Haberler
Güncelleme:
Abone Ol

Erzurum Valiliği'nin paylaştığı fotoğrafa önce tepki yağdı ama gerçek kısa sürede anlaşıldı

Erzurum Valiliği'nin "Dünya Kadın Çiftçiler Günü" için paylaştığı fotoğraf kısa sürede büyük ses getirdi. Kadın çiftçilerin üzerindeki kıyafetler için birçok kişi "Burası Afganistan filan mı?" yorumları yaparken gerçek kısa sürede ortaya çıktı. Kıyafetlerin "Ehram" adı verilen Erzurum'un geleneksel giysileri olduğu ve bitmek bilmeyen kış ayları için özel olarak tasarlandığı ifade edildi. Daha fazla detay >>

1000

Yorumlar (56)

Murat Yildirim:

He Afganistan ne olmuş yani ne bunda atalarımız nenelerimiz 1000 yıldır böyleydi inkarmı edeceyğiz ne olduysa 110 yıldır içimizdeki gavur tohumları ortalığı karıştırma derdindeler

Yanıtla3741K
VOLKAN POLAT null:

Erzurumlu sol görüşlü biri olarak yazıyorum. Öyle herşeyi abartmanın anlamı yok. Afganistan falan ne alaka. Erham erzurumlu kadınların geleneksel örtüsüdür. Öyle sanıldığı gibi şeriatla falanda alakası yoktur. Öyle Arap fars kültüründen gelen türban bone gibi bişey değil yani. Türk tipi örtünme şekli leçek yazma tülbent erham.. gibi öğelerden biridir.

Yanıtla177730
Masum Suçlu:

Volkan şeriat ne seni leylekler mi getirdi. Rabbine dönünce ne cevap vereceksin

97406
C-EO GmbH:

Sol oldugunu ne güzelde aciklamis

50195
Cafer Dağ:

Yazıklar olsun

15468
Alkurt:

Masum Suçlu, adında yakışmış... Şeriatı sana sorsam bilmezsin, Şeriat demek, Allah'in gosterdigi yolda ilerlemektir... Şeriat iki Türlüdür. Bir, insanin kafasına göre koyduğu şeriat Afgan modeli gibi, iki Kurandaki Seriat. Kurandaki şeriata eyvallah ama insanınkafasina gore koyduğu şeriattan Allah korusun derim. Ha..Şeriatı aynı zamanda,Herkesin özgürce zorlama olmadan ibadetini yapmasıdır ana dilde anlayarak Kur'an okumasidir ve Yüce Allah'ın Kurandaki buyruklarıdir.

57143
Yakup Vural:

Ağzına sağlık Volkan kardeş. Senin yorumuna verilen yanıtları okuyunca, bu ülkeye yazık diyorum!

3325
Mehmet Vatandaş:

Masum Suçlu: Rabbime dönünce ben masumum her şey Adem ile Havva'nın çocuklarının ensest ilişkileri sonrası başladı diyecek :))

44
Vatansever:

Ya insanlar orasını burasını açmak zorunda damı ya? İsteyen örtünür kime ne? Niye açık bu insanlar diye karışan mi var? Yok Afganistanmis yok bilmeme neymiş kardeşim Erzurumlu Nene Hatun da böyle kapalıydı, Kastamonu nu Serife Baci da, boyle binlerce vatan evladi bu ulke ugruna savaştı. Yorumu beğenmeyen arkadaş sen özünü kaybetmiş olabilirsin, ama oradaki insanlar kaybetmemiş. Dün İzmir in efeler nasıl giyinirdi şimdi bak bakalım izmir erkekleri hiç efe gibi mi ... daha çok örnek var ama neyse.

Yanıtla51647
Mehmetşah Çapar:

Farzetki geleneksel deilde hanım ablalar kendilerini örtmüşler afkanistanmı diyeceksin terbiyesiz

Yanıtla58554
Aktan Özer:

Memleket ahmak dolu. Hemde yorum yaptığını zannedip ahmaklığından haberi olmayan türden. Milletin giyimine kuşamına hele de yöresini bilmediğin insanların kıyafetine yorum yapma.

