Haberler
Güncelleme:
Abone Ol

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Türkiye'ye döndü

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı taşıyan uçak Esenboğa Havalimanı'na indi. Uluslararası Uzay İstasyonu'nda ilk uzay misyonunu başarıyla tamamlayan ve uçaktan elindeki Türk bayraklarıyla inen Gezeravcı'yı, havalimanında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır karşıladı. Bakan Kacır, "Gezeravcı'nın misyonu ilktir ama sonuncu değildir." derken Gezeravcı ise "Bu başarı Türkiye'deki her hanenin içinden birer çocuğun başarısıdır." ifadesini kullandı. Daha fazla detay >>

1000

Yorumlar (32)

Muharrem Şahin:

Ne zaman gelip bizi kurtaracak diye düşünüp duruyordum , şimdi ülke olarak bütün sıkıntılarımızdan kurtulacağız

Yanıtla100138
Furkan Kutlay:

Çok haklısn kardeşim … Kurtulduk mu dersin ??

3555
Mark Kolçak:

Alper bey derse "Kainat şans eseri var olmuşdur ve HUZURLUCA hiçliğe dönmesi lazımdır".. 55 milyon dolardan ÇOK daha fazla değer katabilir Türkiyeye.

478
Yusuf Cirpan:

Uzaya gitmeden oncesi daha cok sorunlarimiz var keske oncelikle onlar cozulup sonrasi uzay dusunulseydi yapilan masrafa yazik bizim ulkemizin tek amaci gosteris o yuzden hicbir zaman ulkemiz gelismis bir ulke olamaz.

613
Merdan:

Ülke olarak şimdi kurtulduk. Gezeravcının 13 tane büyük arge çalışması ve deneyleri var. Uzayda yerçekiminin olmadığını anlık olarak öğrenmiş bulunuyoruz.

46
sade vatandaş:

hiç vicdanları sızlamadan yaptıkları israfı birde şova dönüştürdüler halkın parasıyla yapılan bu israflara dur diyecek içinde Allah korkusu olan helal lokma yemiş bir insan yokmu

25
JY:

GELDI ILK UZAY TURISTIMIZ. UMARIM TATILI IYI GECMISDIR. BOL BOL DINLENOP EGLENMISDIR.

Yanıtla85121
Tumbak:

Ak troller Ekrem İmamoğlu nun kendi bütçesinden bir haftalığına kar tatil yapmasını kınayıp duruyor, ya bizim bu 55 milyon dolarlık uzay gezintisi ne diyecekler merak ediyorum.

88
faruk merttürk:

Emekliyi unutmayın.

Yanıtla3487
mardinli yiğit:

dur şimdi onun sırası değil.

1959
Merdan:

Emeklilere kök maaş.

618
Yorumcu Davut :

tamam bi dahaki sefere bi emekliyi gönderirler :)

17
mardinli yiğit:

gidip gitmediği bile belli değil.. her şey numara..

Yanıtla7246
Osman Kara:

numara mı :) Togg gibi dimi zaten o da italya dan geliyordu

2038
haksız mıyım:

yukarıdan siha yı kafasına yiyen hevallere sor bakalım , numara mı değil mi?

926
Adnan TAM:

Uzaydan önce dünyanın kıymetini bilmemiz lazımken bir tutkunun peşine gitmek sadece hayelden öte geçmez

Yanıtla3641
İsa Taş:

Şimdi ne oldu ne olacak her şey düzeldi mi her şey yoluna girdimi yine bizi kıskanmasınlar ya

Yanıtla928
anti mizantropist:

ISS diye bir şey yok; bu görüntüler dünyada NASA stüdyosunda çekiliyor, bu yeşil perde teknolojisi adamlar iplerle bağlı uzaya gidip gelen falan yok, youtube uzay yalanı falan yazıp seyredin gerçekleri öğrenin. (henüz 1500 km yukarıya gidecek aşacak teknoloji yok radyasyondan dolayı ne canlı nede bilgisayar çalışmıyor)

Yanıtla1810
albatros :

Allah aşkına şuna astronot demeyin artık ya. atmosfer kalınlığı 560 km, gidilen uzay istasyonu ise 400 km. ayrıca fırlatıldığı yer amerika, teknoloji amerikan, uzay gemisi amerikan olan ve 50 milyon doları olan herkesin gidebileceği özel bir şirket tarafından yapılan bir turistik gezi. biz şimdi uzaya mı gitmiş oluyoruz?

