Haberler
Güncelleme:
Abone Ol

Canlı yayında kabul etti! Taciz suçu işleyen taksicilerin meslekten atılmaması için İBB'ye dava açmış

İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu'nun taciz suçu işleyen şoförlerin taksicilik yapmasının engellenmesi maddesinin kaldırılması için İBB'ye dava açtığı ortaya çıktı. Katıldığı canlı yayında söz konusu girişimi kabul eden Aksu "Uygulama hatalı. Biz diyoruz ki bunu yapan şoförü meslekten ihraç edin, daha taksicilik yapmasın. Ama aracı trafikten men etme hakkına sahip değilsin. Buna itiraz ettik" dedi. Daha fazla detay >>

1000

Yorumlar (57)

Murat Aslan:

adam doğru söylüyor, böyle sicili olan taksiciler işe alınmasın taksicilik yapmasın diyor. ama aracı men etmeyin diyor.

Yanıtla126272
Fikriye:

Haber başlığıyla içeriği birbirini tutmuyor. Haberleri yazanlar hangi kafayla yazıyor bunları.

128
sade vatandaş:

araçlar zaten sistem bozukluğundan sabıkalı iktidar İbb nin bunları düzeltmesini Ukomenin yapısını bozarak İstanbullulara düzgün hizmet verilmesini engelledi ama ne olursa olsun benim gibi insanlar ancak yazın sıcağında kırmızı kar yağar yolları kapatırsa onlara oy verir ....kim olursa olsun farketmez yapabilenler için dünyada dürüst, ahlaklı olmak kadar güzel bir şey yok

411
mustafa karakurt:

Murat Bey, taksici olan arkadasların gbtsine bakiliyor mu ?????? Bakmadan Taksine taksici olarak alıyorsan, Taksi sahibi de suçlu değil mi? Ha diyeceksin buna zorluluk getirilmeli. Getirilmeli de, taksi sahibi getirilirse de varsa bilmiyorum hala taksisinde boyle suç işlemiş insanları çalıştırıyor da yaptırımı olmalı degil mi Murat Bey en azından 2 sene yapamasin. Birileri yan yattı battı çıktı yapmamalı. Sizin eşiniz cocugunuz Allah muhafaza bu durumda kalsa siz ne yapardınız?

015
şahabettin Ayyıldız:

Çevir kazı yanmasın diyor

08
Vedat Usakligil:

Kanka onlar gibilerini işe alan araç sahipleri haklı mı yani?

03
Bilirkişi:

Teröriste sabıkalıya araba verenin arabası bağlanmak yerine el konulup imha edilmeli , taksi plakasına el konulmalı , bu teröristleri savunanlarda hapse atılmalıdır. Bunun önlenmesi için taksi sistemi uber gibi şirketleştirilmelidir. O zaman şöförlerin sabıka kaydına bakılır. Nokta.

11
Seko:

O zaman verilen cezanın caydırıcılığı kalmaz 3 5 tane men et bakalım bi daha oluyor mu....araç sahibinin umurunda mı sanki

01
Sunay Tuna:

Zaten düzenlemede aracın men edilmesinden bahsedilmiyor. Başkan tam da tacizcilerin taksicilik yapmasını men edilmesine itiraz etmiş. Okuyabilene.

00
Emircan Yesil:

Haberin başlığına bakk adamın söylediklerine bak. Adam sonuna kadar haklı kardeşim adamı meslekten men et araba ne alaka. Sicili temiz biri de bu hataya düşebilir bilemezsin sicili temiz diye verirsin taksiyi adama. at adamı meslekten arabaya dokunma.

