Haberler
Güncelleme:
Abone Ol

Devlet üniversitelerinde 2. öğretim programları kapatıldı

YÖK Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki 2. öğretim programlarının kapatıldığını açıkladı. Mimarlık, eczacılık, psikoloji, beslenme-diyetetik ve temel bilimlere özgü bazı programlarda da kontenjan düşürme yoluna gidildi. Daha fazla detay >>

1000

Yorumlar (59)

Sadullah Demir:

okumak istiyen insanların önünü kesmek ne demektir bilir misiniz ?

Yanıtla669127
Doğrucu Mahmut:

Yahu ikinci öğretimle fizik bölümü okusan ne olur,okumazsan ne olur? sanki o kapasitedeki öğrencileri nasaya yerleştirecekler..

78465
Ömer Can:

zeki olan birinci eğitimi kazanır ikinci eğitimin kimseye öğretim üyelerine para kazandırmaktan başka bir faydası yok gardaş

68227
Oguz Kaan Taşdemir:

Zeki olanlar 1.öğretim okur diyen zat, sanırsın 1.öğretim ile 2. Öğretim arasında 100 puan fark var, anca 3-4 puan vardır. Senin pek alakan olmadığı için açık öğretimle karıştırdın galiba.

78131
Hayrola:

sabah çalışıp akşamları okudum ben. ikinci öğretim hem çalışıp hem okumak zorunda olan gençler için lüzumsuz görülmemeliydi..

34156
şahabettin Ayyıldız:

Bu memlekette insana insan olarak bakılmıyor dünyanın bütün üniversitelerini okusa ne olur ki

29122
Bandorma:

Öğrencilere Yökten süpriz olmuş…ilginç karar geçen sene açıklasalarmış keşke

29
ZİYA BAŞKAN:

halkın değil de ne varsa kapatır her şey milletvekillerine iktidara bürokasiya çalıştık

00
Ekrem Anlı:

Gayet yerinde bir karar gereksiz bölüm gereksiz mezunlar ortaya çıkarıyor bu da devamlı artan üniversiteli işsizler ordusu yaratıyor. Bunlar da malum üni okudum her işi yapmam kafasına geliyor. Bir ülkeye doktor, mühendis gerekli olduğu kadar kasap, manav da gerekli

Yanıtla56494
Hrn BSK:

Beğefendi oturduğun yerden boş boş yorum yapmışsın! Hukuk gereksiz bölüm mü?

21743
Muhammed:

Bu kuralı istemeyen, beleş akademik diploma isteyendir. Net.

15143
şahabettin Ayyıldız:

Gereksiz üniversiteler gereksiz hava alanları ne olacak

1051
Mesut:

Hrn BSK hukuk özelinde konuşmamis tüm ikinci ogretimler gereksiz demiş ve haklı da

417
Güven önemlş:

aynen ilerde kpss ve mülakatta yığılım ve bir yığın işsiz ordusu ünivler umut dağıtmasın artık. Mesleğe yönelim şart

219
Alp ALGAN:

Aynen, çok daha önce alınması gereken bir karardı. Bir de bazı bölümlerde kontenjanlar fazla. İllaki üni okuyacaksan o bölümleri okumasa da olur. İhtiyaca göre öğrenci alınmalı ve üni dalları çeşitlenmeli. Meslek adına üni ve liseler artırılmalı ve eğitimi kaliteli hale getirilmeli. İşsiz mezun ordusu var şuanda,özellikle öğretmen alanında.

38
Hrn BSK:

Neden? Ben anlamıyorum ve artık olan şeylere bir anlam da yükleyemiyorum.! Yahu neden artık düzgün ve yolunda giden tek şey yok???

Yanıtla18292
emre texasli:

bundan daha düzgün bir karar yok üniversite sayısı da düşürülmeli önüne gelen üniversite mezunu olmamalı

36355
Berk M:

Bir sürü kontejyan olacağına bırakın herkes kazanabildiği yere girip ona göre bir işe girsin işveren ucuz işci çalıştıramasın, iş arayan da hakkı olanı istediği için işsiz kalmasın. Bireysel değil daha geniş çaplı bakılmalı olaylara

10128
Alp null:

mantıklı olmuş

Yanıtla27238
VEFA:

Eğitim ve öğretimi de aynen sağlık ve özel hastaneler gibi örtülü bir özelleştirme yapıp vatandaşı özele, Vakıf Üniversitelerine mecbur ettiniz. Yakında devlet üniversitelerini de satarsanız hiç şaşmam!..

Yanıtla86108
Burak GUNES:

Böylr mantıklı kararlar görmeye alışık değiliz

Yanıtla1872
necdet:

çok doğru olmuş. En 50 üniversite ve onlarca gereksiz bölüm kapatılmalıdır. İşsizliği 2-4 sene ertelenmesi dışında bir işe yaramıyorlar. Mezunlar da mezun oldukları alanlarda iş bulamıyorlar.

