İşitme Engelli Öğrencilere Özel Tiyatro Gösterimi
ETİ Çocuk Tiyatrosu, 'Dünya Tiyatrolar Günü'nde işitme engelli öğrencilere özel gösterim yaptı.
Bugüne kadar 1.5 milyona yakın çocuğu ücretsiz olarak tiyatro ile buluşturan ETİ Çocuk Tiyatrosu, yeni oyunu "Kral Çıplak" ile 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde, İstanbul Fatih - Mimar Sinan İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencilerine özel bir gösterim sergiledi.
2001 yılından bu yana 1.5 milyona yakın çocuğu ücretsiz olarak tiyatro ile buluşturan ETİ Çocuk Tiyatrosu, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde İstanbul Fatih, Mimar Sinan İşitme Engelliler Okulu'nda işitme engelli öğrencilere özel bir gösterim yaptı. İşitme engelli öğrencilere yapılan özel gösterim esnasında, oyunun replikleri sahnenin iki yanından işaret dili ile çocuklara aktarıldı.
Türkiye'nin lider gıda üreticileri arasında yer alan ETİ tarafından hayata geçirilen ETİ Çocuk Tiyatrosu, 13'üncü yılında da Türkiye'yi karış karış gezmeye devam ediyor. "Kral Çıplak" oyunu ile çocuklarla buluşan ETİ Çocuk Tiyatrosu, çocukların kişisel, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlarken, kendilerini daha iyi ifade etmelerine de imkan sağlıyor.
120 bin çocuğu daha tiyatroyla buluşturacak
2001 yılından beri Hakkari'den Edirne'ye, Lefkoşa'dan Üsküp'e kadar yurtiçinde ve yurtdışında onlarca şehirde 1.5 milyona yakın çocuğa ulaşarak ücretsiz tiyatro oyunları sergileyen ETİ Çocuk Tiyatrosu, çocuklara tiyatro sevgisini aşılamaya devam ediyor.
Bugüne kadar "Bisküvi Adam", "Kakaolu Olsun", "Alaaddin'in Sihirli Lambası", "Alice Harikalar Diyarında", "Pinokyo" ve "Çizmeli Kedi" adlı oyunlarıyla çocuklarla buluşan ETİ Çocuk Tiyatrosu, bu sezon ise "Kral Çıplak" ile 45 il ve ilçede 120 bin çocuğa daha ulaşmayı hedefliyor.
OYUN HAKKINDA…
Hans Christian Andersen'in eserinden Ünsal Sicilli ve Gökhan Daldık tarafından uyarlanan, yönetmenliğini Ünsal Sicilli'nin, müziklerini Caner Anar'ın yaptığı "Kral Çıplak" oyunu; hep yeni kıyafetler giymek isteyen, gösteriş düşkünü bir kralın doğum günü için giyeceği kıyafete karar verememesiyle başlıyor. Terziler arası bir yarışmayla kararını verecek olan kralın danışmanı da çeşitli kurnazlıklarla krallığı ele geçirme niyetindedir. Halkın içinden iki kişi, krala bir ders verme niyetiyle, terzi kılığına girerek saraya girerler ve krala kendisi için sadece akıllıların görebileceği çok özel bir elbise yapacaklarını söylerler. Aklın her şeyin üstünde ve asıl güzelliğin insanın kıyafetlerinde değil, içinde olduğunu konu alan oyun, hem çocuklara hem de ebeveynlere önemli öğretilerle birlikte eğlenceli bir dille sunuluyor.
Oyunda, bazen güvendiğimiz kişilerin kendi çıkarları için bizi yanlış yönlendirebileceği ve bunu aklımızla aşabileceğimiz anlatılırken, doğru bildiğimizi söyleyebilecek kadar cesur olmamız da vurgulanıyor. Eğitici olduğu kadar eğlenceli bir oyun olan "Kral Çıplak" çocukların ve ebeveynlerin ilgisini her an dinamik tutan temposu, kurgusu, müzikleri ve diğer tüm sürprizleriyle keyifle izlenecek bir oyun.