Haberler

7. Boğaziçi Konferansı İçin Geri Sayım Basladı

Abone Ol

Türkiye - Avrupa Birliği İliskilerinin Ele Alınacağı 7. Boğaziçi Konferansı 22 - 23 Ekim 2010 Tarihlerinde İstanbul'da Düzenlenecek.

7. Boğaziçi Konferansı için geri sayım basladı British Council, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etütler Vakfı (TESEV) tarafından ortaklasa düzenlenen Türkiye - Avrupa Birliği iliskilerinin ele alınacağı 7. Boğaziçi Konferansı 22 - 23 Ekim 2010 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek.

2004 yılından bugüne dek Türkiye-Avrupa Birliği iliskileri hakkında gayriresmi bir tartısma platformu olusturan Boğaziçi Konferansı, 7 yıllık macerasında Avrupa Birliği'ne katılım sürecindeki fırsat ve zorluklardan, ortak vizyona; ekonomik isbirliğinden enerjiye uzanan pek çok tartısmaya ev sahipliği yaptı. Konferans, müzakere sürecinde hala üzerinde çalısılması gereken konuları belirlemeyi ve katılımcıların hem kendilerine hem de Türkiye-Avrupa Birliği iliskilerine yarar sağlayacak yeni iliskiler için fırsatlar olusturmasına yardımcı olmayı hedefliyor.

Türkiye'nin Avrupa Birliği giris sürecinde önemli tartısma platformlarından birisi olma geleneğini sürdüren Boğaziçi Konferansı programı 22 Ekim'de Birlesik Krallık İstanbul Baskonsolosluğu'nda düzenlenecek gala yemeği, Birlesik Krallık Milletvekili, Avrupa ve NATO islerinden sorumlu Devlet Bakanı David Lidington, Polonya Eski Devlet Baskanı Lech Walesa ile Devlet Bakanı ve Basmüzakereci Egemen Bağıs'ın yapacakları açılıs konusmaları ile baslayacak.

Türkiye ve AB: Geleceği Sekillendiriyor temalı bu yılki konferansın 23 Ekim programı, British Council Baskanı Vernon Ellis, Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı Baskanı Can Paker ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Baskanı Büyükelçi Marc Pierini'nin açılıs konusmaları ile baslayacak.

Konferans kapsamında gerçeklesecek tartısmalarda Türkiye'nin katılım müzakereleri, üyeliğin dıs politika boyutu ve son olarak ekonomi ve kültür politikaları konuları ele alınacak. Daha önce tüm oturumları basına kapalı olarak gerçeklestirilen Boğaziçi Konferansı'nda bu yıl bir ilk gerçeklesiyor; açılıs ve kapanıs oturumları basın mensuplarının katılımına açık olacak.

Bunların ilki, Birlesik Krallık Milletvekili, Avrupa ve NATO islerinden sorumlu Devlet Bakanı David Lidington, Devlet Bakanı ve Basmüzakereci Egemen Bağıs, Avrupa Birliği Genisleme ve Avrupa Komsuluk Politikasından Sorumlu Komisyoneri Stefan Füle, Belçika Dısisleri Bakanı ve Basbakan Yardımcısı Steven Vanackere ile Avrupa Birliği Yatırım Bankası Baskan Yardımcısı Matthias Kollatz-Ahnen'in katılımları ve Mehmet Ali Birand'ın yönetiminde bir panel olacak.

Basına açık ikinci oturum, Dısisleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yapacağı konusma ile bunu izleyen soru-cevap bölümünün gerçeklestirileceği saat 1630'daki oturum olacak. Konferans, bu oturumu takip eden kapanıs konusmalarıyla sona erecek.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title