Haberler

Belediye Orkestrası Dünyayı Dolaşıyor

Abone Ol

Büyükşehir Belediyesi ''başkent Tiyatrosu'' Sanatı Ankaralılarla Buluşturmaya Devam Ederken, Kent Orkestrası da Dünyayı Dolaşıyor.

Büyükşehir Belediyesi ‘’Başkent Tiyatrosu’’ sanatı Ankaralılarla buluşturmaya devam ederken, Kent Orkestrası da dünyayı dolaşıyor.

Her yıl düzenli olarak bahar aylarından itibaren üniversitelerin şenliklerine ve etkinliklerine de katılan Kent Orkestrası, çeşitli açık hava konserleriyle de Ankaralı müzikseverlerle buluşuyor. Orkestra, Ankara içi ve dışında yılda ortalama 70 konser vererek, evrensel değerlerdeki çok sesli müzik eserlerinin seslendirilmesi, Türk bestecilerin çok sesli yapıtlarının yurt içinde ve dışında tanıtılmasına katkıda bulunmak, konserler ve turnelerle geniş kitlelere ulaşmak amacıyla kuruldu.

Orkestra, bütün bir yıla yayılan konser programının yanı sıra çağdaş çok sesli müzik yapıtlarının pop ve jazz türünde özgün örneklerini de katıldığı yurt içi ve dışı programlarda seslendiriyor. Kent Orkestrası, 2003–2007 yıllarında Yunanistan, 2005 yılında Bulgaristan ve 2007 yılında Güney Kore’de düzenlenen uluslararası festivallere katılıp Türkiye’yi temsil etti.

Konser performanslarını 21 kişilik kadrosuyla sergileyen orkestrada, Ercan Turgut, Banu Kırbağ ve Nur Yoldaş gibi deneyimli sanatçılar da solist olarak görev yapıyor.

Ankara ezgilerinden oluşan bir folk jazz albümü çıkaran orkestra, kadrosuna davet ettiği değerli müzisyenlerle birlikte büyük sahne gösterilerini de organize ediyor. 80 kişinin görev aldığı ‘’Yunusca Ezgiler’’ adlı eserle etkileyici bir müzik ve dans şöleni ortaya çıktı. Ankara’da ve çeşitli illerde izleyicisiyle buluşan bu gösterinin son ayağı, Efes Antik Tiyatro’da gerçekleştirildi.

Bir diğer etkinlikte de Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı ile bir araya gelen orkestra, ‘’Doğu Batı Sentezi’’ adını verdiği bir projeyle de müzikseverlerin karşısına çıktı. Her yıl ‘’Ustalara Saygı’’ adı altında düzenlenen konserler dizisiyle Barış Manço, Cem Karaca ve Tanju Okan gibi büyük sanatçıların şarkıları da dinleyicisiyle buluşturuluyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title