Haberler

Tokat'ta 19 Seçmenli Mahalleye 4 Muhtar Adayı Var

Güncelleme:
Abone Ol

Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde 19 seçmenli Şehitler Mahallesi'nde 4 kişi muhtarlık için aday oldu.

Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde 5 haneli ve 19 seçmenli Şehitler Mahallesi'nde akraba olan Ahmet Sarıcan, Emine Varol, Veyis Öztürkoğlu ve Şenol Sütüpak muhtarlık için aday olduklarını açıkladı.

"İLERLEYEN GÜNLERDE NE OLACAĞI BELLİ DEĞİL"

Muhtar Ahmet Sarıcan, yaptığı açıklamada, mahallelerinin 1990 yılında kurulduğunu söyledi.

Üç dönemdir mahallenin muhtarı olduğunu belirten Sarıcan, "19 seçmeni olan mahallemizde 4 muhtar adayı var. İlerleyen günlerde ne olacağı belli değil. Daha önümüzde bir ay var. Mahallemize 4 aday çok fazla.

"MUHTAR MAAŞLARININ FAZLALIĞI ADAY SAYISINI ARTIRDI"

Muhtar maaşlarındaki artış aday fazlalığına sebep oldu. '800-900 lirayı ben alayım bunca zaman sen aldın. Bundan sonra ben alayım' diyorlar. Böyle laflar duyuyorum. Eğer ben seçilsem 4. dönemim olacak" diye konuştu.

"PARASI İÇİN ADAY OLUYORLAR"

Kimsenin hizmet için aday olmadığını savunan Sarıcan, şunları kaydetti:

"Parası için aday oluyorlar. Mahallemize birçok hizmet yaptım. Camimizin minaresini yaptırdım. Camiye bakım yaptırdım. Mahallemizde yaşayanların 4 adaya bakış açısı iyi değil. Dört adaydan seçime kadar inebilir diye düşünüyorum. Eğer aday sayısı düşmezse kura çekeceğiz. Sağ olsun Başbakanımız muhtar maaşlarını artırdı ya ondan adaylar çoğaldı. Dördümüz de birbirimize akrabayız. Adaylardan 2 tanesi yeğenim. Birisi uzaktan akrabam."

Diğer adaylar, açıklama yapmak istemedi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ahmet Sarıcan Emine Varol Yeşilyurt Tokat Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title