asgari ücrete gelince kıyasladıkları ülkelere bakarmısın.Osayılan ülkelerde suç hırsızlık yolsuzluk oranlarınada bir baksınlar bence milletin aklıyla alay ediyorlar bir ev kirası en az 8-13 bin arasında geriye asgari ücretten 6-9 bin kalır faturalar vs saymıyorum daha.

Yanıtla8596
Gerard Dirivia:

Hazine ve maliye bakanı rütbesinde olan kişinin daha ALIM GÜCÜ'nden haberi yok. Ya da baktı halkı cahil ben bunları 3-5 örnekle kandırırım diyor. Bu halde olmamız normal, hatta daha da kötüye gitmezsek şanslıyız demektir

6342
Nuri Aga:

Saydığı ülkelere bakar mısın? 3.değil 5. Dünya ülkeleri...

178
İlyas Özel:

haklısın başkanım hatta fazla :))

Yanıtla8201
ASD:

ASGARİ ÜCRETLE GEÇİNEN AİLELERLE SHOW PROGRAMI YAPILSIN. KAMERALAR 24 SAAT GELİRİ HARCAMALARI HESAPLASIN. HEPİMİZ GÖRELİM İYİ Mİ KÖTÜMÜ?

Yanıtla4151
Gökhan Veli:

Ülkemizin karşılaştırıldığı ülkeler ne kadar üzücü, Asgari ücret rakam seviyesi olarak düşük yada yüksek tartışmıyorum. Lakin paranın alım gücünün kısıtlı olduğunu neden kabul etmiyorlar. Ben bu tarz karşılaştırmaları uygun bulmuyorum. Karşılaştırma yapılacaksa en yukarıdaki ülkelerle karşılaştıralım..

Yanıtla5124
Murat Eryüksel:

Buna bir tek kim inanır?

Yanıtla2106
R.F.T. Recep Fatih Tezol:

Asgari ücret düşük değilse meclis maaşlarınızı asgari ücretle alın.

Yanıtla197
Erdinç Arslan:

Üşenmedim tek tek saydığı ülkelerin benzin fiyatlarına baktım. Endonezya : benzin 20TL, Filipinler :1,09 $, Tayland :19 TL,brezilya :1,13$, Bulgaristan :2,09 Leva Bana o ülkeleri örnek vermeden önce ; askeri ücret ile neler alabildiğini karşılaştırın,Allah rızası için aklımızla oynamayın

Yanıtla277
İzmarit:

Adam 35 yaşına gelmiş bugüne kadar kendini hiç geliştirmemiş, birşey katmamış. Vasıfsız bir iş yerine başvuru yapıyor asgari ücret ile başlangıç yapıyor, evimi geçindiremiyorum diyor. Burada kendini geliştirmemiş kişi mi haklı yoksa iş veren mi? Yoksa Devletmi haksız? Birazcık gerçekçi olun, Ben çalıştığım sektörde 9. seneme gelmişim asgari ücretin üstünde maaş alıyorum fakat zar zor geçiniyorum, ama bir çok şeyden de faydalanıyorum. Kimse para yok pul yok demesin. yok diyenler yan gelip yatmaya

Yanıtla726
Emrah Emir:

Afrikadaki kabilelere bakın elde mızrakla ava çıkıyorlar paraları yok bizim ülkemiz iyi durumda(!)

Yanıtla368
oguz:

GÜLMEK İSTERSEN BEDAVA :):):):)

Yanıtla168
Salih Guler:

Yazıklar olsun.bunu söylerken insan utanir

Yanıtla067
mustafa özkan:

E hani almanya amerika bizi kıskanıyordu!!!

Yanıtla166
zebil animation:

bırakın şu gelişmekte olan ülke hikayesini 25 sene önce ülke daha iyi noktadaydı .ne gelişmesinden bahsediyorsun

Yanıtla359
Hakan Kurtulan:

Sayın bakan (!) asgari ücreti siz alsanız benim maaşım düşük değil 8 ülkeden iyi deyip mutlu olur musunuz ????

Yanıtla160
Zulkarneyn :

Artan gıda, kira , yakıt vs giderleri ise Avrupa'daki gibi. Onu söylemez tabii.

Yanıtla158
Ahmet ÇALIŞKAN:

Mehmet bey, alım gücünden de bahseder misin?

