Haberler

Göçmenlerin Elleri-Fotoğraf Sergisi

Güncelleme:
Abone Ol

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, Türk-Alman ilişkilerini güçlendirecek bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

Münster Üniversitesi ve Alman Kömür İşletmeleri İdaresi RAG-REWAG tarafından ortaklaşa hazırlanan "Göçmenlerin Elleri – Birinci Kuşak Türk Göçmenleri ve Hatıraları" adlı sergi 18 – 29 Mart 2013 tarihleri arasında İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mahmutbey Yerleşkesi'nde sergilenecek.

Almanya'nın gelişmesine emek veren Türklerin, yıllar önce gurbete giderken yanlarında getirdikleri en kıymetli eşyalarıyla çekilen fotoğraflardan oluşan "Göçmenlerin Elleri" sergisi Münster Üniversitesi Medya Hukukçusu Prof. Dr. Thomas Hoeren ile Edzart Herlyn'in danışmanlığında Anadolu insanının Avrupa'daki yaşamını anlatıyor.

Sanatı ve Sanatçıyı destekleyen İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi'nin ev sahipliği yapacağı serginin açılışı 18 Mart 2013 Pazartesi günü yapılacak. Açılış töreninde Alman Kömür İşletmeleri İdaresi RAG-REWAG Yönetim Kurulu Üyelerinin, Fotoğraf sanatçısı ve Münster Üniversitesi Medya Hukukçusu Prof. Dr. Thomas Hoeren'in hazır bulunacağı sergi, 29 Mart tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.

Almanya'ya Türk göçünün 50. yıl kutlamaları çerçevesinde yapılan fotoğraf sergisinin konusunu 22 Haziran 1961 tarihinde Duisburg'un Hamborn ilçesine gelen madenciler ve birinci kuşaktan diğer göçmenler oluşturuyor. Sergide, Duisburg'a ilk gelen işçi gurubunun Alman toplumuna ve ekonomisine sağladıkları katkıları ön plana çıkarmanın yanı sıra, birçok zorlukları göze alarak Almanya'ya gelen bu insanların yaşadıkları sergide konu edinerek onları "onure etmek" amacı güdülüyor.

Gerek göçmen ve Alman kamuoyunda, gerekse Alman ve Türk basınında yoğun ilgi gören sergi, göçmenlerin hikayesini konu alırken "ellere" odaklanıyor. Çünkü eller, sadece çalışmak ve üretmek için kullanılan organ olmanın yanı sıra kişilik ve hayat hikayelerinden birçok izler taşıyor. Bu sebeple Türkiye'den Almanya'ya ilk gelişinde beraberinde getirdikleri ve şimdi her baktıklarında o günleri ve vatan hasretini anımsatan bir eşya ile otuzun üzerinde birinci kuşak göçmenin resmedildiği sergide, ayrıca sergiye konu olan şahıslar hakkında da kısa bilgiler veriliyor.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Münster Üniversitesi Mahmutbey İstanbul Almanya Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title