Yanıtla69212
Temel Temel:

men edeceksin ki araç sahibi sürüş ve yol tekniğine haiz halk ile ilişkiler eğitimi almış düzgün taksi kullanıcısı işe alsın düzgün maaş versin. aksi halede düzelmez. önüne gelen direksiyon başında

Yanıtla31163
Hayrullah Karakuş:

Olması gereken de bu değil mi zaten

Yanıtla28125
ŞÜKRÜ GÜZEN:

Adam doğru söylemiş. neresi yanlış. Bu taciz suçunu kim işlediyse o cezalandırılmalı. Farklı şeyler yapılmamalı

Yanıtla6980
Ayşegül Öztabak:

Arabamı taciz etmişte men ediliyor. Doğrusunu yapmiş şoför men edilmelidir

Yanıtla3963
Bünyamin Kavak:

Başlığı okuyup geçmeyin, adam söylediğinde haklı. Şöförün suçu şöförü bağlar niye aracı men ediyorsunuz diyor ki kanunda yeri yok. Taksicilerin hiç sevmeyen bir olarak söylüyorum

Yanıtla4047
Temel Temel:

araç sahipleride düzgün şofor çalıştırsın düşük maaş ilesokakta boş gezen herkes taksici. maaş düşük birazda çalıyor. ama şoforluk insanlık davranış bozukluğu ne ararsan var. birde istanbulda taksi kullananlara bir bakın çoğunluğu kimler. .

01
Seko:

İyide araç sahipleri şoför seçerken dikkat etmiyor yeter ki para gelsin....caydırıcı olması için uygulama doğru bence

01
ali veliyev:

orda oturan o masalarin arkasinda ki gorevliler.o binada bazen roportaj veriyosunuz ya o camin arkasinda oturanlar içlerinizde akilli biriniz varmi.Bu adam ne diyo siz ne başlik atmişsiniz.O kadar adam orda diplomaniz yokmu.Naapiyosunuz orda bilgisayarlarda oyunmu oynuyorsunuz

Yanıtla1550
Alp Dogan Caglar:

Tag yanlısı başlık Medya da oynak

Yanıtla2631
Bayram Gokmen:

Burada Turkiyenin itibari güvenirliği söz konusu kaçırmayalım dansöz gibi aracıda kendiside güle güle ceza hafiflerimde suçlu çoğalıyor.Herkes ne halt ettiyse cezasını çeksin. turiste yapilan herkese yapılıyor zaten.

Yanıtla440
YalancıSavar:

Taksicilikten men edelim ama Tic taksi plakasını elinden almayalım. doğru söylemiş.

Yanıtla26
Bandorma:

Şahıs taksileri komple kaldırılmalı. Taksi hizmetini belediye kaliteli bir şekilde vermeli..

Yanıtla35
Kasım Ekşi:

Eskiden taksi şöforüne hanımını çocuğunu emanet ederdin,şimdi sistem kokuştu.diyorlar ki oda başkanının bir çok plakası var.Durağı aradığında ukala cevaplar veriliyor,araba da çoğu zaman yok.

Yanıtla07
Free Palestine:

Başlık bildiğin yanıltmaca! Adam başka birşey söylüyor ve haklı!

Yanıtla34
Mutlu can:

Yaptığınız haber başlığı sorunlu. Bunu bilerek mi yapıyorsunuz?

Yanıtla34
Ahmet Güney:

DOĞRU BAŞLIK ATIN BAŞLIKLA HABERİN İÇERİĞİNİN HİÇ ALAKASI YOK

Yanıtla25
Ahmet Güney:

ADAM DOĞRU DİYOR ŞOFÖR SEREFSİZSE ARABANIN NE SUÇU VAR

Yanıtla34
Hakan Arikan:

O araç sayesinde suç işliyor onu ne yapacaksın???

00
man over:

O zaman taksini gidip sabıkalıya vermeyeceksin.10-15 suç kaydı olana taksini veriyorsan sende suçlusun

Yanıtla24
Muharrem Hozar:

Almanya da şirket ruhsatı iptal ediliyor , o şirkete kayıtlı kaç taksi plakası varsa hepsi çöp oluyor. Cezaların yaptırım gücü yüksek olacakki araç sahipleri de şoför seçerken buna dikkat edecek. En çok para verene aracını vermeyecek

Yanıtla15
Ahmet Atmaca:

Başlık ile içeriğin alaka seviyesi sıfır.

