Haberler

Caz ve Sergi

Abone Ol

Amerikalı Sharon Clark Beşlisi ile Türk Caz Efsanesi Melis Sökmen İzmir Türk -Amerikan Derneği İşbirliğiyle ABD Büyükelçiliği Tarafından Düzenlenen 'Afro -Amerikan Sanat Günleri' Kapsamında 'Cazın Muhteşem Kadınları' Anısına İzmirli Sanatseverlerle Buluştu.

Amerikalı Sharon Clark Beşlisi ile Türk caz efsanesi Melis Sökmen İzmir Türk-Amerikan Derneği işbirliğiyle ABD Büyükelçiliği tarafından düzenlenen ‘Afro-Amerikan Sanat Günleri’ kapsamında ‘cazın muhteşem kadınları’ anısına İzmirli sanatseverlerle buluştu.

Davetliler hayran kaldı

 İzmir Türk-Amerikan Derneği konser salonunda gerçekleşen dinletinin yanı sıra, sergi salonunda Afrika asıllı Amerikalı sanatçı Leroy Campbell’ın Güney Carolina’daki Afrika asıllı Amerikalılar’ın deneyimlerinin zenginliğini anlatan “Güllah Sanatı” sergisi açıldı. Sergi açılışına ve konsere cok sayıda cazsever ilgi gösterdi. Konserde Ella Fitzgerald, Billy Holiday ve Nina Simone ve benzerleri tarafından meşhur edilen caz klasikleri, duygu, keyif, keder ve insanı hayran bırakan haliyle seslendirildi.

Başarılı bir konser

Washington D.C.’nin önde gelen kadın vokallerinden olup dünyanın dört bir yanında çok başarılı konsere imza atan ödüllü caz sanatçısı Sharon Clark ile Afrika kökenli ünlü Türk caz solisti Melis Sökmen’e davulda Emre Kartarı, saksafon ve piyanoda Skip Gailes, basta Matthew Hall ve saksafonda Lyle Link eşlik etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title