Yanıtla31432
Zndka Nmynb:

Yunanlaştıkça haçlılaşan beyinlerin müslüman Türk Milletini Afganistan ile ilişkilendirmeyi Türklük zannediyorlar. Müstemleke beyninizi sorgulayın

Yanıtla16149
Yusuf KOÇ:

Bizim milletimizin algısı sıfır

Yanıtla19137
sade vatandaş:

acaba bu ehramı erzurumlu dadaş kardeşlerimizde giyiyormu malum oralar soğuk

Yanıtla6211
Seydo:

Algı yapıyorlar.

Yanıtla935
Nurettin Şimşek:

O kadar alcaksinizki kafayı diş görünüşe tskmisiniz.aAcmi aciktalarmi sizi ilgilendirmiyor

Yanıtla637
Firat Tas:

Bu bildiğimiz şeker çuvalı

Yanıtla248
Mustafa Ali Gülbaş:

?59? Ey peygamber! Eşlerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, dış giysilerini üzerlerine bürünsünler. Bu, tanınıp rahatsız edilmemeleri için en uygun olanıdır. Allah ziyadesiyle bağışlamakta ve çok esirgemektedir Ahzab 59. Ayet .

Yanıtla124
Hako Sanane:

Doğrudur. Burası Afganistan değil. Çünkü orda çocuk istirmarı yok. Sevgili yi önce sevip sonra surlardan atmıyorlar mesela. Sokak ortasında cinsel ilişki yaşamıyorlar. Kapalılara yobaz, açıklara laik gözüyle bakılmıyor. Yıllardır Abd nin zulmü altında yaşamaya çalışıyor olsalarda dinlerini tüccarlığa dökmediler mesela. En az okuyanı bile bir çok ayeti kafadan okur. Bizim diyanet başkanı gibi değiller mesela. Arkadaşlar. Farkında mısınız bilmem ama avrupa sevdası sizi önce kişiliğinizden sonrada dininizden etmiş. Laiklik bu değil. Şeriatı anlamadığınız gibi laikliğide anlayamamışsınız

Yanıtla220
Cafer Dağ:

Erzurumlu sol görüşlü arkadaş!kendininde inandığı değerlerini Aşağılayan güruhuna,açıklama yapma gereği hissetmişsin!Solcuyum deyince yapacağın açıklama kesin doğru olacağı için mi yoksa bu habere tepki yağdıranların senide cahil ilan etmesinden korktuğun için mi bende erzurumlu solcuyum demişsin.arap, Fars,afgan,şeriatla ilgisi yok diyeceksin,Türk tipi diyeceksin her dediğiniz meşru mu olmuş olacak!Nasıl bir anlayış bu!Karşı olduklarına iyi bak!gördün mü?Sadece islamla ilgili olanlara karşısın!

Yanıtla713
Kenan Ozkan:

Afganistansa Afganistan size ne ococuklari. Afganistani çok arayacağız bekleyin siz.

Yanıtla711
Hakan Celik:

erkek egemen ailede hiçbir konuşma hakkı olmayan anneler.aile içi devrim şart

Yanıtla99
Hasan Turk:

Erzurum konya urfa beka sorunu resmen.

Yanıtla115
Kasım:

açılınca ses yok kapanınca birilerine bişeyler oluyor anlayamıyorum.

Yanıtla411
erdogan şimşek:

Hani özgürlük vardı, herkes istediğini giyer değilmi,, perdeli ev ile perdesiz ev bir olurmu...

Yanıtla312
Ahmet Ilçim:

Basın ortalığı karıştırmak için yırtınıyor ama nafile. Mankurtlar.