Yanıtla24
Lütfü YILDIRIM:

martı tag sahibinden paramı alıyorsunuz böyle baslık olurmu haber başka baslık başka acilen düzeltme yapmalısınız

Yanıtla24
Mutlu can:

Bu konuda haklı. Trafik kazasına karışan arabanin sigorta priminin yüksek olmasi kadar saçma.

Yanıtla05
Eyüpsultan null:

Bu haber başlığını düzeltin. Algı yapmayın. haber içeriğle başlık arasında dağlar kadar fark var. sizi şikayet ediyorum şimdi

Yanıtla14
Tahir Tahin:

Aklıma 2.abdulhamit döneminde isyan eden leventleri cezalandırmak için Osmanlı donanmasının da haliçe zincirlenerek çürütülmeye terk edilmesi geldi.

Yanıtla13
Ender Tiryaki:

Haberi çarpıtarak vermek size yakışmıyor, Eyüp bey hatayı yapan şöförü meslekten men edin arabanın ne suçu var diyor . Aynı şeyi bir İETT şoförü yapsa otobüsü otoparka çekip baglıyormusunuz ?

Yanıtla13
Mehmet Örnek:

doğru demiş

Yanıtla21
bekir yapici:

arkadaslar ben 72 yasindayim benim dedem istanbulun ilk taksicilerindendir babam amcam abim ve kisa bir müddet ben aile boyu kocamustafapasada taksicilik yaptik, bizim zamanimizda taksiciye güven vardi zaten taksi sahipleride tanimadigi ahlakini bilmedigi kisilere arac vermezdi bence IBB taksi sahibi önüne gelene uyusturucu bagimlisina arac vermesin söförünü iyi secsin eski kalite geri gelsin daha güvenli olsun diye bu uygulamayi koymustur taksi sahipleri aracini verdigi kisilerden sorumludur.

Yanıtla03
Kara_kalem:

AB İNGİLTERE VE ABD BİR TAKSİ ŞÖFÖRÜ OLABİLMENİZ İÇİN EN 3-4 YILLIK SÜREÇ ALIYOR VE YAPTIRIMLAR İNANILMAZ YÜKSEK ELBETTE TAKSİYİ VE ŞİRKETEDE CEZA KESİLMELİDİR Kİ YAPTIM OLMAZ İSE OLAYIN UCU YOK TAKSİ PARA GETİRSİN SAHİBİNE KİM ÇALILIRSA ÇALIŞSIN NE BELGE NE DÖKÜM NE MUAYANE HER İKİ AYDA BİR UYUŞTURUCU MADDE VE PSİKİYATRİ GEÇMELİLER BU TÜM TOPLU TAŞIMA İÇİN GEÇERLİDİR.

Yanıtla02
TARIK ÇILGIN:

İyi ki konu başlığına bakarak direk sayıp sövmemişiz.

Yanıtla11
Arsin Kara:

Tamam da sen aracına çalışan insan alırken temiz kağıdı istemezsen bunu belediye nasıl denetlesin, adamlar kimi zaman 3-5 günlük işlerde de çalıştırılıyor, taksi sahibi işe alımda dikkat edecek etmiyorsa da cezasını çekecek bu kadar basit.

Yanıtla11
Naci Büyükkal:

Korsan taksicilik yapmasın demiyor mu? Anlayamadım. :DDDDDD

Yanıtla02
Tarik Sahin:

Türkiye'de taksilerin hali içler acısı. Hem araç kalitesi hem de şoför kalitesi olarak.

Yanıtla01
halilibrahim keleşoğlu:

Zaten onun canını acıtan kısmı taciz eden edilen vs değil onun rantına birşey olmasın, taksi plakası olan adam sorsan esnaf 5 kuruş vergi ödemez önüne geleni takside çalıştırır, onun rantına dokunma da ne yaparsan yap. Madem öyle aracın sahibi arabayı kullansın, aynı adamın kaç tane taksisi oluyor tabi ki kurumsal çalışan bir araç olsun kendine alternatif olsun istemez.

