Haberler

Hırvat Rüzgarı Esecek

Abone Ol

Sevda -Cenap And Müzik Vakfı Tarafından 26. Kez Düzenlenen "Uluslararası Ankara Müzik Festivali", Görkemli Açılışının Ardından Tüm Hızıyla Devam Ediyor.

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından 26. kez düzenlenen "Uluslararası Ankara Müzik Festivali", görkemli açılışının ardından tüm hızıyla devam ediyor.

Festivalin Avrupalı konuklarından Fransız şarkıcı Sapho’nun ardından müzikal tınılar bu kez Hırvatistan’dan gelecek. Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından yapılan açıklamaya göre, sanat yönetmenleri ve şefleri Sigi Feigl yönetimindeki "HGM Caz Orkestrası" ses cambazı Yıldız İbrahimova’nın solist olarak katılacağı konserle başkentlilerle buluşacak.

Hırvat asıllı 20 ve 30 yaş arası genç caz müzisyenlerinden oluşan HGM Caz Orkestrası, 2002 yılında Jeunesses Musicales Uluslararası Kültür Merkezi’nde kurulmuştu. Son beş yıl içinde 150’den fazla uluslararası konser veren ve repertuvarlarında Duke Ellington, Astor Piazzolla, Pat Metheny, Count Basie müzikleri olan big-band, Tito Puente, Bob Mintzer, Bobby Shew gibi pek çok konuk solist sanatçıya eşlik etti.

Konser Şura Salonu’nda

Orkestra "26. Uluslararası Ankara Müzik Festivali" kapsamında ilk kez Türkiye’ye gelerek, başkentlilerle buluşacak. Konserin solisti, Yıldız İbrahimova ise, küçük yaşta başladığı müziğe başta Sofya Çocuk Müzik Okulu’nda piyano eğitimi alıp, ardından Sofya Müzik Lisesi’ni ve Devlet Müzik Akademisi’ni bitirerek devam etti. Sanatçı, dört oktavlık sesi ile tüm dünyada tanınan, yaşayan en iyi doğaçlama yeteneğine sahip kadın caz sanatçıları arasında gösteriliyor.

Aydıner Şirketler Grubu’nun katkılarıyla gerçekleşecek olan ve bilet fiyatı 25 TL olarak belirlenen konser, bugün günü saat 20.30’da MEB Şura Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title