Haberler

Dünya Kuş Gözlem Günü"

Abone Ol

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kuşların doğaya bırakılmasından görüntü, - Acıgöl'den görüntü, - Öğrenciler kuş gözlemi yaparken görüntü, - Veteriner Öztürk Sarıca'dan görüntü, "Dünya Kuş Gözlem Günü"- Afyonkarahisar ile Denizli sınırları içerisinde yer alan Acıgöl'de, doğada hasta halde bulunduktan sonra tedavileri tamamlanan puhu, şahin ve angut kuşları doğaya salındı, öğrencilere kuş gözlemi yaptırıldı "Dünya Kuş Gözlem Günü" dolayısıyla Afyonkarahisar ile Denizli sınırları içerisinde yer alan Acıgöl'de düzenlenen etkinlikte, tedavileri tamamlanan 3 kuş doğaya bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kuşların doğaya bırakılmasından görüntü, - Acıgöl'den görüntü, - Öğrenciler kuş gözlemi yaparken görüntü, - Veteriner Öztürk Sarıca'dan görüntü, "Dünya Kuş Gözlem Günü"- Afyonkarahisar ile Denizli sınırları içerisinde yer alan Acıgöl'de, doğada hasta halde bulunduktan sonra tedavileri tamamlanan puhu, şahin ve angut kuşları doğaya salındı, öğrencilere kuş gözlemi yaptırıldı "Dünya Kuş Gözlem Günü" dolayısıyla Afyonkarahisar ile Denizli sınırları içerisinde yer alan Acıgöl'de düzenlenen etkinlikte, tedavileri tamamlanan 3 kuş doğaya bırakıldı. Afyon Kocatepe Üniversitesi Başmakçı Meslek Yüksekokulu tarafından Pamukkale Üniversitesi Kuş Gözlem Topluluğu ile Burdur'daki Lisinia Yaban Hayatını Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nin destekleriyle düzenlenen etkinlikte, ilkokul ve üniversite öğrencilerine dürbünle kuş gözlemi yaptırıldı. Etkinlikte, doğada hasta halde bulunduktan sonra tedavileri rehabilitasyon merkezinde yapılan puhu, şahin ve angut kuşları doğaya salındı. Kuş gözlemcisi Mustafa Erturhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Dünya Kuş Gözlem Günü" dolayısıyla kuş gözlemcilerinin dünyanın birçok bölgesinde kuş sayımları yaptıklarını anlattı. Acıgöl'de yaptıkları sayımlarda yaklaşık 15 bin kuş gördüklerini belirten Erturhan, detaylı sayımı daha sonra yapacaklarını kaydetti. Acıgöl'ün Türkiye'nin en önemli sulak alanlarından biri olduğunu belirten Mustafa Erturhan, özellikle göldeki flamingoların dikkati çektiğini ifade etti. Başmakçı Meslek Yüksekokulu Sekreteri Ramazan Gürbüz ise amaçlarının öğrenciler arasında doğal hayatı koruma bilincinin oluşturulması ve Acıgöl'ün tanıtılması olduğunu dile getirdi. - "Avcılar göç yollarından uzak tutulsun"Lisinia Yaban Hayatını Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca ise doğa ve canlılara önem verilmediğini, yıl boyunca yüzlerce kuş türüne evsahipliği yapan Acıgöl'de avcılığın "katliamlara dönüştüğü" savundu.Bir taraftan tuz üretimi baskısı, diğer taraftan yeni yapılan göletler ve sulama sondajlarının zaten kurumakta olan Acıgöl'ü tamamen susuz bırakabileceğini öne süren Sarıca, şöyle konuştu: "Yüzlerce farklı kuş türü su kaynaklarına yakın yerlerde beslenmektedir. Bu da kuşların avcılar için kolay hedef haline gelmesine sebep olmaktadır. Orman ve Su İşleri Bakanlığının Acıgöl'ün statüsünü tekrar değerlendirip göle hayat verecek, Acıgöl çevresindeki tarım ve hayvancılıkla uğraşan insanlarla bütünleşmiş acil eylem planlarını ortaya koymasını bekliyoruz."Öztürk Sarıca, avcıların pek çok kuş türüne evsahipliği yapan Acıgöl üzerindeki göç yollarından uzak tutulması gerektiğini de sözlerine ekledi. Etkinliğe, Başmakçı Kaymakamı Hasan Hüseyin Eryiğit ve Belediye Başkanı Ayhan Gönüllü de katıldı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Başmakçı Denizli Acıgöl Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title