Haberler

13. İstanbul Bienali Paralel Etkinlikleri

Güncelleme:
Abone Ol

Şekerbank Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi, Rus asıllı Fransız sanatçı Olga Kisseleva'nın "Sanatçının Prekerliği/Precarity of The Artist" sergisine ev sahipliği yapıyor.

"Sanatçının Prekerliği/Precarity of The Artist"

Sergi kapsamında, Olga Kisseleva, Küratör Ali Akay ve Dr.Emin Mahir Balcıoğlu'nun katılımıyla 13. İstanbul Bienali paralel etkinlikleri çerçevesinde 11 Eylül'de, günümüzde genç sanatçılarının sanatsal varoluş kaygılarının ele alınacağı 'prekerlik' kavramının sanat dünyası bağlamında tartışılacağı bir konferans düzenlenecek.

Şekerbank Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi, 11 Eylül- 2 Kasım 2013 tarihleri arasında çağdaş sanatçı Olga Kisseleva'nın "Sanatçının Prekerliği / Precarity of The Artist" başlıklı sergisine ev sahipliği yapıyor. Günümüz sanat dünyasında yer bulmaya çalışan bir dizi genç sanatçının ekonomik sebeplerden dolayı geçici işlerde çalışmak zorunda kalmaları sorunsalı üzerinden, ikili hayatlarda yaşanan güçlüklere eğiliyor ve izleyicileri de bu duruma şahit olmaya çağıyor.

11 Eylül'deki açılış ile birlikte, Olga Kisseleva, Ali Akay ve Dr. Emin Mahir Balcıoğlu'nun katılımı ile güncel sanat çerçevesinde günümüz genç sanatçılarının sanat arenasında yer bulma koşullarındaki zorluklar, bu paradoksu kırmak için sürdürmek zorunda kaldıkları ikili hayatları konu alan bir konferans da düzenlenecek.

11 Eylül Çarşamba günü, Açıkekran'da gerçekleştirilecek konferansın moderasyonunu, Açıkekran Sanat Danışmanı Dr. Emin Mahir Balcıoğlu üstleniyor.

Sanatçının Prekerliği

Şekerbank Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi Küratörü Ali Akay sergi ile ilgili olarak; "Olga Kisseleva'nın bize gösterdiği eğreti (preker) yaşamın içinde var olan sanatçı-öğrenci örneklerini takip ettiğimizde, sanatçıların her şekilde ve her durum içinde sanatçı olarak düşünebildikleri vakit, sanat yapmaya devam ettiklerini, başka bir ortamda da sanat yapmayı başardıklarını ve sanatın sadece mesleki bir şey değil; bir düşünme biçimi ve yaşam tarzı olduğunu görüyoruz. Bu, bir yandan ironik olarak bu durumu bize gösterirken diğer yandan da bize tamamen olumlu bir bakışı sunuyor. Durumu olumlamıyor ancak içindeki enerjik gücün potansiyelini olumlayarak gösteriyor. En bedbaht ve umutsuz durumun bile büyük bir düşünsel ve sanatsal kudrete sahip olabileceğini neşe ile hatırlatarak büyük bir optimizm örneğinin gücünü ortaya koyuyor; bizi bu alanda düşünmeye itiyor, yeni bir bakış içine girmemizin imkanlarını veriyor." dedi.

Sergi kapsamında, "Life on Sales / Satılık Hayat" başlıklı video çalışması, sergi süresince Şekerbank'ın 7 şehirdeki 8 şubesinde, özel monitörler aracılığıyla 24 saat izlenebilecek.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

İstanbul Bienali Şekerbank Ali Akay Eylül Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title