Haberler

Anadolu'daki En Önemli Selçuklu Eserine Boru Döşemişlerdi! Vali Talimat Verdi

Güncelleme:
Abone Ol

Erzurum Valisi, Anadolu'daki en önemli Selçuklu eserlerinden Çifte Minareli Medrese'ye döşenen borularla ilgili "Rengi mi değişecek, sayısı mı azaltılacak. Borular görünmesin" dedi.

Erzurum'un simgesi olan Anadolu'daki en önemli Selçuklu eserlerinden Çifte Minareli Medrese'nin dört bir yanında kar ve yağmur sularının tahliyesi için duvarlar üzerine döşenen borular, İl Koordinasyon Kurul Toplantısında yeniden gündeme geldi.

VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜR VEKİLİ "YAPILANLAR UYGUN" DEDİ, VALİ TEPKİ GÖSTERDİ


Vakıflar Bölge Müdür Vekili Sedat Ayyıldız, "Yapılanlar uygun" derken Vali Ahmet Altıparmak, "SİT kanununa uygun olabilir, ama göze uygun değil. Rengi mi değişecek, yoksa boru sayısı mı azaltılacak. Ya da yan duvarlardan mı verilecek. Olukların görünmemesi lazım" dedi.


"PROJE, DEDİĞİMİZ DOĞRULTUDA YAPILMADI"

Erzurum Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Lokman Kemaloğlu ise "Proje, uygulamada dediğimiz doğrultuda yapılmadı." diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Çifte Minareli Medrese Sedat Ayyıldız Selçuklu Erzurum Yerel Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (5)

Oz:

Akp sadece osmanlıyı sömürür dini sömürdüğü gibi; bu da en basit örneği ne kadar sahip çıktığının

Yanıtla035
dadaş25:

yazık o güzelim tarihe BORU DÖŞEDİLER

Yanıtla111
mmt:

güzel ülkem. adamlar tarihi esere ismni yazan türkü hapse atıyor. bizde en üstteki yetkililer sadece itiraz ediyor hemde delik deşik edilmiş haline. sonrada yönetim ve adalet varmış gibi kasılıyorlar.

Yanıtla15
ŞAH:

akape ne anlar tarihten de tarihi eserden de

Yanıtla05
58sivas:

buraya giden onlarca miliyonlar kimin cebine girdi alt tarafı oluk borusu oda icene ettiniz tarihin kalan borulartıda yakında döşerler yaban lara

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title