Yanıtla213
Aydin Ayaydin:

bilip bilmeden herseye tepki aq

Yanıtla410
Yakup Vural:

Modernist, Kemalist, Osmanlı perest ve yobazlara sesleniyorum. Evet bu bizim geçmişimiz ve gerçeğimiz. Hem geçmişimizle barışacağız. Hem de geleceğe ve çağa ayak uyduracağız. Ama bu toplumun gerçeklerini ve geçmişini kabul etmeden bir adım öteye gidemeyiz. Ya altı boş batı hayranı, ya da din ve ırkla övünen geri kafalı olmamalı!

Yanıtla102
Dadaş Erzurumlu:

Ehram geleneksel giysi bende bazı illerde şalvar görünce sasirirdim bizdede şalvar yok misal. Annelerimiz ninelerimiz örtünürdü. Hala kullanan var demekki. Erzurum aşırı soğuk ve ehram soğuklar için ideal. Ama ne yazikki ülkem insanı ülkesinin insanını tanımadan yorum yapmaya can atiyor.

Yanıtla39
Doğuş:

Geleneksel kıyafet ise vali neden giymemiş

Yanıtla57
XYZ:

Vali bey hava cok soguksa teyzeleri neden soba basinda ziyaret etmediniz? Siz usumediniz mi?

Yanıtla29
Umut Yağcı:

Tepkiyi kim vermiş hangi durziler

Yanıtla53
Vetaran Voyna:

Hükümete geldiğimizde ilk işimiz Bikini kanunu çıkartmak , şapka kanunun devamı niteliğinde

Yanıtla53
Enroy25:

La gardaş bunu bilmeyende ne bilim , nenelerimiz analarımız hep giyir

Yanıtla32
Hasan Soylemez:

Neredeyse çıplak gezerler burası İngiliz memleketimi demezler ama iki örtülü gördülermi yırtınırlar burası afkanmı diye ecdadımızda örtü vardı iman vardı namus vardı onların yolu yolumuzdur kalıntılar havlasada

Yanıtla31
BÜLENT RÜŞEN:

Tanıştırayım yaşayan NENE HATUNLAR

Yanıtla13
Okurt Kurt:

işte kültürünü bilmezsen konuşunca batarsın.

Yanıtla11
Dvran 25:

Afganistan diye kendini yırtanlar 100/90 açıkta sokakda gezenlere de keşke böyle yazsanız her şeyrin geneleksel kıyafetleri vardır ayrıca namehrem ve Allah’ın haram kıldığı konular için kapanılır alıoooo

Yanıtla11
Ahmet AKGÜL:

geçmişinden, tarihinden atalarından haberi olmayan nesil anlamaz. düşmanlarımız gibi giyinselerdi anlarlardı :D

Yanıtla11
FONCUSAVAR:

Sivas ın soğunu görmeyip Antalya dan mersind en yoprum yapmayın.

Yanıtla11
Enis Bey:

Volkan Polat cahilin sağı solu olmaz. Sen Allah yolunda ol yine de. Bu ülke ne çektiyse sağ sol davası yüzünden çekti. Bırakın bu işleri.

Yanıtla02
Shef :

İnsanların giyimiyle uğraşacağınıza beyninizi örten o karanlık zihniyetinizle uğraşın. Beynini örten her zaman daha tehlikelidir

Yanıtla11
Temha Arak:

eee kafirler dayanamaz bu kiyafetlere

Yanıtla10
Yahya Akçay:

gelecek provası yapılıyor

Yanıtla01
Sedat Taha Furkan:

Kendileri mükemmelde afganistanı beğenmezler

Yanıtla10
Yusuf Aydin:

Yani açılınca fıransız oluyorlar kapanınca Afganistanlı peki nasıl Müslüman olunuyor veya nasıl Türk olunuyor bilen vArmı ??

Yanıtla00
Ahmet Şık:

memlekette kapalı b vir kaç müslüman görünce hemen afkanistan benzetmsi başlıyor açık saçık giyinenlere neden ses etmiyorsunuz

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title