Haberler

Bu Kalem Bir Ev Fiyatına!

Güncelleme:
Abone Ol

İtalyan lüks kalem markası Montegrappa'nın, Simyacıya ithafen tasarladığı kalemin fiyatı, dudak uçuklattı.

İtalyan lüks kalem markası Montegrappa, özel seri kalemlerinde dünyanın en çok satan kitapları arasına giren "Simyacı" romanına da yer verdi.

"Yaşayan bir yazara ait en çok tercüme edilen kitap" olarak Guinness rekorlar kitabına giren "Simyacı"ya ithafen tasarlanan kalemler, 3 bin ile 70 bin Avro arasında satılacak.

KİŞİSEL HAZİNEYİ BULMAYI SİMGELİYOR

Montegrappa Üst Yöneticisi (CEO) Giuseppe Aquila, Paulo Coelho'nun, talihinin peşinden giden çoban Santiago'nun hikayesini anlattığı ilham dolu romanının, kalpleri yoklamayı ve kişisel hazineyi bulmayı hatırlattığını, "Simyacı Kalemi"nin de mürekkebi boş sayfaya akarken benzer bir mesajı taşıyacak şekilde tasarlandığını söyledi.

BÜNYESİNDE 7 METALİ BARINDIRIYOR

"Simyacı"nın ruhunu bir kaleme kondurmak için Montegrappa'nın, hikayede gizli binlerce sembolü kuşatacak bir form oluşturduğunu kaydeden Aquila, "Fiziksel olarak Simyacı Kalemi, simyanın 7 metalini bünyesinde taşıyor. Cıva, kimyasal sembolüyle kalemin üzerinde. Kalemi cebe iliştiren kol, bir haritacının çizim pusulası gibi açılıyor. Temsil ettiği kitap gibi kalemin sahipleri de kullandıkça binlerce başka yönünü keşfedecekler sürekli" dedi.

1987 ADET ÜRETİLDİ

"Simyacı" kitabının yayıncılık tarihinin en çok satan kitapları arasına girdiğini vurgulayan Aquila, şunları söyledi:

"Bu kalem için 2 yıllık bir araştırma süreci geçirdik. Kalemin her milimetre karesinin bir anlamı var. Daha önce Atatürk'e ithafen de 20 kalemlik bir koleksiyon üretmiştik. Simyacı kalem, yapılırken mücevher üretim teknikleri kullanıldı. Simyacı kalemi, kitabın ilk baskısının 1987'de olması nedeniyle 1987 adet dolma kalem olarak üretildi.

SYLVESTER STALLONE İLE ORTAKLAR

Çevrildiği 71 dili temsil edecek şekilde 71 adedi, altından imal edildi. İlk baskısındaki nüsha sayısını temsilen 900 adeti, plastik ve sterlin gümüşünden tasarlandı. Bin kalem de yarı saydam mine unsurlar da içerecek şekilde bütünüyle sterlin gümüşünden imal edildi. 16 kalem, elmas süslü olarak altından yapıldı. Bu değerli taşlar, bilgenin zenginliklerini temsil edecek. Türkiye'de 3 yıldır Rotap Saatçilik tarafından temsil ediliyoruz. Limitli üretime ilgi büyük. Sylvester Stallone aynı zamanda şirket ortağı ve marka yüzümüz"

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Sylvester Stallone Kültür Sanat Paulo Coelho Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title