Haberler
Güncelleme:
Abone Ol

İzinsiz kredi ve para transferi iddiası ortalığı karıştırdı! Akbank'tan açıklama var

Bazı Akbank müşterileri hesaplarının ele geçirilip adlarına kredi çekildiğini ve mobil bankacılık hesaplarına izinsiz erişim sağlanarak başka kişilere para aktarıldığını iddia etmişti. Bazı basın yayın organlarında da yer alan ve milyonlarca liralık bir vurgundan söz edilen iddiayı yalanlayan Akbank, yapılan incelemelerde olayların sosyal mühendislik yöntemleriyle gerçekleştirildiği sonucuna varıldığını duyurdu. Daha fazla detay >>

1000

Yorumlar (38)

Yıldırım Uzunpınar:

Benim daha kredi kartım elime geçmeden 140 bin tl çekmişler neyin savunmasını yapıyorlar takır takır para çekmişler bir tane onay mesajı gelmemiş bana .bankanın kendi içinde şebeke var müşteri bilgilerini paylaşıyorlar bence kuryeye kadar anlaşmalılar bunlar

Yanıtla11364
Samet Ates:

1 400 tl dir o , üfürme...gundi

398
Yıldırım Uzunpınar:

Samet ateş gevendesi yanımdamıydın

536
gökhan yıldırım:

kredi ancak bankaya giderek alinmalidir saçma sapan mobilden olmaz

Yanıtla18284
Haydar Ağırbaşlı:

banane demiş kısaca

Yanıtla5162
null:

6 ay da iki olay yaşadım,en kısa sürede Akbank tan kurtulmak için yarın bankadaki hesaplarımı kapatacam

Yanıtla8157
Lokman Babacan:

Devlet bankalarından uzak durun

Yanıtla9516
ahmet:

haber akbank la ilgili bu yarım ağız da devlet bankalarından uzak durun diyor.mal mısın nesin?

11
ahmet:

mevzumuz o değil sen başlığı yanlış okumuşsun

11
sezgin sucin:

kredi sadce banka yada aranarak olması gerek

Yanıtla4104
Gökhan Gani:

Akbank adı altında bilinmeyen nolardan eşimi aradılar. Akbank faizsiz kredi dediler. Cebinize gelen şifreyi sorup sizin adınıza başvuruda bulunuyorlar. 2 şifreyi de verirseniz geçmiş olsun. Gitti 300 bin. Sonradan bankayı arayınca öğrendik.

Yanıtla579
Orhan Dik :

Sosyal medya gördüğünüz dolandırıcılık videolarını (siyasilerin, ünlülerin yüzleriyle yapılan yapay zeka yatırım videolarını, borsada hisse vadeden videoları vs...) anında platforma şikayet edin. Siz onun dolandırıcılık olduğunu anlıyorsunuz ama anlamayanlar anneniz babanız başka akrabalarınız da olabilir. Ben 100'ün üzerinde reklam şikayet etmişimdir şuana dek. Ama adamların işi bu, 1000'lercesini reklam çıkıyorlar.

Yanıtla078
emin gormecikli:

neden sadece akbank be 15 yıldır garanti bankası kullanıyorum hiç de mağdur değilim

Yanıtla1340
slim shady:

garantide güvenlik ayarı var mesela diyorsun. Belirli saat dilimlerinde online bankacılık kullanılmasın,cihaz doğrulaması gibi seçenekler var!

06
OZYOLDAS 23:

Şİfresiz giriş uygulaması kullanmayın Akbankın uygulamasında şifresiz kullanma seçeneği var. para havalesinde şifre sitiyor ama kredi çekimlerinde istemiyor. Kredi çekildikten sonra havale işlemlerinde hacklenmiş olabilir.

Yanıtla042
FA null:

devlet müdahale etmiyor ki biz ne yapacaz herkes kendini haklı çıkarıyor sonuçta

Yanıtla016
kayhan şahin:

Akbank gayet güvenlikli bir banka sazan gibi her önüne gelen linkke tıklarlarsa olacağı bu kimse kusura bakmasın

Yanıtla97
Doğa Sosyal:

bütün skandallar hep Akbank ta bu bir rastlantı olamaz sürekli aynı banka olabilimi

Yanıtla210
A B:

Şebeke içeride olmasa kim yapacak kaç defa vadesiz hesabımdan para aralaklandı milleti enayi sanıyorlar mobilden bakmıyor muyuz yaşlı maaş alan emekliler ne yapsın ruhu bile duymaz geçtiğimiz gün sms geldi yurtiçi ve dışı online alışverişe kapalı olmasa canına okuyacaklardı red mesajı geldi oradan anladım köstebek var

Yanıtla110
Turan YILDIRIMOĞUZ:

Bir reklam sitesine girdim, telefon üstüne telefon, engelleye, engelleye imanım gevredi. sonunda konuşmaya karar verdim, Akbankta hesabım olup olmadığını sordu, yok dedim farkımız onaylayın, biz adınıza kredi çıkartırız dediler tabii onaylamadığı.

