Haberler

5. Türkiye Klasik Gitar Buluşması ve Bilkent Gitar Günleri

Abone Ol

5. Türkiye Klasik Gitar Buluşması 2-5 Temmuz tarihlerinde Bilkent Üniversitesi ve Klasik Gitar Derneği/Türkiye'nin işbirliğinde gerçekleştiriliyor.

5. Türkiye Klasik Gitar Buluşması 2-5 Temmuz tarihlerinde Bilkent Üniversitesi ve Klasik Gitar Derneği/Türkiye'nin işbirliğinde gerçekleştiriliyor.

Bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Türkiye Klasik Gitar Buluşması yurtiçi ve dışından gitaristleri bir araya getirecek. Buluşma; seminerler, ustalık dersleri, gitar fuarı, öğle konserleri ve "Bilkent Gitar Günleri" akşam konserlerini içeriyor. 5. Türkiye Gitar Buluşması'na Bilkent Klasik Gitar Kulübü, BİLMED-Bilkent Üniversitesi Derneği ve Başkent Müzikevi'nin de katkıları bulunuyor.

Ustalık Dersleri ve Seminerler

2-5 Temmuz tarihlerinde Bilkent Üniversitesi'nde gerçekleşecek 5. Türkiye Gitar Buluşması'nda ülkemizin 9 seçkin üniversitesinin öğretim kadrosundan Bekir Küçükay, Erdem Sökmen, Soner Egesel, Kürşad Terci, Safa Yeprem, Kağan Korad, Bülent Ergüden, Can Erdoğan, Ceyhun Şaklar, Erhan Birol, Fatih Akbulut, İhsan Turnagöl, Melih Güzel, Ozan Akyatan ve Sinan Erşahin'den oluşan eğitimciler dersler verecek.

Ünlü Rus besteci, eğitmen ve gitarist Nikita Koshkin üç gün ustalık dersi ve kendi müziğini konu alan bir seminer verecek. Bunun yanı sıra İspanya'dan "Esteve" markasının sahibi ve baş ustası Manuel Adalid gitar türleri hakkındaki semineri ve Kağan Korad Wing Tsun (Kung-fu) sporunun müzisyenler için de son derece şifalı olan Siu Nim Tao formunu çalıştıracağı atelye çalışmaları izlenebilir.

Seminer ve dersler pasif dinleyicilere de açık.

Gitar Fuarı

Buluşma boyunca gitar yapımcılarının el yapımı enstrümanlarını sergiledikleri fuarda Arif Türker Gündoğdu, Ejder Pamukçu, Ercan Bilir, İbrahim Kırlı, Ömer Akar, Rıfat Türen, Sinan Rıfat Önengül, Suat Çağlayan ve Manuel Adalid'in gitarlarını özel odalarda denemek mümkün.

Konserler

Gitar bölümlerinde okuyan genç gitaristlerimizin "Öğle Konserleri" 2, 3 ve 4 Temmuz günlerinde saat 15.00'te; katılımcıların performanslarının yer aldığı konser 5 Temmuz'da saat 18.00'de ücretsiz izlenebilir.

"Bilkent Gitar Günleri" Akşam Konserleri

Başarılı genç kuşak gitaristlerimizin yer aldığı "Bilkent Gitar Günleri" konserlerinde Hasan Meten ve Faran Suyolcu-Sinan Kurşun Gitar Duo (2 Temmuz Cumartesi): Atahan Kaya ve Ozan Bursalıoğlu (3 Temmuz Pazar), parlak Rus gitarist Asya Selyutina ile Stringendo Ensemble'ın (4 Temmuz Pazartesi) "Koshkin Gecesi" temalı konserleri saat 21.00'de izlenebilir. Koshkin gecesinde bestecinin "Two preludes and fugues" ve "Gitarlı Beşli" yapıtlarının Türkiye'deki ilk seslendirmesi gerçekleştirilecek.

"Bilkent Gitar Günleri" başlıklı konserler 2, 3 ve 4 Temmuz akşamları Bilkent Konser Salonu'nda saat 21.00'de başlayacak. Konser biletleri www.mybilet.com adresinden temin edilebilir.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title