Yanıtla01
orhan duz:

Yani diyorki şoför ceza çeksin param önemli araç devam etsin daha çok göbek gıdı yapıyım dio

Yanıtla01
White Turk:

Şu sistemde adam tabi ki haklı haberin başlığı ile alakası yok ama. Sistem kökünden yanlış .taksi plakası olmamalı taksicilik mesleğini yapan belirli şartlar taşıyan aracı kendisi arabasını alıp taksicilik yapmalı. Kota varsa da sıraya girebilir. Taksi plakası ne alaka. Dünyanın neresinde var bu uygulama.

Yanıtla10
BaRıŞ ÇaĞLaR:

Sanırsam ufak bir yanlış anlaşılma olmuş adam tamamen haklı aracı neden trafikten men ediyorsun o araçta dürüst insanda ekmek yiyecek nolcak bu Türkiye'nin hali adalet sadece duvarda yazılı maalesef

Yanıtla01
Emir önder:

haberin basligina bak icerigine bak

Yanıtla01
T.C. GÖKBÖRÜ:

Men edecek ki Allahtan korkmayan ama taksisini kaybetmekten korkan bu kullar adam gibi çalışsın

Yanıtla01
meto:

araç suçta kullanıldıgı tespit ediilp kesinleştigii zaman zaten müsadare edilecek..istediigi kadar kıvransın..kanun böyle..bu taciz olur hırsızlık olur veya başka bir suç farketmez..

Yanıtla01
Zeki Anti:

Adam doğru diyenlerin neye doğru dedikleri açıklamalarından konuyu anlamadıklarını gösteriyor. Şimdi bir şirketin ürününü alınca sorun çıkınca şirketi mi yoksa o ürünü üreten işçiyi mi suçluyorsunuz. Bu suçu işleyen taksici sahibiyse arabasıyla birlikte yok şoför çalıştırıyorsa düzgün (genelde de işsiz güçsüzler çalıştırıldığı için) işçi bulup çalıştırması için bu ceza gayet normaldir.

Yanıtla01
Sebahattin Çayır:

Yani haberin başlığı ile içeriği hiç örtüşmüyor. Böyle kasıtlı yanıltıcı haber niye yapılır kime hizmet eder anlam vermek zor . Doğru söylemiş taksinin ne suçu var, şahsi cezalandırır. Doktor taciz edince hastaneyimi kapatiyoruz.

Yanıtla00
Ekrem Çayır:

buda valk düşmanı araştırılsın kaçtane taksi pilakası var

Yanıtla00
Tarık Avsar:

Kardesim arac sahibide akıllansın ona göre verecegi kişiyi iyi seçsin yada otursun kendi yapsın

Yanıtla00
Yasef Behar:

Haber başlıkları dikkat çeksın dıyemı böyle yazılıyor yoksa yazar bıraz kafamı çektı yazarken Aynısı Israel Fılıstın haberlerınde de böyle Haber basliğı başka haber başka.

Yanıtla00
necmettin elagözlü:

Araç sahibine demezler mi arkadaş sen sicili bozuk olan adamı ucuz olsun diye ver aracı sonra adam yapsın yapacağını sonra araç şahibi benim suçum ne yok ya araç trafikten direk men ibret olsun !!!!! Devlet nereye kadar takip edecek herkes işini ahlakı ile yapacak !!

Yanıtla00
Alioz:

Taksi sisteminin tamamen yeniden dizayn edilmesi lazım. Şoförlerin de sicili temiz düzgün insanlar olması lazım. Başka çözüm yolu yok. Bu adama. Gelince doğru söylüyor ama zerre sevilecek bir karakter değil. Hatta karakter varmi oda bilinmez

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title