Yanıtla155
Emir Emir:

ÜNİVERSİTE MEZUNU 1/4 DERECEDEN EMEKLİ DEVLET MEMURUYUM ÇALIŞIRKEN YÜKSEK PRİM ÖDEMEME RAĞMEN BUNUN KARŞILIĞINI ALAMADIK MEMURA VERİLEN SEYYANEN ZAM MEMUR EMEKLİSİNE VERİLMEDİ BU ZAMMIN MEMUR EMEKLİSİNE VERİLMESİNİ İSTİYORUM.ÖRNEK 150 TL PRİM ÖDEYEN İLE 450 TL PRİM ÖDEYEN NEREDEYSE AYNI MAAŞI ALACAK NİYE YÜKSEK PRİM ÖDEDİK.HOLDİNGLERE KAÇ DEFA VERGİ AFFI VERİLİP AYNI HOLDİNGLERE DEVLETTEN ÜSTÜNE PARA DESTEĞİ VERİLDİ.

Yanıtla351
Hasan Kasapoğlu:

herşeyin maliyetini hesaplayan Mehmet Şimşek birde suriyelilerin ve diğer multecilerin maliyetini hesaplamaya davet ediyorum birde sarayın maliyetinide hesaplasin kamuoyuyla paylaşsın

Yanıtla150
can erdemir:

Asgari ücret ile yaşanamaz zaten. AB ülkelerinde asgari ücret alan çalışan nüfusun %2 sidir. Türkiye'de işveren asgari ücretin üstünde maaş verse bile bunu bildirmeyecek kayıt dışılığı artıracaktır.

Yanıtla147
ALİ İHSAN EMRE:

Asgari ücrete çok diyenler inşallah Asgari ücrete muhtaç kalır. Asgari ücret ev kiralarından daha düşük şu an.. Her sene kira zammı gelecek , ev sahibiyle kanlı bıçaklı olacağız diye ödüm kopuyor.

Yanıtla146
happy:

Maaşı en yetersiz kesim Emeklilerdir.Asgari ücrete zam yapılmayacaksa emeklinin hakkını teslim etme fırsatı dır size.

Yanıtla141
Hasan Turk:

Zaten az olsaydi bu oyu alamazdiniz millet memnunki oyunu veriyor bencede cok bile seneyede zam vermeyin.

Yanıtla535
murat dural:

Ey Bakan bu saydığın ülkelerde Enflasyon bu kadar yüksek mi? Dolar Türkiye deki gibi yüksek mi ? Bu saydığın ülkeler de vatandaşın Devletine güveni var. Türkiye yandaş şirketleri kayırdığı adaletsiz vergi dağılımı karşısın da Güven bırakmamıştır.

Yanıtla139
UĞUR GÜRBÜZ:

Sn. Bakan saydığınız ülkelerde 10 sene 20 sene bir işyerinde çalışanlardamı asgari ücret alıyor. Bugün işe başlayanda asgari ücret 10 sene 20 sene çalışanda asgari ücret

Yanıtla138
Sendikalı Değil Harranlı:

Ağam bizimle eyleniy...

Yanıtla236
Halit Bilge:

E hani Alamanya bizi gıskaniyodu!!!!

Yanıtla037
ALİ ÖZDEMİR:

Bakan Bey, Milletin sırtına yüklenmiş vergi oran ve miktarlarını da paylaşsaymış keşke, Gelir vergisi kesilmiş bir kazançtan, tüketirken ektra alınan, kdv, ötv, mtv, emv,ve harçlardan da bahşetseymiş, ve Eflasyondan, Millletin aklı ile dalga geçtiklerini sanıyorlar, ..........

Yanıtla036
Vscorpion:

KARŞILAŞTIRDIĞI ÜLKELERE BAK ÇAY DEMLE :))))) BENİ GÜLDÜRÜDN ALLAH SENİ GÜLDÜRMESİN AMA :)

Yanıtla036
furkan çulhaoğlu:

Turklerin yaklasik 3 bin yillik gecmisi var. Bununla mi ovunuyorsun yoksa bizi aptal mi saniyorsun

Yanıtla031
ismail turbil:

komik , gelişmişlik olarak avrupa ile yarışıyoruz geçimde asya ve güney amerika ile.

