Haberler

"Ayyıldızın Altındaki Kartal Polonezköy" Sergisi İstanbullularla Buluştu

Abone Ol

"Ayyıldızın Altındaki Kartal Polonezköy" Projesi,15 Aralık Çarşamba Günü İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Merkez Binası'nda Düzenlenen Sergi Ile İstanbullularla Buluştu.

Polonezköy'ün Nazım Hikmet'ten Leyla Gencer'e, Franz Liszt'ten Atatürk'e, Gustave Flaubert'ten Pierre Loti'ye, Chopin'den Czeslaw Milosz'a, müzikten edebiyata kadar uzanan bir kültür yelpazesi sanatçı Akgün Akova'nın fotoğraflarıyla ve kitabıyla sergilendi.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın destekleriyle, sanatçı Akgün Akova tarafından hazırlanan "Ayyıldızın Altındaki Kartal Polonezköy" projesinin çıktıları düzenlenen sergi kokteyli ile İstanbullularla buluştu.

1842'de İstanbul Beykoz'da kurulan Polonezköy'ün Türkiye ve Polonya arasında nasıl güçlü bir bağ kurduğunu ortaya koyan proje kapsamında, Polonezköy'ün Nazım Hikmet'ten Leyla Gencer'e, Franz Liszt'ten Atatürk'e, Gustave Flaubert'ten Pierre Loti'ye, Chopin'den Czeslaw Milosz'a müzikten edebiyata kadar uzanan bir kültür yelpazesi, sanatçı Akgün Akova'nın fotoğraflarıyla belgelendi.

Türkiye'yi tanıttığı beş bini aşkın fotoğrafı ve dört yüzü aşkın gezi yazısı Voyager, Skylife, National Geographic gibi yayın organlarında hayat bulan Sanatçı Akgün Akova'nın "Ayyıldızın Altındaki Kartal Polonezköy" projesi kapsamında hazırlanan sergisi ve kitabı, İstanbul'un sınırlarına farklı bir açıyla yaklaşıyor.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title