Haberler

Jan Klod Kayuka Biyografisi

Jan Klod Kayuka
Doğum YeriHatay / Türkiye

Jan Klod Kayuka Kimdir ?

Dr. Jan Klod Kayuka, 1965 yılında Antakya'da doğdu. 1988 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'nden dereceyle mezun oldu.

İç hastalıkları uzmanlığını tamamlamasının ardından, kariyerine Paris'te bulunan Cochin Hastanesi’nde devam etti ve nadir hastalıklar, gastroenteroloji konularında çalışmalarda bulundu.

Diplome Universitaire almasının ardından, 1998 yılında Alman Hastanesi’nde “Check-Up Ünitesi”ni kurarak; iç hastalıkları uzmanlığına ek olarak, Check-Up Bölüm Direktörü olarak da, 15 yıl görev yaptı. Dr. Jan Klod Kayuka’nın oluşturup hayata geçirdiği, ileri teknoloji radyolojik tetkiklerle de desteklenen check-up programı, dönemin en kapsamlı check-up programı olarak kabul edilmektedir. 2000'li yılların başında, ileri tetkikler ile desteklenen bu check-up programını, kişiye özel check-up programları kapsamında uygulamaya ve hasta takibine başladı.

Aynı dönemde, Dr. Jan Klod Kayuka, dünyada yayımlanmış 80 vakası olan ''Kaçış Sendromu'' hastalığını Türkiye’de ilk teşhis eden doktor olarak da tanındı. Bu teşhisiyle birlikte, özellikle teşhisi zor hastalıklar konusunda başvurulan, önde gelen doktorlardan biri oldu.

Periyodik ve düzenli takiplerle, kişilerin ve ailelerin, genel sağlık profillerini oluşturmaya ve korumaya yönelik çalışmalar yaptı ve bu çalışmalarını halen devam ettirmektedir.

Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen yayın organlarında pek çok kez makaleleri yayınlan Dr. Jan Klod Kayuka, insanları bilinçlendirmek adına TV programlarında uzman olarak yer aldı.

İyi derecede Fransızca, İngilizce ve Arapça bilen Dr. Jan Klod Kayuka’nın, sadece Türkiye’den değil dünyanın çeşitli ülkelerinden de hastaları mevcuttur.

title