Yanıtla031
Tunc:

Soylenecek çok şey varda Allah içinden geçenleri biliyor.turkuyeyi kiasladigi ülkelere bakar mısın.evet ya dalga geçiyorlar bizimle.

Yanıtla130
necdet:

Utanmasanız EYT yi de muhalefet çıkardı diyeceksiniz. Madem %2 ye karşılık geliyor ve bu yük çok fazla niye çıkardınız? Çünkü seçim olunca gözünüz ülke menfati falan görmüyor sadece seçimi kazandıracak popülüst uygulamalar.

Yanıtla128
Ünsal Erol:

Bir sey derdim de ney se

Yanıtla127
cavit dogan:

Sayın bakanım, siz yokken bi ara Sayın Cumhurbaşkanımız bizi Almanya ile falan kıyaslıyordu belki haberiniz yoktur bilin istedim..

Yanıtla027
Barış O. B.:

Zaten tam da bu yüzden beceriksizsiniz, yetenek sizsiniz, acizsiniz. Asgari ücret rakam üzerinden hesaplanmaz insanların alım gücü üzerinden hesap edilir. Yeterliliğine de bu şekilde karar verilir. Sizde değil sizi kurtarıcı gibi görüp medet umanlarda kabahat

Yanıtla025
Uzman:

Dini imanı olan bu ülkeye bu zulmü yapmaz. Vesselam.

Yanıtla124
Osman Altunok:

Allah kuluna verdigi en buyuk ceza onun utanma duygusunu alirmis......

Yanıtla024
Mert Ali Bal:

Bu parayla millet sapıtabilir sayın bakanım çok fazla bu maaş. Yeni vergiler bulup düşürün size güveniyoruz bakan bey.

Yanıtla023
Ayşe Kahraman:

Yine başa döndü hikaye, eskiden de vardı bu argüman afrika örnek gösterilip şükür ediyorlardı

Yanıtla023
murat dural:

yani dünya da 206 ülke var. kaçıncı sırada oluyoruz?

Yanıtla023
Sm57:

Bazen G20 içindeyiz bazen işlerine gelince gelişmekte olan ülkeler kategorisindeyiz önce bir karar verin biz neredeyiz. karşılaştırma yaptığın ülkelerde bizim ekonomi gibi olsa sen orada bakan olsan bu konuşmayı yapsan hükümet devirirler .enflasyon 20 biz asgari ücrete yüzde 50 yaptık deme enflasyon senin küçülttüğün rakamlar

Yanıtla022
Bay Che:

bencede çok asgari ücret ve emekli ücretleri yarıya düşürülsün acilen.millwt halinden memnun, olmasa bunca yıl bu akılsızlık ciddiyetsizlik adam kayırma liyakatsizlik olmazdı ülkede .vergiyi zenginden almaz fakire yükler.dünyanın hiçbir yerinde yok

Yanıtla020
Nayci İbrahim:

Boş konuşma da işini yap ??

Yanıtla019
Cihans:

Sayin profesor bey alim gucu diye bisey var bir daha onu da kayda alirsani, iyi okur ve bikuyoruz turkiyede vekuller maas arti harcirah avrupada gelismis ulkelerden bile fazla aliyor tesekkurlet

Yanıtla018
ibrahim sarı:

Sayın bakanım oradaki et, süt, yumurta vb. temel gıda maddelerinin fiyatlarını da söyleseydiniz. Ya da şöyle yapın enerji fiyatları da dahil olmak üzere tüm ihtiyaç maddelerinin fiyatlarını yarı yarıya düşürün 3 yıl önceki fiyatlara getirin hiç bir maaşa zam yapmayın.

Yanıtla016
murat dural:

Suriye de ekmeğin kaç lira olduğunu biliyor musun sayın bakan? Benzinin fiyatı ne kadar ?

Yanıtla016
Deniz Tutar:

Türkiye yüzyılı diyorlar, Filipinler le, Endonezya ile, Bulgaristan ile kıyaslıyorlar. Dediği ülkelerde et 5 dolar...

Yanıtla010
Sezgin Sezgin:

290 bin lira maaş alan birisi asgari ücrete çok diyor.. Normal değil mi

04
1 2 3 4
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title