Haberler

Amerikalı Yazar Branning'den Vali Taşkesen'e Ziyaret

Abone Ol

Branning: "Tokat Sulusokak, Selçuklu mimarisi açısından çok zengin. Burada bir ev satın aldım, Sulusokak bana ilham veriyor"

Amerikalı araştırmacı yazar Katharine Branning, Tokat Valisi Mustafa Taşkesen'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Branning, Tokat'a ilk kez 1998 yılında geldiğini, Pazar ilçesine gittiğinde Mahperi Hatun Kervansarayı'nı görünce çok şaşırdığını söyledi.

Çok beğendiği bu kervansaray hakkında bilgi aldığını ve araştırma yaptığını ifade eden Branning, "Kervansarayın yaptırılış hikayesinden çok etkilendim. Kervansarayı yaptıran kadın, zengin bir kadın, halka hizmet etmek için o kervansarayı yaptırmış. Benim için güzel bir örnek. Mahperi Hatun'u anlatan bir roman yazdım, bu hafta sonu çıkacak" diye konuştu.

Tokat'taki tarihi Sulusokak'ta ev satın aldığını belirten Branning, "Tokat Sulusokak, Selçuklu mimarisi açısından çok zengin. Burada bir ev satın aldım, Sulusokak bana ilham veriyor" dedi.

Ziyaret sırasında ikram edilen çayı içen Branning, Türk çayının organik olduğunu vurgulayarak, "Tek bir doğal çay var, Türk çayı. Rize kuzeyde olduğundan dolayı ilaç kullanılmıyor. Bundan dolayı Türk çayı saf ve doğal bir çay" diye konuştu.

Vali Taşkesen ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Yitirdiğimiz veya farkında olmadığımız değerleri bize tekrar hatırlattığınız için teşekkür ederiz" ifadesini kullandı.

Taşkesen'in "Tokat'ta en beğendiğiniz şey nedir? Eski bir mahallede oturuyorsunuz, komşuluk ilişkileriniz nasıl?" sorusu üzerine Branning, "Benim için Tokat'taki en güzel zenginlik, insanlar. Tokatlılar çok iyi insan. Tüm Türkiye'yi gezdim ama Tokatlılar muhteşem bir insan. Çıkacak kitabımda Tokatlılar'dan da bahsediyorum" şeklinde cevap verdi.

Branning, kendisine Türk dostları tarafından "Kadriye" adı verildiğini sözlerine ekledi.

Yazar Katharine Branning, bir süre önce babası Ahmet Taşkesen'i (85) kaybeden Vali Taşkesen'e başsağlığı diledi. - Tokat

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Katharine Branning Mustafa Taşkesen Selçuklu Tokat Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title