Haberler

Beatles'ı Kara Çarşafa Soktular

Abone Ol

İngilizlerin Efsanevi Müzik Grubu Beatles'a Kara Çarşaf Giydirdiler.

İngilizlerin efsanevi müzik grubu Beatles'a kara çarşaf giydirdiler.

Dünyaca ünlü Beatles grubu, 1969'da bir albüm kapağında fotoğrafını kullandığı ve kültür mirası listesine alınan Londra'nın kuzeyindeki yaya geçidinden bu kez kara çarşafla geçerken resmedildi.

Leeds Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan resimde, Beatles grubunun dört üyesi Paul McCartney, John Lennon, George Harrison ve Ringo Starr, kara çarşafla yaya geçidinden geçerken görülüyor.

Leeds Müzesi'nin duvarlarını süsleyen resim, yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekiyor.

Turizm ve Kültürel Miras Bakanı, "Abbey Road" ismiyle çıkan albümün kapak fotoğrafı olan yaya geçidini İngiliz kültür mirasları listesine aldıklarını açıklamıştı.

Bakan,"Sadece binaların bulunduğu listemize ilk kez bu statüde bir yapı giriyor. Orası sıradan bir yaya geçidi değil. Efsanelerin bıraktığı bir miras" açıklamasında bulunmuştu.

Ayrıca geçtiğimiz yıl 8 Ağustos'da Abbey Road albümünün 40'ıncı yılı kapsamında yaya geçidinde toplanan binlerce Beatles hayranı, büyük bir anma töreni gerçekleştirmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title