Haberler

Ankara'da Bu Gece Beatles Rüzgârı Esecek: Al Di Meola Paul Mc Cartney'in Övgüsünü Alan Son Albümünü...

Abone Ol

Beatles'ın unutulmaz yapıtlarından oluşan, yapımı sırasında Paul Mc Cartney'in övgüsünü alan "All Your Life" albümü, gitarist Al Di Meola tarafından bu gece Ankara'da seslendirilecek.

Beatles'ın unutulmaz yapıtlarından oluşan, yapımı sırasında Paul Mc Cartney'in övgüsünü alan "All Your Life" albümü, gitarist Al Di Meola tarafından bu gece Ankara'da seslendirilecek.

Efsane gitarist Al di Meola'ya bu gece saat 20.30'da Ankara Congresium'da vereceği konserde Macar klasik müzik dörtlüsü Sturcz String Quartet eşlik edecek. 31. Uluslararası Ankara Müzik Festivali kaspamında düzenlenen konserde Meola'nın kendi grubundan Fausto Beccalossi (akordiyon), Peo Alfonsi (gitar), Peter Kaszas (vurmalı çalgılar) yer alacak. Sturcz String Quartet ise Oláh Vimos, Szilágyi Péter (keman), Benko Gyula (viyola), Sturcz András'tan (viyolonsel) oluşacak.

Al di Meola albümün öyküsünü Guitar Player'e anlattı. Hayranı olduğu Beatles'in parçalarını uzun yıllar albüm haline getirmek istediğini, bir bölümü yıllar önce oluşturulan albümün eksik olan bölümünün Londra'da son yıllarda tamamlandığını belirten Meola, bu amaçla İngiltere'de aylarca kaldığını bildirdi. Rock anıtı ve Londra turlarının vazgeçilmezi haline gelen Abbey Road stüdyolarında kaydedilen albümde Beatles'in unutulmaz parçaları çağdaş yorum ve düzenlemelerle Meola'nın akustik gitarlarında hayat buldu. Kayıtlar sırasında Londra banliyölerinden birinde ev kiralayan Al di Meola, bu mahallede biraraya geldiği Paul Mc Cartney'in çalışmayı övgüyle karşıladığını anlatıyor.

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

Al Di Meola Londra Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title