Yanıtla1047
Mustafa Koyukan:

ilk başta açılması saçma bir karardı zaten aynı bu kadar fazla 4 yıllık okul olması gibi işçilik yapmanın neresi ayıp neresi günahherkeste mühendis doktor hakim sevdası var kendisi ne ise sanki

Yanıtla1540
Bayram Barıs Atabey:

çok doğru bir karar. Ülkemiz üniversite mezunu fabrikasına dönmüştü. Mesleki okullarada gerekli yatırımlar yapılarak işinde ehil ustalar yetiştirilmesi gerekiyor.

Yanıtla638
Samet66 Uygar:

Hukuk fakültelerinin kontenjanlarını düşürün ve ikinci öğretimide kapatın. Yoksa gelecekte hukuk mezunu galerici emlakçı kuaför... göreceğiz.

Yanıtla735
Berk M:

Yoksa işsizlik iyice artacak bi yerden başlanmış en azından

Yanıtla725
albatros :

ikinci öğretimleri değil çoğu üniversite bölümleriyle beraber kapatılmalı. çünkü çoğu sırf kadrolaşmak için açılmış apartmandan bozma yüksek lise gibi

Yanıtla524
Ahmet Delen:

Eğitim fakultelerinin ve Fen edebiyatlarin ikinci öğretimleri kapatılmalı ve Formasyon kesinlikle verilmemeli yoksa öğretmen olmayı bekleyen milyonlar değil On milyonlar olacak..

Yanıtla420
Onuncu Köy:

300 tane üniversitede 4,5 milyon genç okuyor şu anda . Liseyi bitiren her 100 gencin 70-75’i üniversiteye gidiyor . Delice bir oran . Dünyanın hiç bir yerinde bu kadar yüksek üniversite okuma oranı yok . Bunlar 23 yalında mezun oluyor . Sonra da masa başı iş arıyorlar . Bu arada , sanayide tarımda vb bir çok sektörde çalışacak eleman bulunamıyor . Ne kaynakçı yetişiyor , ne iş makinası operatörü ne çoban ne boya badanacı ne de kamyon şöförü. Örnekleri çoğaltmak mümkün . Üniversiteler gençlerimiz için 4 yıllık bekleme odasına ve gündüz bakım kreşine döndü…

Yanıtla320
Atilla:

Kamu özel farketmez nitelikli olanlar hariç Üniversitelerin yarısı kapatılmalı Orta öğretim meslek edinmeye önem verilmeli

Yanıtla320
druen:

2 net ile mühendis olmaya devam ediliyor mu?

Yanıtla419
Erdinç Arslan:

özel okullar para kazansın diye alınmış bir karar gibi duruyor

Yanıtla617
suleyman altıntaş:

Gündüz çalışıp, gece okuluna giden insanlar için büyük sıkıntı... Parası olmayan, çalışmak zorunda olan insanlar artık okul okuyamayacaklar. Buna bir çözümünüz var mı ?

Yanıtla417
Mesut:

Öğretimin ikincisi, stnepsi, yedeği olmaz... Çok yerinde karar olmuş, inşallah ikinci öğretim icin daha da ileriye giderler...

Yanıtla911
Kadir Karaman:

çok geç kalınmış bir karar

Yanıtla515
Yılmaz UĞURLU:

Yerinde bir karar, bir de çan eğrisi ve benzeri uygulamalarla öğrenciyi dersten bırakıp yaz okulu adı altında tüccarlık yapan üniversite ve hocalara da gereği yapılsa çok iyi olacak.

Yanıtla513
KEDİ ADAM KEDİ ADAM:

Üniversitelerin açıköğretim bölümleri, hatta Ankara'nın doğusundaki tüm Üniversiteler kapatılmalı.para tuzağı,yapmışken tam yapılmalı

Yanıtla612
Damla Sengul:

herkes üniversite mezunu 250 tane üniversite var bizim zamanımızda üniversite mezunu iş bulurdu. sayı azaltılmalı.

Yanıtla315
Teymur:

sayın bakan Aöf uzaktan eğitim ne olacak matbaa gb diploma basılıyor..... yeri gelmişken söylemek istedim

Yanıtla512
Arslaner:

Geç bile kalındı.

Yanıtla512
Ömer Soylu:

İkinci öğretim, genel anlamda hem çalışıp hem okumak isteyen öğrencilerin durumunu ifade ediyor. ( Herkesin durumu bir değil ). Kararın tekrar düşünülmesi gerektiğini düşünüyorum. Eğer amaç kontenjan sayısını azaltmaksa 1. ve 2. öğretim üzerinden kontenjanlar düşürülebilir.

Yanıtla512
Mutlu can:

Üniversiteler devletin gençleri oyalama politikasından baska birsey değil. Hiç okula gitmeseydim şu anda çok daha iyi yerlere gelirdim. En kötü politikacı olurdum.

Yanıtla312
Uzman:

Eğitime Darbe!