Yanıtla523
Erhan Sarac:

Onlarca şehit veriyoruz bu kadar gündemde kalmadı etmedi yas bile ilan edilmedi , turist Ömer her gün gündemde vay bee

Yanıtla019
habar mabar:

ilk astronot aydemir akbaş kod adıda fehmidir

Yanıtla114
Abdullah Civelek:

Enflasyonu faiz artırarak dusurebilceni zanneden bir sihniyet her ay uzaya birini gönderse ne fayda ederr şimdi o giden kişi bir fikrini sunsa onu dinlicek olan var mi

Yanıtla18
Ahmet Koca:

Medyanında bunu haber yapanlarında.bununla gurur duyanlarında. Hepsine acıyorum,yazık ki ne yazık. Kimsenin zerre kadar merak etmediği bir haberi. Israrla insanların gözüne sokmak kadar ahmakça bir şey yok

Yanıtla17
Furkan:

Bu kadar mı önemli bi kişi ki Amerika’dan türkiyeye devletin özel jeti ile geliyor ? Yazık ya vallahi yazık. Tamam ne güzel gitti oralara yaptı bi işler ama bu israf günah değil midir ?

Yanıtla17
Mark Kolçak:

Bu çok çok FELAKET güzel bir haberdir. 55 milyon dolar çok para değildir Türkiye için çünkü Türkiye'nin nüfusu 55 milyondan çok daha fazladır yani demekki kişi başına sadece 1 dolar bile harcanmamışdır bu işlem için. Alper bey'in Türkiyeye yani Gezegene.. SAPA SAĞLAM döndüğüne ÇOK MEMNUNUM. Asla istemezdimki bir haber göreyim ve desinler kaza olmuş ve astronotlar ölmüş. İyiki herhangi bir kaza olmamış. Önemli olan şey HUZURLUCA hiçliğe dönüş yapabilmemiz.

Yanıtla52
ciziri :

faso fiso

Yanıtla15
Habib Coskunoglu:

Yorumlari okuyorumda.. Türk erkekleri neden en iyi kaynana oluyor? Sizin anlamdiginiz konulari aciklamak istemiyorum.. Sitrategi uzaya ucmak.. Hicmi yüzünüz kizarmi be amicalar

Yanıtla13
Murat Vatansever:

Bu mevzu, evin gıda ihtiyacı , eğitim masrafları varken. Dubai ye girip birikimi orda harcamaktan başka bir şey değildir.! Eee eve döndük, dolap tam takır şimdi ne yiğeceğiz? Dubai ye gittik diye övünmek mi, aç kaldık diye üzülmek mi?

Yanıtla01
Kalender Büyüküstün:

Turist olarak gidilmiş veya başka bir sebeple olsun, eleştiri her zaman mümkündür ve gereklidir. Sonuç olarak uzaydan bahsede biliyorsunuz daha önce bunu düşünmüyordunuz bile.

Yanıtla00
UZUN ADAM:

NE YAPALIM ADAMLAR 100 YILDIR UZAYA CIKIP DÖNÜYORLAR BİZ DE SEYREDİYORDUK BU KADAR DEĞERSİZLEŞTİRMEYİN BU OLAYI

Yanıtla00
Cengiz Yilmaz:

Tamda gözler, astronogezerin elinde olacak bilimsel araştırma sonuçlarına yönetilecekti ki ki... ki...

Yanıtla00
anti mizantropist:

uyan Türkiye kandırılıyorsun; ISS uzay üssü diye bir yer yok uzaya gidip gelen insanlarda yok bunların hepsi 1960 dan beri NASA stüdyolarından çekilen uydurma görüntülerden ibaret; aç youtube izle astronot denen figuranların sırtındaki halatları izle uyuma aldatılma!

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title