Yanıtla29
Serkan:

bu neden Akbank ta oluyor.neden?neden sistem çokuyor.kredi karti ekstreleri hatali çikiyor.hatirlayin.Neden baska bankada olmuyor. sostal.muhendislik varsa sende önlemini al. gece yarisi kredi çekiyor kişi bir ara sor işlem sana mi ait. telefon ip numarasi belli.

Yanıtla18
Yunus Akcan:

Uyarma paraları ver

Yanıtla09
Hasan Turk:

Ulkedeki sorun su kimse sucu ustlenmiyor onlarca magdur varken inkar diyorlar adalet olsa bankaya kayyum atanir inceleme baslardi ama mumkun degil.

Yanıtla08
Zeki Anti:

Bakın bu bankaların yaptığı bu yanlışlar veya zararlar sizden bizden çıkıyor çünkü buna görev zararı yazıp devletten tahsil ediyorlar aynı şekilde tahsil edemedikleri kredileri zarar gösterdikleri gibi bunu da görev zararı göstereceklerdir.

Yanıtla06
emre ege:

Babamın hesaptanda eylül ortası krediler ve artı para ile 650 çekildi. Para hesaba geçtiği dakika kripto hesaplarına aktarılmış. Hiç birşey yapamıyoruz. Yokmu bu mağdurların bir grubu. Ortak mahkemeye versek. Yaedımcı olabilecek varmı??

Yanıtla06
aydoğan gürel:

Sıkıntı bankalarda değil tiktokta bir sürü kredi danışmanlık adı altında insanların bütün şifrelerini alıyorlar.

Yanıtla06
Ahmet Öget:

Bende madur oldum 704000 ? kredi kartımdan alışveriş yapmışlar (15.07 2024 gece epin ticaret neyi nesiyse

Yanıtla06
Büşra :

hayatım boyunca akbankla hiç işim olmadı, herhangi bir şubesine adım dahi atmadım. Ama bana sürekli mail gönderiyorlar, krediniz hazır diye. Saçma sapan bir banka.

Yanıtla14
Oğuzhan Koç:

geçen ay dayımın hesabından 30 bin TL çekildi kimi kandırıyor bunlar.

Yanıtla03
uCube :

Krediyi mobil üzerinden nasıl veriyorlarmış? Kredi başvurulsada, müşteri hizmetleri teyit için arayıp onay alıyor siz mi yaptınız başvuruyu diye. Onay verildiğinde, müşteri hizmetleri tarafınızı arıyor. Sanırım borsa ile uğraşan kişilerin hesaplarına girilmiş sadece, buda AKBANK dediği gibi uygulamalara çok ama çok dikkat edilmeli. Gelişi güzel telefona her şey kurulmamalıdır. ;))

Yanıtla02
çağrı akın:

Daha 1 hafta önce kuzenim hesabından 30.000tl lik kresi çekilmiş ve başka hesaba aktarılmış olarak uyandı.

Yanıtla02
Aliya:

Benimde 30 binin gitti. Akbank dan uzak durun...

Yanıtla01
Sebahittin Çelik:

Benden de 1700 lira çekildi 5 yıl önce. Şifre gönderdik dediler üstüne yattılar. Dikkatli olmak gerekiyor.

Yanıtla00
ahmet KALAYCIOĞLU:

benim de başıma geldi.Erken fark etmeseydim 600 bin TL gidecekti.Hemen hesaplara bloke koydurarak parayı havale etmelerini engelledim.Ama yine de o süreçte bir miktar gitti.Bu kadar güvenliği zayıf banaka görmedim

Yanıtla00
Ben Bilmem:

2 yıl önce Akbank ta benimde başıma geldi herhangi bir onay mesajı gelmeden parça parça tırtıklaya tırtıklaya 450 lira çekmişti. tesadüfen ekstreme bakmasam hala devam edecekti hemen kartı iptal ettirdim. paramı iade ettiler ama sonrasında da utanmadan bana isterseniz bu gibi durumlar için sigorta yapalım dediler. bende bu sizin sorumluluğunuz siz bu güvenlik önlemini almanız gerekiyor. sigorta falan istemiyorum paramı da siz koruyacaksınız dedim.

Yanıtla00
Yunus Deliorman :

çalıştığım bankalara iznim ve onayım alınmadan mobilden kredi çekilirse onayım olmadan başka hesaba havale gerçekleşirse sorumluluk kabul etmiyorum diye dilekçe yazdım DURUM ÇOK VAHİM

Yanıtla00
emin gormecikli:

sikandalll

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title