Yanıtla96
Ben Kemal:

bunlar yetmez. apartman üniversiteleri kapatılsın. yabancı öğrecilerin sınavsız girişi önlensin. yabancı üniversitelerden gelen doktor ve mühendis gibi meslek gruplarına denklik aransın. gerekirse seviye tespit sınavı yapılsın. üniversiteye gidemeyen gençler için meslek okullarının niteliği ve eğitim kalitesi arttırılsın. myo ve teknik lisans bölümlerinde din kültürü, türk dili gibi dersler kaldırılıp mesleki eğitime ağırlık verilsin. bu okullardan mezun olanlara iş hayatına girişte öncelik

Yanıtla39
heyyy:

1-yabancı öğrenciler 2 yıl dersane şartı ile sınavla devlet üniversitesine girmekte.2.özel okula eğer yazılıyorsa seviye sınavına her okulda girmek zaten zorunda.3.üniversite meslek okuldarın da din dersi yok.meslek dersleri atölye dersleri ağırlıklı verilmekte. HANGİ ÜLKEDEN BAHSETTİĞİNİZİ MERAK ETTİM DOĞRUSU. Çoğu kişi laf olsun diye buraya yazıyor.

23
Akın Civelek:

Gündüz çalışıp akşam okumak isteyen vatandaşlarımız için güzel bir uygulamaydı. İkinci Öğretim.

Yanıtla48
SITKI TAŞĞIN:

İyi Günler. Bu Değişiklik 2023 Yılının Eylül Ayında Yapılarak Duyurulmasında fayda vardı. Ancak Şimdi böyle bir değişiklik öğrencilerde ( 4 4 4) gibi uygulamanın başladığı öğrencilere denk gelmesi hiç de uygun olmamıştır. Bu yıl duyurursun gelecek sene uygularsın. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu hususa değinmesi gerekmektedir. Yoksa Fazladan sınava ( 4 4 4 den dolayı ) girmiş öğrenciler mağdur olacaktır. Yükseköğrenim kurumunun bunu acilen gözden geçirmesi gerekmektedir.

Yanıtla210
Orion Onion:

Tüm üniversite kontenjanları %50 düşürülmelidir. Üniversiteyi hakeden kişiler okumalı. Puanlar yüksek tutulmalı. Eğitim fakültelerine 100 bin sıralama altındakiler alınmalı. Formasyon tamamen kalkmalı. Fen edebiyata giden öğretmen olmamalı. Nitelikli eleman yetiştirilmeli.

Yanıtla09
ALGORİTMA:

Eğitimin 2.si .olmaz .yeteneğin varsa kapasiten varsa ülkene nitelikli insan yetiştirmek istiyorsan. üniversitenide ona göre hazırlarsın .önce bu yapıyı düzelmeliyiz.yoksa şişeden cin çıksa bu sistem düzelmez.

Yanıtla44
Mustafa TekkaleMMM:

Eğitim fakültelerini tam gaz kontenjan artırıp atanamayan öğretmen ordusu kurun aman haaa onu ihmal etmeyin

Yanıtla17
İsmimi ne yapacaksın:

Adamlar gündüz yarım gün çalışıp akşam da okumaya gidiyorlardı. Bu insanların ahını aldınız. Kendiniz senelerce yediniz, tasarruf etmesi vatandaşa kaldı.

Yanıtla13
Şükrü Şanlı:

Mantıklı olmuş o kadar çok üniversite mezunu varki hatta bazı özel üniversiteleri de kapatsalar iyi olur her yerde üni var ama çoğu dünya sıralamasına giremiyorum sadece ticaret haneler

Yanıtla03
duyarlı vatandaş:

Yapay zeka geliyor. Fen edebiyat fakültesi zaten ölmüştü bana göre eğitim fakültesi de öldü, son alıma bakarak hukuk fakültesi ve mühendislikler de biter. Üniversiteler Dünyadaki gelişmelere uygun revize edilmeli .

Yanıtla03
Hakan :

Giderler gelirleri aştı sanırım.. Şu anda üniversitelerin %70'i boş eğitim açısından.. Psikolojik olarak iyi olabilir. Ömür boyu çalışacak ya da ömür boyu işsiz gezecek insanların sorunlu ailelerinden uzaklaşıp gezmesi, kitap okuması için iyi bir alternatif ama ne gerek var ki? Sonuç olarak zaman kaybı ve bir getirisi yok. Sadece istatistikler kabarıyor. İstatistikleri küçümsemeyin, birçok şey sadece istatistik, gerçeklikle karşılığı yok. Öğrenciler de çoğunlukla birer istatistiktir.

Yanıtla02
Yiğit Solak:

Yeni dönemde okuyacaklar için mi geçerli acaba

Yanıtla02
İsmimi ne yapacaksın:

Bu sene alımlar buna göre yapılır. Şu anda okumakta olanlar aynen devam ederler ya da birinci öğretim görenlerin sınıfına yerleştirilirler.

02
Dağıstan:

Akşam liseleri mi kastediliyor...

Yanıtla10
İdris Durmaz:

Yok gece yarısı özel eğitim veren kurumlardan bahsediyor, hani birebir olanı varya :)

00
Şükrü Şanlı:

Mantıklı olmuş o kadar çok üniversite mezunu varki senelerce yeter hatta bazı özel üniversiteleri de kapatsalar iyi olur

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title