Geleneksel Türk El Sanatları Karma Sergisi Basın Duyurusu
Geleneksel Sanatlar, Türk İslam Toplumunun Duyarlıklarını Geçmişten Günümüze Ulaştıran Bir Köprü Niteliğindedir.
Geleneksel sanatlar, türk islam toplumunun duyarlıklarını geçmişten günümüze ulaştıran bir köprü niteliğindedir. Bu alandaki faaliyetler, geçmişin derinliklerinden gelen estetik beğeniyi güncel sanat ortamına aktararak, toplumun kendi öz değerleri ile farklılaşmasını önleme noktasında büyük önem taşımaktadır.
Batılılaşma süreciyle birlikte geleneksel olan, egemen değer olarak denenen yeni biçime karşı tehdit unsuru olarak gösterilmeye çalışılmıştır. Oysa, geleneksel sanatlar ve sanatçıları güzele olan bağlılıklarından dolayı her hangi bir tehdit unsuru algılamasının faili değildir ve olamazlar.
Geleneksel sanatlar ve sanatçıları kendini var eden toplumun imkân alanında mümkün olan sanatın doğal sürecini devam ettirmek niyetindedir. 25. Winter Universiade Kış Oyunları kapsamında düzenlenecek olan kültür-sanat faaliyetleri içerisinde yer alan, "Kadim Şehrin Sanatkârları Geleneksel Türk El Sanatları Karma Sergisi" de bu amaç doğrultusunda gerçekleştirilmesi düşünülmüş bir etkinliktir.
Müzehhip Muhammet Mağ tarafından projelendirilen sergide, Erzurumlu sanatçıların eserlerinin izleyici ile buluşturulması amaçlanmaktadır. Sergide hat, tezhip, minyatür, çini, ebru, vitray sanatı örnekleri yer almaktadır. Sergi, ulusal ve uluslararası alanda tanınırlığı olan ve sanat yaşamını Türkiye'nin farklı illerinde sürdüren otuz Erzurumlu sanatçının eserlerinden oluşmaktadır.
Sergiye katılan sanatçılar: Hasan Çelebi, Fuat Başar, Turan Sevgili, Mustafa Nasuhi Çelebi, Muhammet Mağ, Hüseyin Kutan, Ömer Şen, Hanifi Dursun, Neslihan Yavuz, Nurullah Özdem, Şerafettin Turan, Abdullah Aydemir, Meryem Er Yumun, Ruhi Konak, Işılay Konak, Muhammet Bilgen, Noyan Güven, Ömer Faruk Özoğul, Hüseyin Elitok, Yusuf Bilen, Abdulkadir Yılmaz, Nurettin Hınıslıoğlu, Mukaddes Orhon, Haluk Kırkkeseli, Saime Rikkat Çelebi Pesen, Behiç Kılıç, Necati Çöğender, Elif Kırkkeseli.